صرفه‌جویی ارزی؛ سامانه رمزگشای صدای دیجیتال «ایران‌ساخت» شد

صرفه‌جویی ارزی؛ سامانه رمزگشای صدای دیجیتال «ایران‌ساخت» شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 69495
یکی از صنایع منتفع از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان کشور، صنعت مخابرات است. صنعتی کاربردی که این روزها بیشتر نیاز خود را از محصولات «ایران‌‌ساخت» تامین می‌کند. از جمله این تجهیزات می‌توان به سامانه مالتی‌پلکس باندپهن و رمزگشای صدای دیجیتال اشاره کرد.

این شرکت دانش‌بنیان یکی از نخستین شرکت‌های مخابراتی است که با طراحی و ساخت «سامانه مالتی پلکس باند پهن برای انتقال کانال‌های تلفنی، داده و برنامه» نیاز سازمان صدا وسیما را به واردات این تجهیزات از شرکت زیمنس و NEC مرتفع و با امکانات داخلی اقدام به طراحی و ساخت این سامانه در کشور کرد. سامانه پرداخت تلفنی (IVR   payment) و سامانه مرکز تماس هم دیگر محصولات این شرکت است. تجهیزاتی که سال‌ها با قیمتی بالا از دیگر کشورها تامین می‌شد.

این شرکت دانش‌بنیان با توسعه فناوری این سامانه در طول بیش از دو دهه، امکانات پیشرفته مورد نظر اداره کل ارتباطات زمینی صدا و سیما از جمله انتقال صدای دیجیتال و انتقال کلاک به منظور همزمان‌سازی فرستنده‌های رادیویی را هم به آن افزود.

محمدرضا بستان‌دوست مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان کامپیوتر و ارتباطات پیشرفته بسامد، درباره طراحی و تولید سامانه دیکودر(رمزگشا) صدای دیجیتال، گفت: طراحی این محصول را از حدود دو سال پیش و بنا به اعلام نیاز سازمان صدا و سیما با توجه به روند سریع دیجیتال شدن فرستنده‌های سازمان آغاز کردیم و هم اکنون در مرحله تولید نمونه نهایی هستیم که با توجه به قیمت مشابه خارجی این سیستم، تولید داخل آن به صرفه‌جویی ارزی 60 درصدی می‌انجامد.

وی در ادامه با اشاره به دیگر محصولات تولیدی این شرکت، بیان کرد: سامانه مرکز تماس دیگر محصول شرکت ما است. مرکز تماس یک مرکز ارتباطی چندرسانه‌ای مبتنی بر فناوری VoIP است. این مرکز قادر است ارتباط دو طرفه اپراتور و مشتری سازمان را با استفاده از تمامی رسانه‌های در دسترس مانند تلفن، موبایل، پیامک، ایمیل، فکس را برقرار کند.

به گفته بستان‌دوست، این سامانه هم اکنون در مراکز اطلاعات تلفنی 118 در 15 استان کشور و همچنین به عنوان مرکز تماس در بسیاری از سازمان‌های دولتی و غیردولتی نصب و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. نخستین سامانه مرکز تماس این شرکت در سال 74 و بر اساس فناوری TDM  مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

این فعال دانش‌بنیان درباره سیستم پرداخت تلفنی که محصول دیگر این شرکت است، گفت: با توسعه روزافزون شبکه ارتباطات تلفنی و بالا رفتن ضریب نفوذ خدمات مخابراتی در کشور، ارائه خدمات پرداخت تلفنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل ما از همان ابتدای اعلام نیاز شرکت مخابرات و سایر سازمان‌ها که به حدود ده سال پیش برمی‌گردد اقدام به طراحی و توسعه این سامانه کردیم.

این فعال فناور ادامه داد: این محصول با استقبال بسیارخوبی از طرف شرکت‌ها و سازمان‌های خدماتی مانند شرکت مخابرات، آب و فاضلاب، کمیته امداد و غیره مواجه شد.

وی همچنین بیان کرد: شرکت ما تنها شرکتی است که قادر به پرداخت قبوض به روش انتقال مکالمه است. روش انتقال مکالمه در پرداخت تلفنی قبوض تنها روش مورد تایید بانک مرکزی است.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

اخبار مرتبط:

جزئیات حمایت مالی از ثبت اختراعات شرکتهای دانش بنیان

تعریف 5 پروژه بزرگ برای توسعه فناوری و محصولات دانش بنیان

فروش ۲۱۲ میلیارد تومان محصولات دانش بنیان به صنایع

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم