صیانت از قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان یک وظیفه انسانی و اجتماعی است
شیخ زین الدین در نشستی با حضور معاون گمرک کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان:

صیانت از قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان یک وظیفه انسانی و اجتماعی است


زمان مطالعه : 6 دقیقه
کد خبر : 11226
جمعی از نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه واردات و صادرات با شرکت در نشست بررسی چالش‌ها و مشکلات دریافت تسهیلات و حمایت‌های پیش بینی شده در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، به بیان چالش‌ها، موانع و پیشنهادهای خود در حوزه تسهیل روند دریافت تسهیلات گمرکی شرکت‌های دانش‌بنیان پرداختند.

جمعی از نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه واردات و صادرات با شرکت در نشست بررسی چالش‌ها و مشکلات دریافت تسهیلات و حمایت‌های پیش بینی شده در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، به بیان چالش‌ها، موانع و پیشنهادهای خود در حوزه تسهیل روند دریافت تسهیلات گمرکی شرکت‌های دانش‌بنیان پرداختند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حضور محمود شیخ‌زین‌الدین معاون نوآوری و تجاری‌سازی، فرود عسگری معاون گمرک کشور، سیدمحمد صاحبکارخراسانی سرپرست امور موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان و جمعی از مدیران شرکت‌های دانش بنیان فعال حوزه صادرات، نشست بررسی و طرح چالش‌ها و مشکلات وارادات و صادرات محصولات شرکت‌های دانش بنیان صبح امروز در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

شیخ زین الدین با اشاره به برگزاری این نشست به منظور رفع نقاط ضعف بسته‌های حمایتی گمرکی برای شرکت‌های دانش بنیان، گفت: صیانت از روح قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، یک وظیفه انسانی و اجتماعی است و به دنبال این هستیم با رفع اشکالات قانون به نفع همه جامعه و نه برای اشخاص یا گروهی خاص، زمینه توسعه، رشد پایدار و ارزش‌گذاری به دارایی‌های غیر ملموس و ثروت آفرینی از محل این دارایی‌ها فراهم شود.

تعامل مثبت گمرک و معاونت علمی و فناوری در تحقق دستورالعمل‌های حمایتی گمرکی
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری، با قدردانی از دست‌اندرکاران گمرک در همکاری و تعامل به منظور تحقق هرچه بهتر قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان گفت: گمرک از معدود سازمان‌هایی است که تعامل بسیار سازنده و مثبتی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تحقق حمایت‌های پیش‌بینی شده در قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان دارد و در تسهیل روند دریافت حمایت‌های گمرکی توسط شرکت‌ها، عملکردی مثبت داشته است.

بخش خصوصی به شدت اثرگذار است
رییس چهارمین نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران، باتاکید بر تقویت روندی که در آن بخش خصوصی در چرخه توسعه کشور نقشی پررنگ‌تر ایفا کند، راه حل مشکلات عمده کشور را تکیه بر این بخش دانست و گفت: بخش خصوصی از آن‌جایی‌که برای فعالیت خود متضمن تعهدی اجتماعی است، می‌تواند به شدت اثرگذار باشد و بر همین اساس، نهضت توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان، پیش از آن‌که علمی و فناوری باشد، انسانی و اجتماعی است که در فرهنگ خوداتکایی، توانمندی و ظرفیت کشورمان به خصوص جوانان آن ریشه دارد.
شیخ‌زین‌الدین ادامه داد: از سوی دیگر، این نهضت، ضمن توجه به ظرفیت و استعداد بالای جوانان کشورمان، فرهنگ ارزش‌گذاری به دارایی‌های غیرملموس را توسعه می‌بخشد.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی، با اشاره به چالش‌های موجود در تحقق مقرراتی که قانون‌گذار برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی کرده است افزود: بیش از 80 درصد این قوانین خارج از حوزه علم و فناوری است اما در حوزه گمرکی معافیت‌ها و ساز و کار استفاده از این حمایت به روشنی ذکر شده است؛ اما ضروری است که با تعامل بیش‌تر و رفع اشکالات دست و پاگیر، روند اعطای معافیت‌ها و حمایت‌ها تسهیل شود.
وی با اشاره به 3 موضوع بازنگری در قوانین، اصلاح فرآیندها و قرار گرفتن شرکت‌های دانش بنیان در زمره فعالان اقتصادی، اظهار کرد: بازنگری در قوانین و آیین‌نامه‌ها با حضور موثر فعالان شرکت‌های دانش بنیان صورت می‌گیرد. اصلاح فرآیندها امری است که در برخی موارد فراتر از حمایت ها حائز اهمیت باشد و در خصوص قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان جزو فعالان اقتصادی، پیش‌نوی تفاهم‌نامه به زودی تدوین و پیگیری و ابلاغ خواهد شد.

فراهم شدن زمینه بهره مندی شرکت‎‌های دانش‌بنیان از معافیت های گمرکی واردات و صادرات
در ادامه این نشست، سیدمحمد صاحبکار خراسانی سرپرست امور موسسات و شرکت‌ها دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری با اشاره به ثبت درخواست بیش از 11هزار شرکت در سامانه شرکت‌های دانش بنیان گفت: بیش از 4000 شرکت مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، از میان این تعداد، 2000 شرکت شایسته دریافت مزایای قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان شناخته شده و شایسته استفاده از حمایت ها و تسهیلات پیش بینی شده در قانون هستند.
صاحبکار همچنین بیان کرد: تمرکز این نشست بر معافیت‌ها و تسهیلات گمرکی برای شرکت‌های دانش‌بنیانی است که در حوزه واردات و صادرات فعالیت دارند و بنا داریم با تعامل و طرح مسائل به صورت رو در رو، مسائل و چالش‌های گمرکی شرکت‌ها حل و فصل شوند.
سرپرست امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به این که حمایت‌های گمرکی در دو قالب حمایت‌های ذیل قانون حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان و حمایت‌های گمرکی کلی بر اساس قوانین حمایت از تولیدکنندگان صورت می‌گیرند، اظهار کرد: بر اساس این قوانین، شرکت‌های تولیدکننده می‌توانند معافیت‌های گمرکی واردات دریافت کرده و برای تسهیل در روند صادرات محصولاتشان، تسهیلات دریافت کنند.
صاحبکار با بیان این که تسهیلات در 4 دسته شامل معافیت گمرکیمی‌شوند، ادامه داد: نخست واردات ماشین آلاتی که در کشور وجود ندارند، دوم واردات کالاهای به تعداد محدود و برای مهندسی معکوس، سومین دسته تجهیزات آزمایشگاهی برای بخش تحقیق و توسعه شرکت و دسته چهارم، شامل همه تجهیزاتی است که در بخش تحقیق و توسعه مورد استفاده قرار می‌گیرد، 4 طیف مشمول حمایت های تعرفه گمرکی برای شرکت‌ها هستند.
دبیر کارگروه تشخیص صلاحیت موسسات و شرکت‌‌های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری، ورود موقت را یکی دیگر از تسهیلات واردات اشاره کرد و گفت: شرکت‌هایی که جواز کسب یا پروانه بهره برداری داشته باشند، می‌توانند از این مزیت که به موجب آن برخى از کالاها بدون پرداخت حقوق گمرکى و عوارض به قصد خروج مجدد، برای مدت زمان مشخص وارد کشور شوند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور تسهیل روند واردات برای اخذ جواز کسب و پروانه بهره برداری شرکت‌های دانش‌بنیان نیز توافقاتی با گمرک صورت گرفته است تا این شرکت‌ها بتوانند طی فرآیندی، آسان‌تر و بدون مشکلی خاص از چنین مزیتی استفاده کنند.

رویکرد گمرک به شرکت‌های دانش‌بنیان کاملا حمایتی است
فرود عسگری معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران، سیاست گمرک را حمایت جدی از شرکت‌های دانش بنیان دانست و گفت: تمامی بسته‌های حمایتی در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان که بر اساس معرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته اند، با تلاش گمرک برای شرکت‌های دانش‌بنیان اعمال می‌شوند و گمرک در این زمینه همکاری لازم را انجام خواهد داد.
وی با اشاره به معافیت های ورود موقت، ترخیص نسیه و اصلاح روند زمان بر ترخیص کالاها به عنوان بخشی از تسهیلات در نظر گرفته شده برای شرکت‌های دانش بنیان در حوزه گمرک گفت: تفاهم‌نامه‌ای با سازمان ملی استاندارد منعقد شده است تا بر اساس آن، اگر کالایی یک مرتبه مورد آزمایش قرار گرفت، گمرک مجددا حق نداردآن را برای آزمایش مجدد ارجاع دهد.

در این نشست، همچنین مدیران عامل و نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه صادرات و واردات، به بیان چالش‌ها و مشکلات خود در روند دریافت تسهیلات و معافیت‌های گمرکی پرداختند و دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را در خصوص بهبود این روند و کمک به توسعه فعالیت اقتصاد دانش‌بنیان در عرصه واردات ارائه کردند.
پایان پیام/24

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم