طرح تقسیم کار ملی زیست‌فناوری با کمک سازمان برنامه و بودجه اجرایی می‌شود
با هدف افزایش بهره‌وری از ظرفیت‌های موجود در حوزه زیست‌فناوری؛

طرح تقسیم کار ملی زیست‌فناوری با کمک سازمان برنامه و بودجه اجرایی می‌شود


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 24129
مدیر گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری در ستاد نهایی شده و در حال پیگیری است تا با کمک سازمان برنامه و بودجه اجرایی شود.

مدیر گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری در ستاد نهایی شده و در حال پیگیری است تا با کمک سازمان برنامه و بودجه اجرایی شود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهزاد قره‌یاضی مدیر گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص اقدامات این گروه در سال 95، گفت: یکی از مهم ترین اقدام‌های گروه در سال 95 پروژه تقسیم کار ملی و نهایی سازی پیش نویس تفاهم نامه همکاری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با سازمان برنامه و بودجه برای اجرای ماموریت های پیش بینی شده و منتج از پروژه تقسیم کار ملی بود.
به گفته مدیر گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری که با هدف هماهنگ سازی و افزایش بهره وری از ظرفیت های زیستی کشور و تعیین اولویت های تحقیقاتی انجام شده، در ستاد نهایی شد و در حال پیگیری است تا با کمک سازمان برنامه و بودجه اجرایی شود.
وی افزود: حمایت از پایان نامه های دکتری زیست فناوری، حمایت از مقالات حوزه زیست فناوری ، حمایت از پژوهشگران برتر، حمایت ار فعالیت های بین المللی و غیره از دیگر اقدامات گروه در سال گذشته بود.
قره‌یاضی ادامه داد: تهیه و تدوین مونوگراف علمی و برگزاری 14 هم اندیشی تخصصی زیست فناوری نیز از دیگر اقدامات قابل ذکر است.
وی همچنین از حمایت های گروه پژوهش از حوزه های اولویت دار زیست فناوری در حوزه های مختلف مانند روش های تشخیص، پیشگیری و درمان سرطان در حوزه زیست فناوری پزشکی؛ مهندسی ژنتیک در حوزه زیست فناوری کشاورزی و بهبود توليد فراورده هاي تخميري با استفاده از مهندسي متابوليك و زيست شناسي سامانه ها در زیست فناوری صنعت خبر داد.
وی عنوان کرد: حمایت از پایان نامه های دکتری را نیز در سال گذشته پیگیری کردیم که از 224 پایان نامه ارسال شده 88 مورد پذیرفته و مورد حمایت قرار گرفت که بالاترین آمار پایان نامه های حمایت شده مربوط به حوزه کشاورزی و پس از آن محیط زیست و پزشکی بود.
قره‌یاضی حمایت از مقالات زیست فناوری را اقدام بعدی گروه عنوان کرد و گفت: سال 95 135 مقاله به گروه ارسال شد که 47 مقاله مورد تایید قرار گرفت و در کل یکصد و بیست میلیون تومان حمایت مادی از مقالات زیست فناوری صورت گرفت.
مدیر گروه پژوهشی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی تهیه شیوه نامه های حمایت از ثبت اختراع داخلی و خارجی را نیز از دیگر اقدامات عنوان کرد و گفت: در حوزه حمایت از ثبت اختراعات بین المللی از شرکت های کارگزاری که در فرآیند ثبت اختراع بین المللی تجربه داشته و به مخترعین در این فرایند کمک کنند حمایت خواهیم کرد.
وی از اقدامات آتی گروه انعقاد تفاهم نامه با کانون پتنت ایران را ذکر کرد و گفت: پس از نهایی شدن این موضوع از ثبت اختراع داخلی و خارجی در صورتی که در مرحله تجاری سازی باشند و در راستای اولویت های اعلام شده ستاد قرار داشته باشند حمایت خواهیم کرد.
وی همچنین از معرفی و تشویق 3 پژوهشگر برتر که بالاترین امتیاز را کسب کرده اند در جشنواره آتی بیوتکنولوژی خبر داد.
وی همچنین حمایت از واحدهای پژوهشی برتر، معرفی رسانه و خبرنگار برتر حوزه زیست فناوری، تدوین الزامات توسعه محصولات ارگانیک، حمایت از فعالیت های بین المللی همچون حمایت از ماموریت ها و فرصت های مطالعاتی را از دیگر اقدامات گروه عنوان کرد.
اطلاع رسانی بیشتر در حوزه فعالیت های ستاد، ایجاد زمینه اشتغالزایی مناسب برای فارغ‌التحصیلان رشته های زیست فناوری، استفاده از توانمندی بخش خصوصی در حوزه زیست فناوری، مدنظر قرار گرفتن موضوع زیست فناوری در کتب درسی، استفاده از متخصصین خارجی در کشور، حمایت مادی و معنوی از دانشجویان دوره دکتری در رشته زیست فناوری، مطالع روند فعالیت های دانش آموزی، بررسی زیرساخت های موجود در آموزش و پرورش در حوزه زیست فناوری، شناسایی ظرفیت های موجود در کشور، راه اندازی شبکه های اجتماعی قوی برای اطلاع رسانی و ترویج زیست فناوری و غیره از جمله پیشنهاداتی بود که از سوی اعضای ستاد توسعه زیست فناوری عنوان شد.
پایان پیام/23

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم