علوم انسانی می‌تواند صنعت کشور را اداره کند
معاون توسعه فناوری معاونت علمی:

علوم انسانی می‌تواند صنعت کشور را اداره کند


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 17251
معاون توسعه فناوری معاونت علمی، در جلسه شورای ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی گفت: شرکت‌های دانش بنیان در حوزه علوم انسانی اگر مدیریت‌شده حمایت شوند

معاون توسعه فناوری معاونت علمی، در جلسه شورای ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی گفت: شرکت‌های دانش بنیان در حوزه علوم انسانی اگر مدیریت‌شده حمایت شوند می‌توانند به جایگاهی برسند که قابلیت اداره کردن و حمایت از حوزه صنعت در جامعه را هم داشته باشند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی وطنی، معاون توسعه فناوری  معاونت علمی در جلسه شورای ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی بر تصویب سند ستاد  در شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد و گفت: تا این سند مصوب نباشد امکان دارد حرکت‌های همسو و در راستای نقشه جامع علمی کشور صورت نگیرد.
وطنی با اشاره به این‌که هنوز نتوانسته‌ایم در سطح جامعه دانش آموختگان رشته علوم انسانی اهمیت رشته و تخصصشان را  به باور تبدیل کنیم، بیان کرد: اگر می‌گوییم صنایع دستی، صنعت گردشگری، صنعت سینما و غیره هنوز آن را به صنعت تبدیل نکرده‌ایم. اگر علوم انسانی با همه ظرفیت هایش به صحنه بیاید و قابلیت‌های خود را عرضه کند به نتایج مثبت زیادی دست خواهیم یافت.
وی مدیریت پروژه‌های کلان ملی را در گرو مدیریت دانش دانست و افزود: مدیریت یک کار سخت‌افزاری نیست. مدیر خودش است و نرم‌افزار و ابزاری که از آن بهره می‌برد.
معاون توسعه فناوری، فرهنگ‌سازی برای استفاده از تولیدات ساخت داخل را اقدامی نرم و فرهنگی دانست که در راستای سیاست‌گذاری های راهبردی هدفمند است.
وی ادامه داد: باید حوزه علوم انسانی به جایگاهیارتقا یابد که هم خود و هم سایر حوزه‌های دیگری چون صنعت را اداره کند. این پتانسیلی است که در حوزه نرم پیش‌بینی می‌شود.

گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی
محمدحسین سجادی نیری، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی در این جلسه بیان کرد: این ستاد به‌صورت مستقیم با مراکز رشدی که در قم، یزد، تبریز، اصفهان و مشهد پیگیر حوزه‌های مرتبط با صنایع فرهنگی و علوم انسانی بودند همکاری‌هایی را صورت داد. یکی از مراکز رشدی که کمتر ارتباطی با آن شکل‌گرفته بود اما فعالیت‌های خوبی را صورت داده بودند، مرکز رشد علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد است.
وی همچنین در راستای پیگیری جهت دانش‌بنیان شدن شرکت‌های حوزه صنایع فرهنگی تاکید کرد  و گفت: جلساتی با سید محمد صاحب‌کار خراسانی. سرپرست امور شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی صورت گرفته و به جمع‌بندیهایی برای شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه و به‌روز سازی لیست کالاها و خدمات مربوطه رسیدیم.
در این جلسه همچنین سید حسین موسوی، رئیس مرکز رشد علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد به همراه تیمی  از اعضای مدیران عامل واحدهای فناور و نیز مشاور مرکز رشد به ارائه فعالیت‌های انجام‌شده در این حوزه پرداختند.
موسوی با توجه به موقعیت ویژه مشهد به لحاظ پایتخت معنوی ایران به جایگاه و رتبه دانشگاه فردوسی مشهد دربین دانشگاه‌های جهان اسلام  و منطقه اشاره کرد.
پس از آن واحدهای پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد را به ریز تشریح کرده و به رسالت واحدهای فناور در زمینه تجاری‌سازی طرح‌های فناورانه اشاره شد.

در پایان دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی با تاکید بر لزوم استفاده از پتانسیل‌هایی که در حوزه علوم انسانی برای تبدیل ایده به محصولات تجاری و کاربردی وجود دارد، حوزه‌های کاری کارشناسان ستاد و امکان تعامل میان مرکز رشد و ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز را تشریح کرد.
جلسه شورای ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی، با حضور علی وطنی (معاون توسعه فناوری معاونت علمی) ، محمدحسین سجادی نیری (دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی) و اعضا شورای این ستاد و با موضوع ارائه گزارش رئیس مرکز رشد علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد درباره مجموعه تحت مدیریت وی، برگزار شد.
پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم