فناوران بومی سهم تولید داخل نهاده‌های گلخانه‌ای را افزایش می‌دهند

فناوران بومی سهم تولید داخل نهاده‌های گلخانه‌ای را افزایش می‌دهند


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 70995
واردات نهاده‌های گلخانه‌ای سالانه ارز زیادی از کشور خارج می‌کند و بخش بزرگی از بازار این حوزه وارداتی است. در حالی‌که توان داخلی برای تولید این محصول کاربردی در کشور وجود دارد و زیست‌بوم فناوری و نوآوری با همکاری بخش دولتی می‌تواند این نیاز را پاسخ دهد.

بر همین اساس کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرد تا با برگزاری نشست آنلاین فعالان صنعت گلخانه کشور، نیازهای فناورانه این حوزه را شناسایی و با کمک توان دانش‌بنیان‌ها نسبت به رفع آنها اقدام کند.

این نشست با حضور فعالان صنعت گلخانه کشور و با تمرکز بر موضوع تامین نهاده‌های گلخانه‌ای برگزار شد. در این رویداد آخرین وضعیت کشور در زمینه «تولید نهاده‌ها و بستر کشت گلخانه»، «چالش‌ها» و «گلوگاه‌های این بخش از صنعت» مورد بررسی قرار گرفت.

جهانگیر پرهمت، قائم‌مقام کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در ابتدای این رویداد با ارائه گزارشی از برآورد اولیه میزان واردات نهاده‌ها و نیاز کشور در این زمینه، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت از ظرفیت‌های بخش خصوصی و با همراهی و تسهیل‌گری بخش‌ دولتی تلاش دارد سهم تولید داخلی از بازار نهاده‌های مصرفی در گلخانه را که در حال حاضر بیشتر آنها وارداتی هستند، افزایش دهد.

مجید بصیرت، عضو هیات ‌علمی موسسه تحقیقاتی خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی هم در این نشست، با اشاره به ظرفیت‌های موجود برای تولید این نهاده‌ها بر بستر کشت ضایعات محصولات کشاورزی به‌خصوص ضایعات خرما، بیان کرد: تلاش‌های انجام‌شده برای تدوین دانش فنی و تجاری‌سازی این بسترها باید توسعه یابد.

در ادامه این نشست، داریوش سالم‌پور، مجری طرح توسعه گلخانه‌های وزارت جهاد کشاورزی، چشم‌اندازی کلی از توسعه سطح کشت گلخانه‌ها ترسیم کرد و گفت: تمامی نیازهای مطرح‌شده در کشور با توجه به وضعیت فعلی 20 هزار هکتاری سطح گلخانه‌های کشور مطرح شده است درصورتی‌که طبق پیش‌بینی برنامه، اگر 28 هزار هکتار دیگر به مساحت‌ گلخانه‌های کشور اضافه شود، این نیاز بالاتر می‌رود و مشارکت بیشتر بخش خصوصی برای تولید نهاده‌های بومی ضروری است.

به گفته، کشت متراکم از طریق گلخانه یکی از مهم‌ترین راهبردهای اصلی در افزایش تولیدات کشاورزی است.

در پایان این نشست تأکید شد کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پذیرای پیشنهادات اجرایی و کاربردی بخش خصوصی و تحقیقاتی برای بومی‌سازی تمامی نهاده‌های گلخانه‌ای مورد نیاز کشور است همچنان که در زمینه بستر کشت، تلاش‌های مؤثری آغاز شده است و تلاش می‌شود تا سال آینده بخش عمده‌ای از بستر کشت موردنیاز در داخل کشور تولید و به بهره‌برداری برسد.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
باکتری‌های بومی راندمان تولید محصول را افزایش می‌دهند
باکتری‌های بومی راندمان تولید محصول را افزایش می‌دهند
98/04/03 - 12:25
نقاط داغ انتشار گاز دي اکسيد کربن در سراسر کشور مشخص شد
نقاط داغ انتشار گاز دي اکسيد کربن در سراسر کشور مشخص شد
97/04/20 - 10:22
هندوستان به دنبال توسعه تجدیدپذیرها است
هندوستان به دنبال توسعه تجدیدپذیرها است
96/02/11 - 10:55
بیشتر بخوانیم