فناوری به بدن انسان پا می‌گذارد

فناوری به بدن انسان پا می‌گذارد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 71109
زیست‌تراشه‌ حوزه‌ای است که دنیای پیشرفته فناوری‌ها را با موجودات زنده پیوند می‌دهد. پیوندی که باعث توسعه فناوری‌های جدید حوزه سلامت می‌شود.

برای شناخت ویژگی‌ تراشه‌های زیستی، باید نخست شناختی از دنیای پر رمز و راز این قطعه‌های کوچک اما پیشرفته داشته باشیم. تراشه‌های زیستی به‌جای مدارهای الکترونیکی، از مواد زیستی یا پروتئین‌های متصل به سطح تراشه استفاده می‌کنند.

نوع دیگری از این تراشه ها در ابعاد آزمایشگاهی به کار می‌روند ماده مورد مصرف این تراشه‌ها ریز سیال‌ها است و از این نوع ریزتراشه برای انجام پژوهش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند.

 

کاربردهای گوناگون و فناورانه

اما این زیست‌تراشه‌ها در چه زمینه‌هایی به کار می‌آیند؟ از این تراشه‌ها در حوزه‌هایی چون تحقیقات دارویی، تشخیص های پزشکی، پیوند اعضا، آزمایش های آب و محیط زیست استفاده می‌شود. زیست‌تراشه‌ها نقش مهم خودشان را در کشف داروهای جدید و دست‌یابی به داده‌های ژنتیکی به خوبی نمایان کرده‌اند. این تراشه‌ها با استفاده از حسگرهای زیستی می‌توانند در شناسایی ویژگی‌های مواد شیمیایی و دارویی، مانند شناخت میزان سمیت داروهای جدید کارآمد باشند.

یکی دیگر از کاربردهای اثرمند این تراشه‌ها، در مقایسه و بررسی دی‌ان‌ای و نمونه‌های زیستی است. این تراشه‌ها آرایشی از نقاط ریز ژنتیكی روی بستری را به نمایش می‌گذارند که می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را به پژوهشگران و فعالان تولیدکننده محصولات دانش‌بنیان ارائه کند.

 

در طول یک دهه گذشته، چندین شرکت زیست‌فناوری بر روی تولید این تراشه‌ها کار کرده اند. زیرا این آزمایشگاه های مینیاتوری قادر به انجام همزمان واکنش های بیوشیمیایی متعدد هستند. این امر به محققان و شرکت های نوظهور زیست‌فناوری صنعتی امکان می‌دهد انواع مختلف واکنش‌های بیولوژیکی را شناسایی و بر روی ساخت داروهای مهم جدید کشف و کار کنند. یکی از کاربردها بر محلول های آنتی بادی متمرکز است. یکی از شرکت‌های فناور دنیا، از فناوری اختصاصی قالب گیری انبساط گاز برای غربالگری با بازده بالا در سلولهای اولیه انسانی برای تحقیق و به ویژه برای کشف داروی جدید آنتی بادی استفاده می کند.

 

توسعه شرکت های نوظهور بیوتکنولوژی و داروسازی شرکت های زیستی این اجازه را می دهد که انجام و تکرار چندین‌باره آزمایش‌ها ممکن شده و روش های درمانی جدیدی را برای بیماری های مختلف مانند سرطان و عفونت ویروس نقص ایمنی انسانی و نقص ایمنی اکتسابی (HIV / AIDS) کشف کنند.

 

تشخیص به موقع بیماری ها برای جلوگیری از رنج بیشتر به ویژه در انواع مختلف سرطان بسیار مهم است. با استفاده از چیپ‌های زیستی، شرکت‌های داروسازی و بیوتکنولوژی قادر به ارزیابی همزمان فرآیندهای بیوشیمیایی متعدد برای شناسایی روش‌های درمانی جدید، سیستم های زایمان و همچنین راه حل های تشخیصی هستند. استفاده از فناوری نانو همچنین امکان آزمایش مرحله ای مراقبت از بیماری ها با نتایج سریع را فراهم می کند.

 

استارتاپ‌های تخصصی در زمینه خون‌شناسی، فناوری نانو و توسعه محصول را در اختیار شما قرار می دهد تا بتواند با استفاده از biochips ، تشخیص های جدید زیست پزشکی را ارائه دهد. بستر مبتنی بر فناوری نانو زمینه را برای تشخیص ، نظارت و درمان به موقع سرطان و سایر شرایط پزشکی امکان‌پذیر می کند. این محلول از ادرار به عنوان منبع بیوپسی مایع استفاده می کند و علائم بیومارکر را در نمونه های ادرار برای تشخیص زودهنگام سرطان تجزیه و تحلیل می کند.

 

فناوری ساخت ارگان‌های بدن یا فعالیت‌ آن‌ها یک فناوری در مهندسی پزشکی شامل زیست‌تراشه و زیست‌شناسی سلولی برای ایجاد نوعی اندام مصنوعی است. این تراشه های کشت سلول میکروسیالی سه بعدی چند کاناله فعالیت ها، مکانیک ها و پاسخ فیزیولوژیکی سیستم های اندام را تقلید می کنند. استارتاپ‌ها ضمن درمان بیماری های بی‌شماری، پتانسیل تجزیه و تحلیل مبتنی بر زیست‌فناوری ، به ویژه تصمیم گیری را ممکن می‌کنند.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

پایان پیام/24

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم