فیوژای گوگل چیست
گوگل بهتازگی مستنداتی در خصوص ماهیت اصلی فیوژای گوگل عرضه کرده است، در این گزارش میخواهیم نگاهی به این سیستمعامل داشته باشیم تا بدانیم چیست و برای چه آمده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فیوژا, یک سیستمعامل واقعی است، که بر اساس یک سری از قابلیتها قرارگرفته است. در حال حاضر این سیستمعامل که در ابتدا بهعنوان یک پست شگفتانگیز در GITHUB توسط گوگل توسعه پیداکرده است. این سیستمعامل برخلاف سیستمعاملهای قبلی که توسط گوگل توسعه پیداکرده بودند مانند کروم OS و اندروید که بر اساس کرنلهای لینوکس قرار دارند بر پایه میکرو کرنلی قرارگرفته است که مگنت نامیده میشود.
بر اساس این گزارش، گوگل کار روی این سیستمعامل متنباز را از تابستان ۲۰۱۶ آغاز کرده است. در ابتدا تصور میکردیم فیوژا سیستمعاملی برای دستگاههای اینترنت اشیاء باشد؛ اما حالا میدانیم این سیستمعامل میتواند روی دستگاههای دارای سیستمعامل کروم و اندروید نیز نصب و اجرا شود.
اما آیا فیوژا جایگزینی برای کروم و اندروید است، ما هنوز نمیدانیم هدف گوگل از توسعه این سیستمعامل چیست؛ فقط تا اینجا متوجه شدهایم که روی برخی از پیکسلبوکهای قدرتمند گوگل قابلاجرا است. همچنین میتوانید آن را روی دستگاههایی مانند ایسر سوییچ ۱۲، اینتل انیوسی و حتی بهتازگی روی رزبریپای ۳ نصب کنید.
یکی از توسعهدهندگان فیوژا به نام تراویس گیزلبرت، در گفتگویی درباره این سیستمعامل گفته است فیوژا یک اسباببازی نیست. او اشارهکرده که فیوژا یک پروژه ۲۰درصدی نیست. وقتی توسعهدهندگان گوگل روی پروژه ۲۰ درصدی کار میکنند، یعنی آنها روی چیزی کار میکنند که به آن علاقه دارند؛ نه پروژهای که بخشی از وظیفه کاری آنها است.
چه چیزی زیرپوست فیوژا در جریان است
نگاهی به مستندات جدید گوگل درباره فیوژا اطلاعات خوبی در اختیارمان قرار میدهند.
نکته اول اینکه این سیستمعامل مبتنی بر میکرو کرنل زیرکان (Zircon micro-kernel) نوشتهشده است. در کنار این میکرو کرنل بخشهای دیگری مانند سرویسهای فضای کاربری، درایورها و کتابخانهها نیز وجود دارد. این بخشها وظیفه بوت کردن سیستمعامل، برقراری ارتباط با سختافزار و اجرای پردازشهای فضای کاربری را بر عهدهدارند. کرنل مدیریت تعدادی شی (Object) را بر عهده دارد که همه آنها از طریق کلاسهای ++C در دسترس قرار دارند. و فیوژا روی این زیرساخت بنانهاده شده است.
این اشیاء در سیستمعامل مفهوم مهمی دارند. فیوژا یک سیستمعامل ماژولار است؛ به این معنی که میتوانید برای استفاده از آن روی یک دستگاه بخشهایی از آن را که موردنظر دارید انتخاب کنید و آنها را به یکدیگر بچسبانید.
ما همچنین میدانیم فیوژا از زیرمجموعهای از کنوانسیونهای رابط سیستمعامل ترابرپذیر (Portable Operating System Interface - POSIX) پشتیبانی میکند. از دیدگاه توسعهدهندگان یعنی چیزی شبیه به یونیکس و لینوکس
فیوژا از گوگل فلاتر (Google Flutter) بهعنوان کیت توسعه نرمافزار استفاده میکند. کاربرد اصلی این کیت، توسعه ساخت اپلیکیشنهای اندروید و کروم است. فیوژا همچنین از زبان برنامهنویسی سوییفت اپل پشتیبانی میکند.
آینده فیوژا چگونه پیش بینی میشود
شاید اصلیترین پیشبینی برای آینده فیوژا جایگزینی اندروید و کروم باشد؛ اما نه، اینطور نیست! هر دو جزو پرطرفدارترین سیستمعاملها برای کاربران و توسعهدهندگان هستند. اندروید در حال حاضر پرکاربرترین سیستمعامل دنیا است. خودتان را جای کدنویس بگذارید، حاضر هستید از یک سیستمعامل با میلیونها کاربر و اپلیکیشن به یک سیستمعامل نوپا کوچ کنید؟
کروم هم در حال حاضر یک سیستمعامل ایده آل برای گوگل محسوب میشود که مبتنی بر لینوکس است، اما هماهنگی بسیاری با سرویسهای گوگل دارد ، این سیستمعامل بهسرعت در حال جذب کاربران است.
همه میدانیم گوگل باهوشتر از آن است که چرخ را دوباره اختراع کند. فیوژا در حال ساختهشدن از پایینترین لایههای کرنل است و سالها زمان لازم است تا بتواند برای کاربردهای واقعی مورداستفاده قرار گیرد. حتی فکرش را هم نکنید که روزی بتواند جایگزین سیستمعاملهای محبوب کنونی شود.
شاید بهترین پیشبینی این باشد که گوگل بتواند از فیوژا برای کاربردهایی مانند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده یا سایر فناوریهایی که در آینده ظهور میکنند استفاده کند. فیوژا جایگزینی برای آنچه امروز داریم نیست، بلکه دری است رو به آیندهای که زندگی ما هنوز وارد آن نشده است.
پایان پیام/32
Send to friends