لیزر در درمان بیماریهای قلب و عروق چه نقشی دارد
هر روز در کشور شاهد نوآوریهای خاصی در رشتههای پزشکی هستیم ،که یکی از این پیشرفتها کاربرد لیزر در بیماریهای قلب و عروق است که توانسته به شکل چاقویی بسیار ریز و حساس موفقیتهای بسیاری را از آن خود کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از میان پیشرفتهای روزافزون علم پزشکی در کشور، لیزر و کاربردش در این حوزه تابهحال، در اکثر بیماریها، با موفقیتهای چشمگیری همراه بوده است، که ازجمله میتوان به استفاده لیزر در سیستم قلب و عروق اشاره کرد که اثرات مفیدی به همراه دارد.
کاربرد لیزر در بدن
لیزر وسیلهای است که در آن از یک نور تقویتشده تک موج که قدرت نفوذ و اثرات متفاوتی در بدن دارد استفاده میشود.با توجه به فیزیولوژی لیزر میتوان متوجه شد که این روش درمان در شاخههای مختلف پزشکی کاربرد دارد و هرروز بر تعداد بیماریهایی که از لیزر درمانی استفاده می کنند٬اضافه میشود.
کاربرد لیزر در درمان بیماریهای قلبی عروقی برای نخستین بار در سال 1964 در شوروی سابق موردتوجه قرار گرفت و بهعنوان لیزرهای کمتوان در این زمینه به کار گرفته شد، در کشور ما نیز لازم است برای شناساندن این مهم به جامعه پزشکی و سازمانهای علمی و بهداشتی بهمنظور اختصاص تعرفههای درمانی اقدامات بیشتری صورت گیرد.
کاتتر DABRA فناوری لیزری در بخش درمان
لیزر مبحثی نوآورانه و فناورانه است که متخصصان بسیاری را به تفکر واداشته و تحقیقات گستردهای در این زمینه انجامشده است، بر همین اساس، با توجه به اهمیت لیزر در درمان بیماریهای قلبی و عروقی، شرکت فناور RA Medical Systems موفق به ثبت پتنتی برای کاتتر قلبی عروقی خود شد، این پتنت برای محصولی که DABRA نام دارد ثبتشده و شامل معرفی یک کاتتر کوچک انعطافپذیر که با یک مایع پرشده برای تخریب لیزری در لومنهای بدن و روشهای استفاده از آن است.
کاتتر DABRA با یک مایع پرشده و پنجرهای جامد دارد و کارایی آن در زدودن بافت در مقایسه با کاتترهای چند فیبری اگزایمر که درصد بالایی از فضای مرده دارند، بهبودیافته است. بهبود کارایی به افزایش احتمال موفقیت درمان و نرخ پایینتر عوارض جانبی این کاتتر کمک می کند.
کاتتر، یک لوله باریک و قابل انعطاف است که از طریق عروق به داخل سیستم جریان خون نفوذ می کند.
این اختراع، فناوری کندگی لیزری اگزایمر را بهکلی تغییر خواهد داد چراکه کاتتر مایع انعطافپذیر DABRA بدون ایجاد فضای مرده توسط باندل فیبر نوری، امکان تخریب تمام انواع پلاک را بهطور کامل فراهم میآورد.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با رویکرد شکلدهی به بازار لیزر، جهتدهی به سامانهای از عرضهکنندگان و همچنین تأمین و تخصیص منابع و مشروعیت بخشی به فناوری لیزر فوتونیک و ساختارهای میکرونی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
پایان پیام/32
Send to friends