پرینترهای سهبعدی ایرانی با یک چهارم قیمت خارجی تولید شد
شرکتی دانشبنیان از سال 91 فعالیت رسمی خود را در حوزه ساخت پرینترهای سهبعدی به روش FDM و DLP آغاز کرد. روش منحصر به فرد این شرکت کمک کرده که انواع مدلهای فلزی این نوع پرینترها در کشور طراحی و تولید شود. این روش، با نام SIS ثبت شده و در مرحله تجاریسازی است.
در حال حاضر، دستگاههای تولید شده در این شرکت، از نظر ساخت و قطعات خروجی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و همپای محصولات مشابه خارجی به بازار عرضه میشود. بنا به گفته محمدحامد قلیوند مدیرعامل شرکت دانشبنیان پیشرو فناوران کارنوجم، این شرکت در سال 86 موفق به اختراع یک پرینتر سه بعدی به روش نوین SIS در ایران شد. این پرینتر در سال 87 به مرحله ساخت نمونه آزمایشگاهی رسید.
این فعال دانشبنیانی ادامه داد: سایر مراحل تحقیقاتی این روش برای تجاریسازی محصول توسط یکی از اعضای شرکت در دانشگاه USC آمریکا ادامه پیدا کرد. همچنین این شرکت اقدام به طراحی و تولید ماشینآلات سفارشی مانند دستگاه تست دینام و ابداع یک روش نوین در دستگاه برش لوله برای خطوط تولید اقدام کرد.
این شرکت از سال 91 فعالیت خود را در حوزه ساخت پرینترهای سهبعدی به روش DLP توسعه داد و با تولید سری جدید دستگاههای خود در حال رقابت با پیشرفته ترین دستگاه های روز دنیا است. به گفته وی، در حال حاضر بیشتر فعالیت شرکت تولید انواع پرینترهای سه بعدی به روش DLP با برند 3DDreams است. این محصولات در صنعتهای طلا و جواهر، دندانسازی، زیره کفش و خودروسازی کاربرد دارد.
قلیوند در ادامه بیان کرد: حضور روزافزان رقبای اروپایی و آسیایی به بازار و لزوم رقابت در این عرصه، ما را بر آن داشت تا دستگاههای سری بتا را در برنامه تولید خود قرار دهیم. این محصول از تمامی جنبههای فنی مشابه بهترین محصولات اروپایی است. دستگاه سری بتا، 90 درصد قابلیتهای دستگاههای مشابه خارجی را دارا است. این محصول با 25 درصد قیمت نمونه خارجی آن، در کشور به فروش میرسد. این فعال علمی در اینباره گفت: تولیدات ما به دلیل قیمت پایین و کیفیت بالا بازار داخلی خوبی دارد. طراحی و تولید این محصول به صورت صددرصد در داخل کشور و توسط متخصصان و سرآمدان علمی کشور میسر شده است. این تلاشها کمک کرده تا محصول تولیدی یک چهارم قیمت نمونه آلمانی به بازار بیاید.
به گفته وی، محصول آلمانی در بازار ایران 120 هزار یورو قیمتگذاری شده و به فروش میرسد این در حالی است که ارز بری محصول داخلی در حدود 15 هزار یورو برآورد شده است. بنابراین در هر فروش یک دستگاه سری بتا در کشور از خروج 105 هزار یورو پیشگیری میشود.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
اخبار مرتبط:
Send to friends