پسماند آبزیان به ژلاتین خوراکی تبدیل میشود؛ تولید مادهای مصرفی در صنایع مختلف
با اجرای طرح تولید ژلاتین از پسماند آبزیان، علاوه بر افزایش بهرهوری، اشتغال در مناطق محروم و کسب درآمد، بخش کوچکی از واردات ژلاتین به کشور جبران خواهد شد.
ژلاتین مادهای است بسیار پر مصرف در صنایع غذایی و دارویی با مزایای مختلفی برای مصرف کننده. این ماده در داروسازی برای تولید انواع کپسول و همچنین رهایش متابولیتها به داخل ماتریکس غذایی و مکملهای پروتئینی برای ورزشکاران، صنایع غذایی و پوشش سطحی در مواد خشک مثل آجیل، خشکبار، تخم مرغ و مواد غذایی ارزشمند و غیره کاربرد دارد.
شتاب دهنده تحفه با همکاری و حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به تولید ژلاتین از پسماند آبزیان شده است. این ماده تولیدی میتواند جایگزین خوبی برای ژلاتینهای حیوانی موجود در بازار باشد. ژلاتین جدید از ضایعات کم ارزش آبزیان تولید میشود. ضایعاتی چون سر، پوست و فلس ها، امعا و احشا، اسکلت (ستون مهره با گوشت های چسبیده به آن) و قطعات کوچک بریده شده از فیله آبزیان.
حدود 30 درصد از این ضایعات شامل پوست، استخوان و فلس ها حاوی مقادیر بالای کلاژن هستند که میتوانند برای تولید تجاری کلاژن و ژلاتین استفاده شوند. بنابراین تهیه کلاژن و ژلاتین از محصولات جنبی ناشی از فرآوری آبزیان به مشتری این اطمینان را می دهد که محصول مصرفی حلال و پاک است و امکان ابتلا به جنون گاوی وجود ندارد. همچنین بازده اقتصادی صنعت شیلات را نیز افزایش میدهد.
تولید این محصول فناورانه علاوه بر کاهش میزان آلودگیهای زیست محیطی به افزایش بهره وری بخش شیلات و آبزیان نیز کمک می کند. در صورت موفقیت نهایی تولیدکنندگان، قرار بر این است که با حمایتهای صورت گرفته 200 تن در سال از این محصول تولید و تجاری سازی شود.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends