در پی همکاری تیمی از پژوهشگران بینالمللی؛
پژوهشهای فضایی برای درمان پارکینسون آغاز شد
پژوهشگران در تلاش هستند برای پیدا کردن روشهای درمانی جدید بیماری پارکینسون، آزمایشهای جدیدی را در فضا انجام دهند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان معتقدند که شرایط میکرو گرانشی در فضا باعث میشود که «کریستال های پروتئین LRRK2»رشد بهتری داشته باشند. دانشمندان امیدوارند با کنترل این پروتئین بتوانند از پیشرفت بیماری پارکینسون جلوگیری کنند.
بر اساس این گزارش، محققان در نظر دارند، یک پروتئین به نام LRRK2 که پروتئین کلیدی بیماری پارکینسون است را به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال کنند. آنها اعلام کردند که شرایط میکرو گرانشی در فضا باعث می شود تا یک محیط آزمایشی بهتر برای آزمایش های آن ها به وجود آید.
برای این کار، مواد لازم آزمایشی توسط کپسول فضایی اسپیس ایکس دراگن (SpaceX Dragon capsule) به عنوان بخشی از یک ماموریت فضایی به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده خواهد شد.
LRRK2 یک نوع پروتئین است که پروتئین های دیگر را تغییر می دهد. به نظر می رسد جهش در ژنی که حامل کد گذاری پروتئین LRRK2 است، باعث بروز بیماری پارکینسون در برخی افراد می شود. پژوهشگران با تحقیقاتی که انجام دادهاند، فرض می کنند در صورت مهار پروتئین LRRK2 و یا جلوگیری از فعالیت های آن، بتوان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد. دانشمندان در این ماموریت در تلاش هستند تا دارویی را برای این روند درمانی بسازند؛ اما پیش از این که دانشمندان بتوانند یک دارو برای مهار پروتئین LRRK2 تولید کنند، باید ساختار دقیق آن را بدانند.
می توان گفت که برای مشاهده دقیق ساختار این پروتئین یک روش وجود دارد و آن رشد کریستال های پروتئین LRRK2 در ظروف آزمایشگاهی است. در زمین، گرانش این سیاره می تواند رشد کریستال های این پروتئین را مختل کند و آن ها را کوچک نگه دارد.
محققان امیدوارند که شرایط میکرو گرانشی در فضا باعث شود که کریستال ها رشد بهتری داشته باشند و ضعف های کمتری را با خود همراه کنند. پس از این بررسی ها دانشمندان می توانند دید کلی تری از ساختار کریستالی این پروتئین به دست آورند.
پژوهشگران پیش بینی کرده اند که برای رشد کریستال های پروتئین LRRK2 حدود یک ماه زمان در فضا نیاز دارند. پس از تکمیل رشد کریستال های پروتئین LRRK2 در فضا، کریستال های پروتئین به زمین بر می گردند و با اشعه ایکس پر انرژی، مورد بررسی قرار میگیرند.
در واقع بیماری پارکینسون یک اختلال پیشرفته عصبی است که بر توانایی حرکت افراد تاثیر می گذارد و در کیفیت آن اختلال ایجاد می کند. پارکینسون منجر به بروز نشانه هایی مانند لرزش، حرکات آهسته و سفتی عضلات می شود. در حال حاضر هیچ روش درمانی برای توقف و یا جلوگیری یا معکوس کردن پیشرفت این بیماری وجود ندارد.
هفته دولت 1396 با شعار "تدبیر و امید برای تولید و اشتغال" از 2 الی 9 شهریورماه برپاست.
پایان پیام/23
Send to friends