چرخش به سوی هوش مصنوعی؛ آینده‌ای نوین برای نمایشگاه «ایران‌ساخت»

چرخش به سوی هوش مصنوعی؛ آینده‌ای نوین برای نمایشگاه «ایران‌ساخت»


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 101281
سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، با اشاره به قدمت ۱۲ ساله این نمایشگاه «ایران‌ساخت» کرد: در آینده، این نمایشگاه شاهد عرضه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود و این تحول می‌تواند آینده‌ای نوین برای نمایشگاه‌های فناوری در کشور رقم بزند.

به گزارش ستاد خبری دوازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت، علی‌ اوتارخانی، سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، با اشاره به قدمت ۱۲ ساله نمایشگاه ایران‌ساخت گفت: این نمایشگاه عمدتاً رویکرد سخت‌افزاری دارد، اما با توجه به توسعه هوش مصنوعی، انتظار می‌رود در آینده شاهد عرضه محصولات مبتنی بر این فناوری نوین در نمایشگاه باشیم.

اوتارخانی, در حاشیه بازدید از نمایشگاه، فرآیند‌های دانش‌بنیانی را فرایندی زمان‌بر و تدریجی دانست و افزود: برای تحقق اهداف در این حوزه نیازمند صبر و داشتن نگاه استراتژیک هستیم تا فعالیت‌ها به ثمر برسند.

وی یکی از چالش‌های اصلی در این حوزه را هم‌راستا کردن پژوهش و فناوری دانست و تصریح کرد: از یک‌سو، پژوهش‌ها نباید تنها به مقاله محوری محدود شوند و باید به فناوری تبدیل شوند. از سوی دیگر،فناوری‌ها باید به بهبود کیفیت پژوهش‌ها کمک کنند.

اوتارخانی با اشاره به تمرکز مؤسسه تحت نظرش بر تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در زمینه فناوری‌های نرم، گفت: در حال حاضر بیشتربر روی تکنولوژی‌های نرم متمرکز هستیم تا فناوری‌های سخت، چرا که ابزار‌هایی مانند پایش در این زمینه بسیار مهم هستند و کشور‌های مختلف در این حوزه کار‌های بسیاری کرده‌اند.

سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بر اهمیت تصمیم‌گیری هوشمند تأکید کرد و افزود: حکمرانی داده در این زمینه بسیار اهمیت دارد. چرخشی که معاونت علمی به سمت هوش مصنوعی داشته است، به توسعه این حوزه در کشور کمک شایانی خواهد کرد.

وی ادامه داد: تاکنون عمده تمرکز ما بر سخت‌افزار بوده و کمتر بر فرآیند و مدیریت متمرکز بودیم؛ در حالی که یکی از چالش‌های اساسی کشور، تصمیم‌گیری است. فرآیند تصمیم‌گیری در کشور چند‌ انظباطی است و هر تصمیم اقتصادی آثار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد. به همین دلیل دوره تصمیم‌گیری‌های ذهنی گذشته است و باید از ابزار‌های نوین استفاده کنیم تا کیفیت تصمیمات را ارتقا دهیم. چرخش معاونت علمی و نهاد‌های دولتی به سمت هوش مصنوعی، اقدام مناسبی در این حوزه است.

اوتارخانی افزود: استمرار این رویکرد و پیوند فناوری‌های هوش مصنوعی با نظام تصمیم‌گیری کشور اهمیت بالایی دارد. یکی از بزرگترین مراکز تصمیم‌گیری کشور، سازمان برنامه و بودجه است که لازم است پیوند ارگانیکی میان این مجموعه و فناوری‌های هوش مصنوعی برقرار شود.

سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در پایان اشاره کرد: نمایشگاه ایران‌ساخت یکی از رویداد‌های با قدمت کشور است؛ رویکرد این نمایشگاه بیشتر سخت‌افزاری است، اما خوشبختانه معاونت علمی به سمت هوش مصنوعی چرخش داشته است و‌ امیدواریم در سال آینده این نمایشگاه شاهد حضور بسیاری از سیستم‌های تصمیم‌گیری و سیستم‌های پایش و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی باشد.

 

دوربین ترموگراف شعله در نمایشگاه ایران ساخت ۲۰۲۴ رونمایی شد
دوربین ترموگراف شعله در نمایشگاه ایران ساخت ۲۰۲۴ رونمایی شد
03/10/01 - 09:21
بیشتر بخوانیم