چغندر علوفه‌ای، راهکاری برای رفع کمبود علوفه در ایران

چغندر علوفه‌ای، راهکاری برای رفع کمبود علوفه در ایران


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 102411
با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرح پژوهشی «بررسی تأثیر جایگزینی ذرت علوفه‌ای سیلو شده با چغندر علوفه‌ای سیلوشده بر عملکرد گاو شیری» به عنوان راهکاری برای حل چالش کمبود علوفه در کشور به انجام رسید.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، «بررسی تأثیر جایگزینی ذرت علوفه‌ای سیلو شده با چغندر علوفه‌ای سیلوشده بر عملکرد گاو شیری»، عنوان طرحی است که حبیب‌الله روشن‌ضمیر در قالب رساله دکتری با راهنمایی یوسف روزبهان و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

روشن‌ضمیر با اشاره به مشکلات تأمین علوفه در ایران، گفت: چرا بی‌رویه و بیش از ظرفیت مراتع، گسترش واحدهای دامداری صنعتی و افزایش مصرف فرآورده‌های دامی، کمبود علوفه را به چالشی جدی تبدیل کرده است. دامداران برای جبران این کمبود، به ناچار به روش‌هایی مانند گسترش کشت علوفه، تولید صنعتی خوراک دام و استفاده از پسماندهای کشاورزی روی آورده‌اند.

وی با بیان اینکه ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و با کمبود مراتع و پایین بودن سطح تولید علوفه مواجه است، افزود: چغندر علوفه‌ای می‌تواند راهکاری برای این مشکل باشد. اگرچه در حال حاضر از برگ و طوقه چغندر در برخی مناطق استفاده می‌شود، اما راندمان آن پایین است و چرای دام‌ها در مزارع چغندر فصلی است. سیلو کردن چغندر، راهکاری برای استفاده بهینه و تدریجی از آن در طول سال است.

این محقق با تأکید بر ضرورت شناسایی ارزش غذایی چغندر و روش‌های مناسب استحصال و ذخیره‌سازی آن، تصریح کرد: محدودیت منابع آب و خاک حاصلخیز، فقر مراتع و کمبود علوفه در کنار افزایش نیاز به خوراک دام، شناسایی و استفاده بهینه از منابع علوفه‌ای مانند چغندر را ضروری می‌کند.

روشن‌ضمیر در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی و دشواری تأمین علوفه و نهاده‌های دامی، این پژوهش با هدف معرفی علوفه‌ای با ارزش غذایی بالا به دامداران انجام شده است تا بتوان با نتایج مطلوب آن، خدمتی به کشور و مردم ایران ارائه داد.

 

پایان پیام/

#20

بیشتر بخوانیم