system
10 پایگاه تخصصی برتر کارآفرینان خارج از کشور معرفی شد
10 پایگاه تخصصی برتر کارآفرینان خارج از کشور معرفی شد
توسط مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛

10 پایگاه تخصصی برتر کارآفرینان خارج از کشور معرفی شد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 44420
مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،10 پایگاه‌ تخصصی برتر در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور را معرفی کرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری، برنامه همكاري با متخصصان و كارآفرينان ايراني خارج از كشور را با هدف ایجاد ساز و کاری برای بهره‌مندی از دانش و تجارب محققان و متخصصان ایرانی خارج از کشور اجرایی کرده است.


برنامه همكاري با متخصصان و كارآفرينان ايراني خارج از كشور در قالب برنامه‌هایی چون «پسادکتری»، «فرصت مطالعاتی»، «اساتید مدعو و معین»، «تاسیس شرکت فناور»، «برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی» و «پروژه تخصصی جایگزین خدمت سربازی با تاکید بر مدل چرخش مغزها» طراحي و اجرايي شده است.


مخاطبان اين طرح شامل دانش آموختگان دوره دکتری از یكی از 100 دانشگاه‌ برتر دنیا، اساتید یكی از 200 دانشگاه‌ برتر دنیا و متخصصان و كارآفرینان فعال در یکی از موسسات شاخص علمی و فناوری یا شرکتهای دانش بنیان خارجی هستند.


اين برنامه در آغاز با همکاری 5 پایگاه تخصصی «پژوهشگاه رویان»، «مرکز فناوری‌های نوین پزشکی»، «مرکز ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشرفته دانشگاه صنعنی شریف»، «مرکز بیوفیزیک - بیوشیمی دانشگاه تهران» و «پارک فناوری پردیس»، اجرا شده است. بعد از گذشت 4 سال این برنامه تبدیل به پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از كشور با بیش از 90 مركز علمی و فناوری منتخب داخلی به عنوان پایگاه تخصصی همکار شده است.

بازگشت یک هزار و 200 متخصص ایرانی به کشور
تجربه موفق برنامه مذكور در شکل‏گیری زیرساختی مناسب و سریع برای استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف تخصصی منجر به مشاركت بيش از 5 هزار نفر از متخصصان و محققان ايراني خارج از كشور در اين برنامه شده است.


در این برنامه بیش از یک هزار و 200 نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاه‌های برتر دنیا که بیشتر از كشورهاي امريكا، كانادا و كشورهاي اروپايي هستند، هم‌اكنون به كشور بازگشته‌اند كه 16 درصد آنها فارغ‌التحصيلان 20 دانشگاه برتر دنيا همچون ام‌آي‌تي، استنفورد، كمبريج، هاروارد، بركلي، ايلينوي، امپريال كالج، پرينستون، ميشيگان، ملي سنگاپور و اي پي اف ال سوئيس هستند.


حدود 79 درصد اين افراد تجربه زندگي بيش از 5 سال را در خارج از ايران داشته‌اند كه نشان‌دهنده سطح بالاي كيفي تحصیلی و تجربه آنها دارد. همچنين تاكنون 83 شركت استارتاپی در حوزه‌هاي مختلف تخصصي توسط اين افراد ايجاد شده كه زمينه اشتغال تخصصي مستقيم براي بيش از 2 هزار و 400 نفر از بهترين متخصصان و فارغ‌التحصيلان داخلي را فراهم کرده است.


تا کنون بیش از 340 نفر از محققان بازگشته به کشور در قالب برنامه مذکور جذب هیات علمی دانشگاه‌های تراز اول داخلی شده‌اند که این موضوع در بالا رفتن سطح کیفی فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و بین‌المللی دانشگاه‌ها تاثیر داشته است.


معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری با همکاری موسسه بین‌المللی توسعه دانش فردای ایرانیان با هدف ارتقای سطح کیفی برنامه و همچنین تجلیل از پایگاه‌های تخصصی برتر، هر ساله بر اساس شاخص‌هایی از جمله مدت زمان پاسخ‌گویی به متقاضیان، میانگین رتبه دانشگاه فارغ التحصیلی افراد جذب شده، میزان پرونده‌های بررسی نشده و همچنین میزان رضایت‌مندی متقاضیان از عملکرد و امکانات پایگاه اقدام به رتبه‌بندی پایگاه‌های تخصصی همکار در برنامه می کند.


بر این اساس با توجه به شاخص‌های مذکور، «دانشگاه تهران»، «دانشگاه صنعتی شریف»، «ستاد ویژه توسعه فناوری نانو»، «موسسه بین‌المللی توسعه دانش فردای ایرانیان»، «دانشگاه الزهرا»، «دانشگاه علوم پزشکی تهران»، «دانشگاه خوارزمی»، «دانشگاه تبریز»، «دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل» و «پژوهشگاه رویان» به ترتیب رتبه ۱ تا ۱۰ را در ارزیابی پایگاه‌ها در سال ۹۷ کسب کرده‌اند.
پایان پیام/23

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: