با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی؛
30 انجمن علمی مغز و شناخت در مراکز دانشگاهی کشور راهاندازی شد
محمد تقی جغتایی گفت: تاسیس انجمنهای علمی مغز و شناخت در دانشگاههای کشور در دستور کار قرار گرفته و تاکنون سی انجمن علمی مغز و شناخت در مراکز دانشگاهی ایجاد و فعال شده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد تقی جغتایی مشاور ارشد ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی درباره برگزاری "هفته آگاهی از مغز" اظهار کرد: در این هفته تلاش می شود تا با استفاده از تمامی راه ها و بهره گیری از ظرفیت ها و امکانات، سطح دانش و اطلاعات ازتوانایی های مغز و نیز راه های جلوگیری ازکاهش توانایی های مغزدر بین اقشار مختلف مردم درجامعه افزایش یابد.
جغتایی ادامه داد: ارتقای بهداشت مغز و توانمند سازی آن، یک نیاز اساسی در میان عموم افراد درجامعه است و ستاد علوم شناختی معاونت علمی می کوشد تا با همکاری سایر نهادها، مراکز علمی، تحقیقاتی و نهاد های مردمی میزان آگاهی افراد جامعه از ساختارها و عملکرد مغز بیشتر شود تا بتوان زمینه برای شناسایی راه های پیشگیری و درمان اختلالات مغزی بطورگسترده ای فراهم شود.
مشاورارشد ستاد علوم شناختی معاونت علمی با اشاره به اینکه آشنایی افراد جامعه با مغز و کارکردهای آن سبب توانمند سازی مغز و افزایش تلاش های برای جلوگیری ازکاهش توانایی های مغز خواهد شد، گفت: "آلزایمر"، "فراموشی"، "ام اس "، "پارکینسون" و اختلالات تکاملی از جمله بیماری های ناشی ازاختلالات درسیستم عصبی مغز است که می توان با توانمند سازی مغز، راه های پیشگیری ازکاهش قدرت مغز را جستجو و در نتیجه به درمان و معالجه این بیماری ها در جامعه کمک کرد.
وی با تاکید براینکه توسعه علوم مغز و شناخت در کشور گامی مثبت برای حل مشکلات و مقابله با اختلالات و نارسایی ها در شبکه مغزی محسوب می شود ،تصریح کرد: در این راستا ،تاسیس انجمن های علمی مغز و شناخت در دانشگاه های کشور در دستور کار قرار گرفته و تاکنون 30 انجمن علمی مغز و شناخت در مراکز دانشگاهی ایجاد و فعال شده است.
وی گفت: برای گسترش و تقویت دانش مغز و شناخت در نظر است تعداد انجمن های علمی مغز و شناخت در مراکز و موسسات آموزش عالی به پنجاه انجمن علمی افزایش یابد.
به گفته دکتر جغتایی به موازات این اقدام، برگزاری نشست ها و سمینارهای علمی مرتبط با دانش مغز و شناخت در مدارس و دانشگاه ها و مراکز فرهنگی نیزاز دیگر تلاش ها برای بالابردن سطح آگاهی از ساختارها و کارکردهای مغز و مقابله با بروز اختلالات در شبکه مغزی است.
مشاور ارشد ستاد علوم شناختی با بیان اینکه مغز یک رکن بسیار مهم و حیاتی بدن به شمار می آید و نقشی مهمی درکنترل دیگر ارگان بدن برعهده دارد، افزود: درهفته آگاهی از مغز تلاش می شود سطح آشنایی عموم مردم از بهداشت مغز بیشتر شود بطوری که با افزایش اطلاعات راه های پیشگیری و توان مند سازی شبکه مغزی فزونی یابد.
هفته آگاهی از مغز یک برنامه جهانی است وامسال برای سومین سال متوالی ازچهارم تا دهم اسفند ماه درنقاط مختلف کشورمان برگزارخواهد شد.
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی، حامی و برگزار کننده هفته آگاهی از مغز، این هفته را که یک هفته ترویجی برای ارتقای آگاهی عموم جامعه ازعملکرد مغز است ، در سال 1394 برای اولین بار درایران برگزار کرد.
هفته آگاهی از مغز (Brain Awareness Week) کمپینی جهانی برای ارتقای علاقه مندی عمومی به تحقیقات علوم اعصاب است که توسط اتحادیه پژوهشهای مغز دانا (DANA) و اتحادیه اروپایی دانا و به صورت سالیانه از 1996 تا کنون برگزارمیشود.
سازمان پژوهشی دانا یک سازمان خصوصی متشکل از بیش از 400 عصب شناس برجسته دنیا و از جمله 16 برنده جایزه نوبل است که با شعار دروازه ورود به اطلاعات معتبر درباره مغز، تحقیقات مرتبط با مغز را از طریق کمک های مالی، انتشار مطالب و برنامههای آموزشی پشتیبانی میکند.
ارتقای عملکرد مغز، سرعت بخشیدن به کشف درمان اختلالات مغزی ، مبارزه با برچسب زدن اختلالات مغزی از طریق ارایه آموزشها ، ازاهداف این سازمان خصوصی است.
این سازمان، گفت و گوی بین محققان و مخاطبان عام را تشویق می کند و اطلاعات معتبر درباره پیشرفت های اخیر درتحقیقات را از طریق نشریات، وب سایت های رایگان، رسانههای اجتماعی و هفته آگاهی از مغز دراختیار همگان قرار می دهد.
انتهای پیام/25
Send to friends