system
GENE EDITING ،افقی جدید در درمان بیماری‌های ژنتیکی
GENE EDITING ،افقی جدید در درمان بیماری‌های ژنتیکی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی خبر داد؛

GENE EDITING ،افقی جدید در درمان بیماری‌های ژنتیکی


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 16926
اصلاح ژن یا ژن درمانی، شاخه‌ای از پزشکی ترمیمی است که در آن از تزریق سلول های مهندسی شده در خارج از بدن برای اصلاح سلولهای بیمار استفاده می شود.

 اصلاح ژن یا ژن درمانی،  شاخه‌ای از پزشکی ترمیمی است که در آن از تزریق سلول های مهندسی شده در خارج از بدن برای اصلاح سلولهای بیمار استفاده می شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی با اشاره به فناوری GENE EDITING یا همان اصلاح ژن گفت: در واقع در ژن‌درمانی پزشکان تلاش می‌کنند با ایجاد تغییراتی در ساختار ژنتیکی انسان، بدن را به انجام کاری تازه که تا پیش از این قادر به انجام آن نبوده وادارند. یكی از مشكلات بیماری‌هایی با منشأ ژنتیك این است كه برای درمان آنها، باید سلول‌های اندام‌هایی كه نشانه‌های بیماری در آنها ظاهر شده است را تغییر داده و آنها را اصلاح كنیم. 

حمیدیه در ادامه دسترسی به همه سلول‌ها که نشانه های بیماری در آن ظاهر است را مستلزم ایجاد مقدمات لازم برای این كار دانست و گفت:  از آنجا كه در بیماری‌هایی با منشأ ژنتیكی، عامل مولد بیماری یك كد ژنتیكی تغییر یافته است كه نقص ناشی از آن تقریبا در همه سلول‌ها یافت می‌شود، درمان این گروه از بیماران با مشكلات و محدودیت‌های بسیاری همراه است. منظور از ژن درمانی مجموعه‌ای از روش‌های درمانی است که طی آن با ترمیم و رفع عیب ژن، بیماری را درمان می‌کنند. 

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی گفت: فناوری GENE EDITING شاخه‌ای از علم سلول های بنیادی است که در این روش وارد سلول می‌شویم و با شناسایی نقص ژنتیکی سلول  با انجام دست کاریهایی بر روی آن سلول را به نوعی باز ساخت و ایرادات را تصیح میکنیم. 

انجام بیش از 30 درصد پیوند سلول‌های بنیادی خونساز در کشور بر روی بیماری‌های ژنتیکی

حمیدیه با بیان اینکه ازدواج هاي خويشاوندي در ايران منجر به افزايش بيماري هاي کمياب و نادر ژنتيکي شده است بیان کرد: اصولا در کشورهای خاورمیانه بیماریهای ژنتیکی،  بسیار شایع است که در نتیجه آن شاهد بیماریهای نادر و گاهی صعب العلاج هستیم و اين بيماري هاي نادر در بسياري از مناطق دنيا شيوع ندارند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 30 درصد پیوند سلول‌های بنیادی خونساز در کشور بر روی بیماری‌های ژنتیکی انجام می‌شود گفت: بحث استفاده از سلول‌های بنیادی در سال 1968 نزدیک به نیم قرن پیش در امریکا اولین پیوند سلول های بنیادی خونساز بر روی شیرخوار مبتلا به بیماری ژنتیکی نقص ایمنی شدید مختلف شدش بود که از آن با عنوان SCID یاد می‌کنند. 

حمیدیه در خصوص اقدامات صورت گرفته ستاد در درمان بیماریهای ژنتیک در کشور بیان کرد:  از سال گذشته ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی کارگروه ژنتیک و  سلول های بنیادی را تشکیل داده است که بیش از 50 نفر عضو از دانشگاه های وزارت بهداشت و وزارت علوم  و همچنین  مراکز جهاد دانشگاهی دارد.  

گفتنی است در این خصوص سال گذشته با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی اولین سمپوزیوم سلول های بنیادی و ژنتیک در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری که وابسته به وزارت علوم برگزار شد و امسال نیز دومین سمپوزیوم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را پیش رو خواهیم داشت. 

پایان پیام/32 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: