system
«قزل‌آلای رنگین‌کمان» عاری از عوامل بیماری‌زای خاص در کشور تولید شد
«قزل‌آلای رنگین‌کمان» عاری از عوامل بیماری‌زای خاص در کشور تولید شد
به منظور قطع وابستگی و درقالب یک طرح کلان ملی فناوری؛

«قزل‌آلای رنگین‌کمان» عاری از عوامل بیماری‌زای خاص در کشور تولید شد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 42903
با کسب دانش فنی و به منظور قطع وابستگی به محصولات خارجی ، قزل آلای رنگین کمان عاری از عوامل بیماری زای خاص (SPF) در کشور تولید شد.

با کسب دانش فنی  و به منظور قطع وابستگی به محصولات خارجی ، قزل آلای رنگین کمان عاری از عوامل بیماری زای خاص (SPF) در کشور تولید شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ابولفضل سپهداری مجری طرح کلان قزل آلای رنگین کمان عاری از عوامل بیماری زای خاص (SPF) با اشاره به این موضوع که این دانش برای نخستین بار در کشور بومی سازی شده است گفت : در حال حاضر ما پنجمین کشوری هستیم که در دنیا در مسیر تولید ماهی قزل آلای رنگین کمان عاری از بیماری زای خاص فعالیت خود را آغاز کرده اند .

وی درباره حمایت معاونت از این طرح کلان ملی اظهار کرد : ما در فاز اول و طبق قرارداد مبلغی از تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را دریافت و تعهدات خود را انجام داده ایم و برای اجرا و توسعه فازهای بعدی این طرح کلان ملی فناوری نیازمند حمایت بیشتر از سوی مسوولان هستیم .

وی با اشاره به دستاوردهای این دانش بومی در کشور گفت: ایجاد نخستین پایلوت نیمه صنعتی الگویی تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان با رعایت کامل اصول زیستی ، تولید گله ماهیان مولدین پایه شناسنامه دار با سلامت بالا از ذخایر ژنی موجود در کشور و تولید "تخم چشم زده " و "بچه ماهی " قزل آلای رنگین کمان بارور با سلامت بالا و دارای شناسنامه ژنتیکی از دستاوردهای اصلی این طرح کلان ملی فناوری است .

ایجاد اشتغالزایی با ماهیت کارآفرینی 

سپهداری درباره میزان اشتغالزایی این طرح کلان ملی گفت : با فعال شدن حداقل 4 مرکز تولید صنعتی با ظرفیت تولید 500 میلیون تخم چشم زده و فعال شدن مراکز حد واسط تولید و توزیع بچه ماهی از محل تولیدات داخلی (حداقل 20 واحد)، حداقل 300 فرصت شغلی با ماهیت کارآفرینی ایجاد می شود .

مجری این طرح کلان ملی فناوری خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت های علمی ، اقلیمی ، جغرافیایی و سرمایه ای در کشور ، این ظرفیت وجود دارد که علاوه بر تامین نیاز داخلی در 10 سال آینده در زمره صادرکنندگان جهانی تخم چشم زده قزل آلای رنگین کمان قرار گیرد. 

جلوگیری از خروج ارز با تولید تخم چشم زده

وی همچنین درباره میزان جلوگیری از خروج ارز در تولید این طرح کلان ملی فناوری گفت : با فراهم کردن زمینه کاهش 20 درصدی واردات تخم چشم زده درحدود 10 میلیارد تومان صرفه اقتصادی به همراه دارد و پتانسیل اقتصادی سالانه بین 5 تا 10 میلیون دلار ارزش اقتصادی چشم زده و بچه ماهی است که با فعال شدن مراکز تکثیر داخلی و دستیابی به مولدین spf محقق می شود . 

مجری این طرح کلان ملی فناوری درباره فرآیند تجاری سازی تولید تخم چشم زده SPF بیان کرد : درفاز اول تعداد 300 هزار بچه ماهی سالم شناسنامه دار مشتمل بر 51 فامیلی از جمعیت مولدین پایه استحصال شد .

 

واگذاری 30درصدی تولیدات این طرح کلان ملی فناوری به بخش خصوصی

وی همچنین گفت: واگذاری 30 درصد از تولیدات به مراکز تکثیر بخش خصوصی معرفی و تایید شده توسط سازمان دامپزشکی و سازمان شیلات ایران به منظور مولد سازی و احیای مراکز تکثیر، نگهداری 30 هزار بچه ماهی در مرکز SPF جهت تولید نسل بعد و دستیابی به محصول نهایی در شرایط تحت کنترل و تشکیل بانک ژن و واگذاری تعداد مورد نیاز به مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی کشور به منظور فعالیت های اصلاح نژادی از دیگر ادقامات انجام شده در روند تجرای سازی تخم چشم زده SPF است .

پایان پیام /26

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: