system
ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی پالایشگاه‌های لاوان و کرمانشاه به دانش بنیان‌ها محول شد
ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی پالایشگاه‌های لاوان و کرمانشاه به دانش بنیان‌ها محول شد
طی قراردادی با حضور معاون علمی رئیس جمهور

ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی پالایشگاه‌های لاوان و کرمانشاه به دانش بنیان‌ها محول شد


زمان مطالعه : 6 دقیقه
کد خبر : 94419
آئین رسمی امضای قراردادهای ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی پالایشگاه‌های نفت لاوان و کرمانشاه بعدازظهر امروز (دوشنبه، ۱۵ آبان‌ماه) با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، جمعی از مدیران پالایشگاهی و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، براساس قراردادهایی که بین شرکت پالایش نفت لاوان و شرکت اکسیر نوین فرآیندآسیا و بین شرکت پالایش نفت کرمانشاه و شرکت آذر انرژی تبریز به امضا رسید، میزان گوگرد موجود در نفت کوره تولیدی این پالایشگاه‌ها با تلاش شرکت‌های دانش بنیان طرف قرارداد به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد یافت که علاوه بر ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی این دو پالایشگاه، نقش مهمی در کاهش آلاینده‌های محیط زیستی خواهد داشت.

روح‌الله دهقانی طی سخنانی در این مراسم با تقدیر از تلاش‌های وزیر و مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای استفاده حداکثری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، اظهار داشت: وزارت نفت برای چندمین سال پیاپی رتبه نخست قراردادهای بار نخست در کل دستگاه‌های اجرایی را در کشور به دست آورد و تعداد شرکت‌های همکار داخلی که حدود ۶۰۰ شرکت هستند، با مجموعه‌های وزارت نفت به شدت افزایش یافته است.

وی تأکید کرد: مشخص است که این باور در وزارت نفت به‌عنوان صنعت مادر ایجاد شده است که باید فناوری را داخلی‌سازی کرده و توجه جدی به این فرصت‌ها در وزارت نفت، ستودنی است.

دهقانی تصریح کرد: برای شرکت‌های دانش‌بنیان آرزو می‌کنم این طرح‌های ارتقای کیفی که چند سال است در حال پیگیری است با قدرت پیگیری و اجرایی شود؛ زیرا مخازن ما به سمت سنگین شدن پیش می‌روند و با توجه به سختگیر شدن استانداردهای محیط زیستی در دنیا، امیدواریم این طرح با موفقیت و حمایت مجموعه دولت و وزارت نفت اجرایی شده و جریانی را به‌عنوان الگو در مجموعه پالایش و پخش ایجاد کند که پرچمدار توسعه‌های کیفی و بومی‌سازی در داخل کشور شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم در این مراسم گفت: وظیفه داریم در حوزه تولید، توسعه و صدور دانش فنی در کشور تلاش کنیم و خدا را شاکریم که امروز در همه حوزه‌های کیفی‌سازی و کمی‌سازی به سطح دانش فنی رسیده‌ایم و چالش‌ مهم کیفیت نفت کوره نیز گره‌گشایی شده است.

وی با اشاره به این که امروز این شرکت در حوزه تولید کاتالیست صنایع پالایشی خودکفا شده‌ است، بیان کرد: امروز با افتخار کاتالیست ایرانی برای تولید بنزین در پالایشگاه‌های خارجی به‌کار گرفته می‌شود و امروز به این امر می‌بالیم که با مشارکت صنعت نفت ایران، دانشگاه‌ها و مجموعه‌های دانش‌بنیان، بنزین ایرانی در باک خودروهای ونزوئلایی مصرف می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تأکید کرد: خوشبختانه با امضای این قرارداد یک طرح پایلوت را نیمه‌صنعتی کرده و ریسک آن را پذیرفته و آن را تجاری‌سازی کرده و در حوزه نفت کوره گام مهمی برداشتیم؛ دو شرکت دانش‌بنیان اکسیرنوین فرآیند آسیا و آذر انرژی تبریز نیز باعث افتخار صنعت نفت هستند که در زمینه دستیابی به دانش فنی چالش مهم کیفی‌سازی نفت کوره گام برداشتند.

سالاری با تأکید بر اینکه امروزه مجموعه‌های خارجی برای ورود به بحث تجاری‌سازی دانش فنی این طرح‌ها درخواست مشارکت با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی را دارند، گفت: ارزش اقتصادی که امروز در حوزه تفاوت اقتصادی نفت کوره ۳.۵ درصد و نیم درصد وجود دارد، بسیار مهم و حداقل ۲۰۰ دلار است و در هر پنج هزار بشکه، رقمی حدود ۵۲ میلیون دلار سالانه ارزش افزوده دارد که بسیار قابل توجه است.

وی ابراز امیدواری کرد: مدیرانی که کار بهره‌برداری در این دو پالایشگاه را انجام می‌دهند، سیستمی پروژه محور تشکیل دهند و نظارت قوی انجام شود تا ساختار اجرای این پروژه‌ها در حداقل زمان ممکن شکل گیرد و عملیات اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: این دو پالایشگاه نخستین شرکت‌هایی هستند که به دانش فنی داخلی در حوزه نفت کوره اعتماد کردند و برای این مجموعه‌ها استقرار دانش‌فنی داخلی باعث افتخار است، از این رو از آنها تشکر می‌کنم و بی‌شک  این طرح‌ها بهره‌وری اقتصادی دارد و افزون بر آن گامی مهم برای بهینه‌سازی مصرف انرژی است.

سالاری اجرای الزام‌های اصلاح الگوی مصرف سوخت و افزایش اشتغالزایی برای جوانان را از دیگر دستاوردهای این پروژه خواند و گفت: امیدواریم به‌زودی شاهد بهره‌برداری این پروژه‌ها باشیم و بتوانیم نفت کوره‌ تولیدی در پالایشگاه‌های کشور را برای افزایش ظرفیت بخش بانکرینگ به کار گیریم و بتوانیم با دستیابی به شاخص‌های کیفی و ارزش افزوده‌ای که در این بخش وجود دارد، شاهد توسعه اقتصادی کشور باشیم.

وی تأکید کرد: در بخش تأمین منابع مالی نیز پالایشگاه‌ها نگرانی نداشته باشند و امیدواریم بتوانیم شرایطی ایجاد کنیم که بخشی از تولیدهای خود مجموعه‌ها را به‌عنوان نقدینگی این پروژه‌ها در نظر گیریم.

شرکت های دانش بنیان برنامه ارتقاء نفت کوره پالایشگاه های کرمانشاه و لاوان

شرکت دانش بنیان اکسیر نوین فرآیند آسیا از سال 1389 با هدف بومی سازی تولید کاتالیست های استراتژیک صنعت نفت به همت مجموعه ای از نخبگان دانشگاهی و صنعتی نفت تاسیس شده و تاکنون بالغ بر 100 نوع کاتالیست استراتژیک را بومی سازی و در واحدهای صنعتی شارژ کرده و دوران گارانتی همه محصولات با موفقیت در بازه زمانی هشت ساله طی شده است. همچنین در این شرکت بالغ بر 800 نفر نیرو مشغول به کار می‌باشند و ارزش محصولات شارژ شده این شرکت تاکنون یک میلیارد دلار بوده است.

شرکت آذر انرژی تبریز هم فعالیت خود را در از ابتدای دهه 1370 در زمینه تولید تجهیزات فرآیندی و جداسازی مانند انواع سینی و پکینگ برج های صنایع نفت گاز و پتروشیمی آغاز کرده و پس از طی روند مهندسی معکوس و به دست آوردن دانش فنی و طراحی، نیاز صنایع داخل به این تجهیزات را با هزینه ای تقریبا یک پنجم شرکت های خارجی برطرف کرده است. از سال 82 نیز این شرکت با احداث واحد تحقیق و توسعه و ایجاد پایلوت هایی در زمینه اینترنال برج ها موفق به ثبت اختراع نوع خاصی سینی شده است.

به موازات این فعالیت ها از سال 84 این شرکت تحقیقات بسیاری در زمینه سولفورزدایی از نفت کوره و سبک سازی نفت سنگین با روش های نوین انجام داده که نتایج حاصل از آزمایش خروجی پایلوت ها نشان دهنده موفقیت آمیز بودن این تحقیقات داشته است.

در زمستان سال 1401  مراسمی تحت عنوان رونمایی از پایلوت سولفور زدایی از نفت کوره به روش کاویتاسیون برگزار شد و شرکت پالایش نفت کرمانشاه با حمایت از این طرح مقدمات ایجاد پایلوت 300 بشکه در روز را فراهم کرد.

قرارداد نهایی این طرح برای طراحی، مهندسی، ساخت و اجرای واحد گوگردزدایی از نفت کوره با ظرفیت 12 هزار بشکه در روز و تولید حدود 35 درصد گازوئیل کم سولفورر % 0.7 به ارزش تقریبی 37 میلیون دلار خواهد بود.

#20

انتهای پیام

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: