ارزشگذاری داراییهای نامشهود ساماندهی میشود
شرکتهای دانشبنیان و خلاق، بر نوآوریهایشان استوارند و بر خلاف کارخانهها و صنایع، از زیرساختهای فیزیکی و داراییهای مشهود تکیه ندارند. اما ارزشگذاری داراییهای نامشهود این کسبوکارها، چالشی بود که با حمایت و پیگیری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ارزشگذاری میشود.
با تصویب هیات وزیران و برای نخستین بار در کشور ، شرکتهای دانشبنیان و خلاق برای ارزشگذاری دارایی های نامشهود توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بررسی شده و مجوز فعالیت دریافت میکنند.
ضرورت ساماندهی
در این راستا کارگروهی با مشارکت نمایندگان این معاونت، سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بورس و اوراق بهادار و فرابورس ایران، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و صندوق نوآوری و شکوفایی، مسئولیت راهبری، نظارت و اعطای مجوز ارزشگذاری دارایی های نامشهود به شرکت ها یا موسسات متقاضی را به عهده دارند.
در این راستا دستورالعمل و ضوابط فعالیت و نظارت بر موسسات و شرکت های ارزشگذاری در حوزه دارایی های نامشهود تدوین و ابلاغ شده است که بر اساس آن، متقاضیان در پنج گروه مورد ارزیابی قرار گرفته و مجوز فعالیت دریافت میکنند.
آغاز اعطای مجوزها
تاکنون 9 شرکت متقاضی، موفق به دریافت مجوز یک ساله ارزشگذاری دارایی نامشهود از کارگروه مربوطه شده اند.از 9 شرکت یاد شده، 4 شرکت دانشبنیان، 2 نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، 2 شرکت حداقل دارای 2 عضو هیات مدیره صاحب صلاحیت از کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه و 1 شرکت دیگر توانسته اند مجوز دریافت کنند.
سامانه ارزشگذاری دارایی های نامشهود به آدرس sadan.isti.ir توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی و امکان ثبت درخواست شرکت های متقاضی مجوز و همچنین متقاضیان دریافت خدمت ارزشگذاری از طریق سامانه مزبور فراهم شده است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#
Send to friends