بازار اندونزی میزبان توانمندیهای ایران در حوزه «زیستفناوری»
شقایق حقجوی جوانمرد رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در دومین روز از سفر به اندونزی همراه با کاروان علم و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به توسعه همکاریها بر مدار فناوریهای راهبردی گفت: ایران در زمینه فناوریهای راهبردی، در جمع کشورهای صاحب توانمندی و اثرگذار منطقه و فراتر از آن، پیشرفته ترین کشورهای جهان جای گرفته است.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، در جریان بازدید از مراکز نوآوری و زیستفناوری اندونزی، از ارائه ظرفیتهای ایران در این حوزه فناورانه گفت و ادامه داد: ایران با در اختیار داشتن طیف گستردهای از دانش، فناوری و توانمندی ساخت تجهیزات و ماشینآلات و تجهیزات آزمایشگاهی حوزه زیستفناوری، زنجیره کامل ارزش زیستفناوری را در اختیار دارد؛ ظرفیتی که با توجه به تمایل و توانمندی اندونزی در این حوزه، محور و مبدأ تعاملات گسترده فناورانه بین دو کشور باشد.
حق جوی جوانمرد، با اشاره به فعالیت صدها شرکت دانشبنیان و فناور ایرانی در حوزه زیستفناوری، به عنوان نقطه اتکایی برای همکاریهای فناورانه و اقتصادی میان ایران و سایر کشورها عنوان کرد: ایران در برخی از حوزههای زیستفناوری، علاوه بر تکمیل زنجیره تامین، فرصتی بینظیر برای تبادل و داد و ستد به شمار میرود.
حق جوی جوانمرد، تبادل فناوری، صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان و همکاریهای علمی و پژوهشی در قالب یک پلتفرم مشترک را از محورهای برنامههای هیأت ایرانی در بازدید از مراکز علمی و تحقیقاتی اندونزی دانست و گفت: در جریان سفر به اندونزی، از BIC یک مرکز کسب و کارهای نوآورانه در جاکارتا اندونزی بازدید کردیم که در جریان گفتوگوها و تعاملات صورت گرفته، مقدمات برای همکاریهای کسب و کار بین دو کشور فراهم شد.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با اشاره به ظرفیتهای کشور اندونزی برای ارائه دستاوردهای دانشی و فناورانه خود به کشورمان، ادامه داد: به نظر می رسد اندونزی با شرکای کلیدی که در حوزه علم و فناوری پیدا کرده مانند کشور کره جنوبی وارد حوزههایی چون زیستفناوری، تجهیزات پزشکی و کیتهای تشخیصی شده است.
حق جوی برنامه دوم هیات ایرانی در اندونزی را بازدید از یک شرکت فعال در حوزه زیستفناوری عنوان کرد و افزود: در اندونزی یک شرکت جدید در حوزه زیستفناوری تحت عنوان «اتنا» در حوزه واکسنهای مبتنی بر MRNAها و داروهای نوترکیب فعالیت میکند که میتواند زمینهساز همکاری با شرکت دانشبنیان ایرانی و بهرهمندی از دانش فنی دو کشور باشد.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی خاطر نشان کرد: در حال حاضر فرصت بسیار خوبی ایجاد شده است تا شرکتهای دانشبنیان و فناور ایران با طرفهای متناظر خود در کشور اندونزی، با محوریت فناوری، در حوزههایی چون پژوهش، تحقیق و توسعه، محصولات دانشبنیان و زیرساختها، داد و ستد کنند، خوشبختانه این آمادگی و انگیزه برای تعاملات فناورانه به ویژه انتقال فناوری از ایران وجود دارد.
گفتنی است کاروان علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان دولت در سفر به اندونزی، ضمن بازدید از مراکز علمی، فناورانه و زیرساختهای نوآورانه و دانشبنیان این کشور، زمینه را برای تعاملات دانشی و بر محور شرکتهای دانشبنیان کشورمان فراهم کرده است. طی سفر آیتالله ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری کشورمان به این کشور که با همراهی روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و جمعی از مدیران حوزه فناوری و شرکتهای دانشبنیان صورت از دوم خردادماه سال جاری آغاز شده است، زمینه برای همکاریهای فناورانه و عرضه توانمندی این شرکت ها به بازار دارای ظرفیت اندونزی فراهم شده است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
24#
Send to friends