system
برای حمایت طرح های فناورانه در حوزه لیزر یک فراخوان منتشر شد
برای حمایت طرح های فناورانه در حوزه لیزر یک فراخوان منتشر شد

برای حمایت طرح های فناورانه در حوزه لیزر یک فراخوان منتشر شد


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 75851
ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای رفع نیازهای فناورانه صنایع و همچنین توسعه فناوری‌های نوین از طرح‌های فناورانه و پژوهشی حمایت می‌کند.

این ستاد با هدف شناسایی بهتر و جهت‌دهی توانمندی‌های داخلی و کمک به رونق محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت، فراخوان اولویت‌های حمایتی نیمه نخست سال 1400 را منتشر کرد.

در تازه‌ترین فراخوان ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اولویت بررسی و حمایت در صورت تصویب با ارائه کنندگان واجد شرایط است که تا 22 مردادماه سال جاری، در این فراخوان مشارکت کنند.

پس از ارسال درخواست‌ها و دریافت طرح‌های ارائه شده، در صورت تامین منابع و دریافت مجوزهای لازم، در فرآیند بررسی و حمایت قرار خواهند گرفت.

 

حمایت از اولویت‌های فناورانه کشور

فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، محورهای فناورانه دارای اهمیت راهبردی برای پیشرفت و ارتقای تاب‌آوری اقتصادی کشور است که دامنه گسترده‌ای از محصولات دانش‌بنیان، خدمات فناورانه و پژوهش‌های کاربردی را شامل می‌شود.

بخش قابل توجهی از موضوعات ذیل این فناوری، در ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری مورد توجه و حمایت قرار می‌گیرد. حوزه فعالیت این ستاد با صنایع مختلف کشور، ارتباط مستقیم دارد. این اولویت‌ها با دریافت نظرات و مشورت‌های فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری، جامعه علمی و صنعتی، عناوین موضوعات دارای اولویت برای سال جاری، پیشنهاد شده‌اند.

این ستاد در راستای ماموریت توسعه فناوری‌های راهبردی متناسب با نیازهای کشور، در دو بخش اصلی فوتونیک و همچنین مواد، عناوین اصلی را در 3 حوزه فتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت اعلام کرده است.

در حوزه فتونیک، فناوری‌هایی چون اندازه‌گیری برمبنای لیزر و پلاسما، پردازش مواد با لیزر، پردازش مواد با پلاسما، توسعه فناوری‌های لیزر، تراهرتز، اپتیک، تصویربرداری، حسگرها، میکروفلوئیدیک، بیوفوتونیک مورد حمایت قرار می‌گیرند.

 

اولویت‌های حمایتی

در حوزه حمایت از توسعه فناوری مواد، فناوری فلزات غیر آهنی و آهنی، فلزات آهنی،فناوری‌های استحصال و بازیافت توسعه فناوری در حوزه پودرهای فلزی،کانی‌ها و مواد سرامیکی حوزه سیلیس، اکسیدهای فلزی و پیگمنت‌ها، توسعه فناوری در حوزه افزایش ارزش افزوده مواد شیمیایی، پلیمری و کامپوزیت، تقویت توان کشور در حوزه فرایندهای ساخت و تولید در حوزه چاپگرهای سه‌بعدی مورد حمایت قرار می‌گیرند.

همچنین فرآیندهای ساخت و تولید، جوش و پوشش، فرآیندهای شکل‌دهی، تولید سیستم‌ها و ماشین‌آلات مورد نیاز صنایع کشور و بومی‌سازی و توسعه فناوری در سایر زنجیره‌های تامین/ ارزش صنایع تاثیرگذار و یا مبتنی بر مزیت‌های نهفته کشور از دیگر محورهای حمایتی هستند.

همچنین ظرفیت‌سازی تولید محصولات برای ارتقای تاب‌آوری اقتصادی در مقیاس صنعتی با توسعه فناوری و روش‌های تولید مواد اولیه، تجهیزات و یا محصولات با ارزش افزوده در گروه‌های اصلی وارداتی کشور در شمار تمرکز بر طرح‌ها قرار دارد.

تمامی اشخاص حقوقی علاقه‌مند از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، شرکت‌ها، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها، شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری می‌توانند طرح‌های عملیاتی در 24 اولویت یادشده دارند، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

 

شاخص‌های حمایتی

از مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی اصلی وجود قابلیت‌های فناورانه طرح‌ها استچون سطح آمادگی فناورانه (TRL)، بالاتر باشد و در نتیجه با حمایت این ستاد در کمترین زمان ممکن به نتیجه نهایی دست یابد.

وجود مصرف‌کننده (و اطمینان از اجرای موفق طرح به معنای اعلام آمادگی سرمایه‌گذار برای مشارکت در اجرای مرحله تجاری‌سازی)، نکته‌ای بسیار حائز اهمیت است. یکی دیگر از ضرورت‌های این فراخوان است.

بنابراین تعامل مجری با واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی کشور و وجود مشارکت‌کننده مشخص برای اجرای طرح از ابتدای مسیر، یک شاخص مهم محسوب می‌شود.

فناوری‌های ارائه شده باید معطوف به ارتقا دانش مهندسی و نمونه‌سازی محصولی با کاربرد قابل اجرا  در صنایع مرتبط کشور باشد.

همچنین طرح‌هایی که منجر به ایجاد ارزش افزوده در زنجیره‌های تامین و یا ارزش مواد طبیعی، شیمیایی و معدنی و همچنین صنایع اپتیکی و لیزری کشور شود، در کاهش و یا رفع وابستگی صنعتی کشور به واردات، نقش ارزنده‌ای ایفا کند، به تولید نمونه تکرارپذیر از یک محصول جدید، به ویژه در سطح بین‌المللی منتهی شده و در راستای فعالیت‌های فعالیت‌ها و سوابق علمی، پژوهشی و یا صنعتی متقاضی تعریف شده باشد در اولویت حمایتی قرار دارد.

 

فرآیند اجرای طرح

واجدین شرایط می‌توانند، با تکمیل "فرم اولیه اعلام مشخصات طرح ذیل فراخوان اولویت‌های ستاد در سال 1400 (اینجا)" و ارسال مدارک و مستندات تکمیلی، در این فراخوان شرکت کنند.

در ادامه مسیر، فرم و سوابق دریافتی توسط ستاد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سپس طرح‌ پیشنهادی کامل از سوی مجموعه‌‌های منتخب این مرحله، دریافت و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در پایان، از طرح‌های مصوب نهایی، حمایت‌های معنوی و مادی (متناسب با منابع در دسترس و در قالب تسهیلات) صورت خواهد پذیرفت.

با توجه به این‌که فرآیند ارزیابی و ارائه طرح‌ها، چند مرحله‌ای است، ،اطلاعات تکمیلی مورد نیاز متناسب با ابعاد موضوع، از مجری دریافت خواهد شد و تا مشخص شدن نتیجه نهایی و تصویب طرح، ارسال مستندات به معنای پذیرش قطعی نبوده و حقی را برای ارسال کننده ایجاد نمی‌کند.

متقاضیان و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیش‌تر و بیان مشکلات با دفتر ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت به شماره 22414193-021 داخلی 1211 تماس حاصل کنند.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/24

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
ارتقای فناوری صنایع| دانش‌بنیان‌های حوزه معدن و متالورژی فراخوانده شدند
ارتقای فناوری صنایع| دانش‌بنیان‌های حوزه معدن و متالورژی فراخوانده شدند
99/05/14 - 11:01
20 طرح حوزه فوتونیک و لیزر حمایت شد
20 طرح حوزه فوتونیک و لیزر حمایت شد
99/01/23 - 10:38
200طرح پژوهشی علوم و فناوری شناختی حمایت شد
200طرح پژوهشی علوم و فناوری شناختی حمایت شد
97/10/30 - 10:43
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: