system
توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری یزد؛ ستاری: بازیگران بزرگ اقتصادی در رونق شرکت‌های دانش بنیان و خلاق نقش‌آفرین شوند
توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری یزد؛ ستاری: بازیگران بزرگ اقتصادی در رونق شرکت‌های دانش بنیان و خلاق نقش‌آفرین شوند

توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری یزد؛ ستاری: بازیگران بزرگ اقتصادی در رونق شرکت‌های دانش بنیان و خلاق نقش‌آفرین شوند


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 86954
نشست ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان استان یزد به ریاست معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با حضور استاندار، جمعی از فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق این استان برگزار شد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق باید بخش بزرگ اقتصاد از جمله صنایع، در این حوزه نقش آفرین شود ادامه داد: یکی از اصول دانش بنیان شدن، ماشین سازی است و باید بتوانیم از محصول مورد نظر تا خطوط تولید را طراحی کنیم. این امر نیازمند برخورداری از ، دانش و فناوری و سرمایه گذاری بخش خصوصی است. برای ترغیب این بخش به حضور در عرصه دانش‌بنیان، معافیت‌ها و مشوق هایی را برای تولید تجهیزات و ماشی آلات در نظر گرته ایم که در قانون جهش تولید دانش بنیان نیز توجه ویژه ای به این بخش صورت گرفته است

 

ستاری ادامه داد: ظرفیت و گستره اقتصاد دانش بنیان، از پارک های علم و فناوری یا مفاهیمی از این دست فراتر رفته است و باید تعاملات گسترده ای در عرصه داخلی و بین المللی با بازیگران کلیدی و اثرگذار این عرصه صورت بگیرد. در قانون جهش تولید دانش بنیان بیش ترین تعاملات را با مجلس شورای اسلامی داشتیم و خوشبختانه به سرانجام رسید قانونی که مسیر آینده اقتصاد دانش بنیان و خلاق را ترسیم می کند. هر بخشی از این قانون را به درستی اجرا کنیم می توانیم شاهد تحول اقتصاد دانش بنیان باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این که باید همه بخش ها را در اقتصاد دانش بنیان نقش آفرین کنیم ادامه داد: باید بخش های اثرگذار به این موضوع حساس باشند و تمام عزم خود را برای ایجاد فضای مناسب نقش آفرینی بازیگران و نقش آفرینان کلیدی اقتصاد در حوزه دانش بنیان و خلاق به کار ببندند.

 

ظرفیت یزد در توسعه صنایع خلاق

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به ظرفیت بالای استان یزد در توسعه زیست‌بوم صنایع خلاق و ضرورت ایجاد تعداد قابل توجهی از خانه‌های خلاق و نوآوری در شهرهای مختلف این استان گفت: استان یزد با پیشینه فرهنگی، تاریخی و نیروی انسانی خود یکی از استان‌های دارای ظرفیت بسیار بالا در توسعه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم است. پیوند ظرفیت صنایع خلاق با سایر حوزه‌ها از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوش مصنوعی و سایر حوزه‌های فناورانه می‌تواند زمینه ساز رونق زیست‌بوم فناوری‌های نرم و پیشرفت استان باشد.

ستاری ادامه داد: با توجه به این‌که ظرفیت استان یزد در اماکن تاریخی و فرهنگی، که به برخی از آن‌ها کم‌توجهی شده، بسیار بالا است، این امکان می‌تواند بستری برای توسعه زیست‌بوم صنایع خلاق باشد. تا پیش از این خانه های این چنینی به رستوران یا اقامتگاه تبدیل می شد اما تبدیل این اماکن به خانه های خلاق و نوآوری، می تواند ضمن خلق ارزش افزوده بالا، اشتغال و محصول، زمینه ساز توسعه اقتصاد خلاق و احیای ظرفیت های فرهنگی و فناوری های نرم استان شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به اهمیت بخشیدن قانون جهش تولید دانش‌بنیان به تسهیل فضای استقرار برای کسب و کارهای دانش بنیان و خلاق در شهرهای بزرگ، ادامه داد: به طور مثال، ایجاد برج های فناوری در کنار دانشگاه ها، یکی از ظرفیت هایی است که به کمک این قانون و برای تسهیل استقرار شرکت های دانش بنیان پیش بینی شده است.

سازوکارهای نوآورانه برای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با اشاره به روش های نوآورانه تامین مالی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و خلاق گفت: بیش از هزاران شرکت دانش بنیان و خلاق، با روش های نوآورانه مالی  توسعه یافته اند و توانستند محصولات و خدمات خود را تجاری سازی و به بازار عرضه کنند.

ستاری، با بیان این که استان یزد دارای آمادگی بسیار خوبی برای توسعه و ترویج اقتصاد دانش بنیان است ادامه داد: استان های کویری کشور دارای توانمندی بسیار خوبی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق هستند و لازم است تا همان فرهنگ کارآفرینی و حمایت از نوآوری‌ها که در تاریخ و فرهنگ این استان ریشه دارد، به شکلی مدرن و متناسب با اقتصاد دانش بنیان احیا شود.

وی با اشاره به این که کارخانه های نوآوری مفهومی پویا و زمینه ساز سرمایه گذاری بخش خصوصی هستند ادامه داد: اکنون کارخانه نوآوری درخشان نمادی از کارآفرینی نوآورانه و فناورانه با تبدیل ایده های خلاق به محصول و خدمت با سرمایه گذاری بخش خصوصی است. احداث ای کارخانه که پس از 90 سال احیا شده، نشان دهنده اهمیت و ارزش قائل بودن استان برای نیروی انسانی خلاق و دانش آموخته است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان،  با بیان این که در قانون جهش تولید  دانش بنیان برای صندوق های پژوهش و فناوری جایگاه خاصی تعریف شده و همانند بانک ها می توانند اختیارات لازم برای سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان و خلاق داشته باشند ادامه داد: این صندوق ها زمینه ساز ترویج فرهنگ سرمایه گذاری روی نوآوری‌ها هستند و به عنوان فرصتی ارزشمند برای تامین سرمایه و پشتیبانی از ایده های نوآورانه استانی عمل می کنند. در سال های قبل نگاه به سرمایه گذاری معطوف به دارایی های مادی بود اما با توسعه و رونق این صندوق ها شکل نوینی از سرمایه گذاری در حوزه نوآوری و فناوری فراهم شده است.

وی با بیان این که فرهنگ جدیدی که به واسطه رونق اقتصاد دانش بنیان ایجاد شده، جایگزین فرهنگ سنتی خواهد شد، ادامه داد: ما باید بخش خصوصی بزرگ و توانمند در اقتصاد یزد را با موضوع دانش بنیان آشنا و همراه کنیم. سرمایه گذاری در این بخش می‌تواند ضمن رفع نیازهای استان و رفع مشکلات با روش های نوآورانه، یک موج از اشتغال و خلق ارزش افزوده را به راه بیندازد.

در این نشست با حمایت مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری، تفاهم نامه حمایت از مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی، واگذاری زمین برای برج فناوری یزد، راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه یزد، منعقد شد.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
سفر استانی| کارخانه نوآوری درخشان یزد با حضور ستاری افتتاح می‌شود
سفر استانی| کارخانه نوآوری درخشان یزد با حضور ستاری افتتاح می‌شود
01/05/25 - 07:12
16 کارخانه نوآوری به هم‌نشینی فعالان فناور و خلاق در استان‌های گوناگون رونق داد
16 کارخانه نوآوری به هم‌نشینی فعالان فناور و خلاق در استان‌های گوناگون رونق داد
00/06/20 - 14:05
زیست‌بوم نوآوری ایران بازارهای جهانی را تسخیر می‌کند
زیست‌بوم نوآوری ایران بازارهای جهانی را تسخیر می‌کند
98/03/21 - 12:15
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: