مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی:
حمایت از تجهیزات و آزمایشگاههای داخلی زمینهساز توسعه علمی و فناوری کشور خواهد بود
مدیر آزمايشگاه پژوهشی و تحقيقات کاربردی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: حمایت از یک شرکت داخلی، میتواند بسیاری از مشکلات فراروی صاحبان آزمایشگاهها، محققین و پژوهشگران کشور را بردارد و به طبع این امر، حوزه تحقیق و پژوهش کشور، راه هموارتری طی کند.
به گزارش مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر جعفر ذوالعلی، مدیر آزمايشگاه پژوهشی و تحقيقات کاربردی دانشگاه شهید باهنر کرمان، با اشاره به نقش سازنده و اثرگذار معاونت علمی و فناوری و شبکه آزمایشگاهی در حوزه تحقیقات و رفع نیازهای علمی و پژوهشی کشور گفت: روالی که در چندسال اخیر و به ویژه در یکی دو سال گذشته در حمایت از دانش و فناوری پیش گرفته شده است و به طور جدی توسط معاونت علمی و فناوری و از راه حمایت از تجهیزات داخلی و نمایشگاه تجهیزات ساخت داخلی صورت میگیرد، رویهای روبه جلو و صحیح است. در واقع این رویکرد یک یک ضرورت صحیح و الزامی به منظور توانمند کردن ایران در خوداتکایی ساخت محصولات و تولیدات پیشرفته است.
نقش مهم نمایشگاه تجهیزات در ترغیب آزمایشگاهها به خرید تجهیزات بومی
ذوالعلی، با تاکید بر ضرورت وجود دانش فنی و بومیسازی تجهیزات آزمایشگاهی، توانمندی و تولید این تجهیزات را زمینهساز کمک به پیشرفت و توسعه کشور دانست و افزود: هر مجموعهای که دستگاههای پیشرفته آزمایشگاهی کشورهای خارجی را خریداری کرده باشد، یا با چنین دستگاههایی کار کند، با چالشهای فراوانی چون هزینه بالای تعمیر، نگهداری و کمبود قطعات، دست و پنجه نرم میکند. لذا ضروری است که با تلاش و عزم جدی، نه تنها این تجهیزات را داخل کشور تامین کنیم، بلکه به جایگاهی برسیم که تجهیزات و خدمات ساخت کشورمان را به دیگر کشورها ارائه کنیم.
وی عدم دسترسی مصرفکنندگان به خدمات پس از فروش را از دیگر چالشهای فراروی خریداران تجهیزات غیربومی دانست و حمایت از تجهیزات آزمایشگاهی داخلی را بر همین اساس، ضرورتی مهم ارزیابی کرد و گفت: اصولا دو نوع خدمات فنی برای یک ابزار آزمایشگاهی مورد نیاز است که به دلایل گوناگونی از جمله تحریمها، نبود نمایندگی معتبر و عدم ارائه خدمات تولیدکننده خارجی، تامین آنها با مشکلات عدیدهای مواجه میشود. لذا حمایت از یک شرکت داخلی، میتواند بسیاری از مشکلات فراروی صاحبان آزمایشگاهها، محققین و پژوهشگران کشور را بردارد و به طبع این امر، حوزه تحقیق و پژوهش کشور، راه هموارتری طی کند.
مدیر آزمايشگاه پژوهشی و تحقيقات کاربردی دانشگاه شهید باهنر کرمان، با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان برخاسته از نیازهای بنیادین پژوهشگاهها و مراکز علمی کشور هستند، گفت: طبیعتا، متولیان شرکتهای دانشبنیان، با نیازهای عرصه پژوهش به خوبی آشنا بوده و با محصول دانشبنیان خود، نقصهایی را که در حوزه پژوهش احساس میشود، مرتفع میکنند. پس، معاونت علمی و فناوری با ترغیب به شناخت نیازها و ایجاد شرکتهای دانش بنیان، ارائه مشوقهای متنوع به مخاطبان از جمله دانشگاهها برای رفع نیاز خود به وسیله خرید محصولات دانش بنیان داخلی که ضمن بومی بودن، ارزانتر و دارای بسیاری مزایای دیگری هستند، راه روشنی را در تامین تجهیزات و الزامات تحقیق و پژوهش از تولیدات بومی و توسعه کشور بر همین مبنا طی میکند.
ارائه مشوقها به مخاطبان و ارائهکنندگان تجهیزات داخلی، زمینهساز آینده روشن علم و فناوری
این عضو هیات علمی دانشگاه، با بیان این که حمایت از شرکتهای دانش بنیان و راه اندازی و حمایت از نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت کشورمان، حرکت در مسیری مطمئن به سوی پیشرفت و توانمندی داخلی، و رخدادی خوش یمن است که میبایست با رفع نواقص جزیی ادامه یابد، اظهار کرد: تصور میکنم اتفاقی که افتاده یعنی حمایت از افرادی که می دانند در چه بخشهایی، نقص دانش و تجهیزات فنی داریم و به رفع این خلاها میپردازند از یک طرف و ارائه دادن مشوق به مصرف کنندهها برای خرید از این شرکتها از سوی دیگر و ایجاد تعامل میان این دو وجه، مطمئنا آیندهای روشن را برای علم و فناوری کشور رقم خواهد زد.
وی ادامه داد: تا پیش از راه اندازی نمایشگاه تجهیزات، در بسیاری از مجموعههای آزمایشگاهی داخلی، اعتماد و جسارت خرید تجهیزات داخلی کم تر وجود داشت، اما اکنون شاهدیم که دانشگاه ها تا اندازهای به خرید تجهیزات ساخت داخل ترغیب شدهاند که برای خرید تجهیزات مورد نیاز خود از این، نمایشگاه، چند ماه قبل از برگزاری برنامهریزی میکنند.
مدیر آزمايشگاه پژوهشی و تحقيقات کاربردی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به نقش مهم شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در ایجاد ارتباط میان کاربران از جامعه تحقیق و پژوهش، نقشآفرینی این شبکه در گسترش سهولت امر پژوهش، رضایتبخش و مفید فایده ارزیابی کرد و افزود: شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری، ارتباط میان پژوهشگران، محققان و دانشگاهیان و به طور کلی، مخاطبان خدمات آزمایشگاهی و با آزمایشگاه، بستر بسیار خوبی را برای تعامل بهتر فراهم کرده است.
وی افزود: به طور مثال، برای ایجاد ارتباط سازندهتر و آسان، نرم افزار اتوماسیونی را با تسهیلات ارائه میکند که این امر از یک طرف، راهکار و یک تشویق را ارائه و از طرف دیگر، آزمایشگاهها را به استفاده از چنین امکانی تشویق میکند.
ذوالعلی ادامه داد: در اخذ استانداردها هم به همین شکل، از یک سو، ضرورت وجود استاندارد را گوشزد میکند و از سوی دیگر، تشویق ها و حمایت های لازم برای اخذ استاندارد را نیز در اختیار مجموعه قرار داده است. بعنوان کسی که متصدی آزمایشگاه هستم، می بینم اغلب نیازهای ضروری آزمایشگاه، مانند توجه به استاندارد، تامین تجهیزات، ارتباط خوب با مشتریان انعکاس و بازتاب توانایی ها توسط شبکه پوشش داده شده است.
ارتباط میان تعمیرکاران و ارائه کنندگان تجهیزات بستری قابل اجرا در شبکه آزمایشگاهی
وی ارتباط میان آزمایشگاهها و ارائه کنندگان خدمات تجهیزات آزمایشگاهی را زمینهای قابل ارائه در شبکه آزمایشگاهی دانست و افزود: اگر شبکه آزمایشگاهی بتواند در حوزه سامان دهی و اطلاع رسانی خود ، شرکت هایی را که می توانند به آزمایشگاه های عضو شبکه، به ویژه در حوزه تعمیر، راه اندازی دستگاه ها خدمت ارائه دهد، بکمک بسیار ارزنده ای به آزمایشگاه ها خواهد شد. شبکه می تواند بانک معتبری را در اختیار آزمایشگاه ها قرار دهد که دانش شرکت های داخلی در تعمیر و نگهداری، خدمت بزرگ و ارزنده ای را به تحقیق و پژوهش کشور از طریق بهبود کار آزمایشگاه ها ارائه کند.
مدیر آزمايشگاه پژوهشی و تحقيقات کاربردی دانشگاه شهید باهنر کرمان، با اشاره به این که بخشهای هفتگانه این مجموعه آزمایشگاهی عمدتا در حوزه ارائه خدمت آزمایشگاهی، مشغول فعالیت هستند، گفت: این مجموعه با 7 بخش متنوع آزمایشگاهی شامل آزمایشگاههای میکروسکوپ الکترونی، مواد نسوز و سرامیک Pm آزمایشگاه آنالیز مواد نانو و آنالیز دستگاهی، آنالیز مواد حرارتی، آنالیز عنصری ، بیوتکنولوژی و عمومی، به منظور آمادهسازی نمونههای اولیه، اصلیترین بخشهای آزمايشگاه پژوهشی و تحقيقات کاربردی دانشگاه شهید باهنر کرمان هستند. یک سری دستگاهها به تازگی خریداری شده که در حال راه اندازی آنها هستیم و در کنار این کار، اقدامات لازم برای استقرار استاندارد IE17025 که استانداردی مهم برای آزمایشگاههاست، صورت گرفته است.
ذوالعلی ادامه داد آزمايشگاه پژوهشی و تحقيقات کاربردی دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن ارائه خدمات آزمایشگاهی به پژوهشگران داخلی، به مخاطبان خارج از مجموعه از جمله شرکتها، محققان و دانشگاهیان دیگر آزمایشگاهها خدمت ارائه میکند. در حقیقت مخاطبین اصلی مجموعه آزمایشگاهی شامل طیف گسترده از محققان، پژوهشگران و دانشگاهیان استان است.
/پایان پیام/24
Send to friends