دستگاه ثبت سیگنالهای زیستی ساخته شد
از این دستگاه میتوان برای ثبت و پردازش آنلاین سیگنالهای الکتریکی مغز (EEG)، قلب (ECG)، چشم (EOG) استفاده کرد و دارای کاربردهای پژوهشی و تحقیقاتی در ثبت سیگنال زیستی است.
سیگنال ثبت شده در این دستگاه به صورت بیسیم به کامپیوتر ارسال و داده در نرم افزار MATLAB به صورت زمان حقیقی دریافت می شود. پژوهشگر میتواند به محتوای کانالها دسترسی مستقیم داشته و پردازشهای زمان حقیقی خود را اعمال کند.
با توجه به استفاده آسان از این دستگاه و در دسترس بودن آنلاین سیگنال و همچنین امکان اضافه کردن پردازش سیگنال و محیط کاربری توسط پژوهشگر، این دستگاه برای افرادی که قصد ساخت واسط مغز –کامپیوتر یا دستگاههای نوروفیدبک را دارند مفید است. همچنین مسیرمطالعات علوم اعصاب و علوم شناختی یا تحقیقات کاربردی در حوزه پردازش سیگنالهای زیستی با این دستگاه هموار میشود.
سیما سلطانی مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این دستگاه گفت: محققان فعال در این شرکت همچنین موفق به طراحی و ساخت دستگاه ثبت سیگنال الکتریکی چشم دو کاناله با کاربرد پژوهشی و تحقیقاتی شدند که از قابلیت ثبت حرکات چشم در دو راستای عمودی و افقی برخوردار است.
وی ادامه داد: این دستگاه به صورت پوشیدنی (هدبند و بی سیم) طراحی شده که ثبت سیگنال الکتریکی چشم را آسان میکند و سیگنال الکتریکی چشم ثبت شده توسط این دستگاه به صورت زمان حقیقی در نرم افزار MATLAB در اختیار محقق قرار میگیرد و امکان اعمال پردازش های زمان حقیقی برای وی فراهم می آورد.
سلطانی با بیان اینکه این شرکت پنج سال پیش با هدف توسعه فناوری عصبی در سه حوزه تشخیصی، درمانی و توانبخشی شکل گرفته است، بیان کرد: این شرکت دانش بنیان با تکیه بر کادر فنی و علمی خود در زمینه طراحی و ساخت دستگاههای ثبت سیگنالهای زیستی، سیستمهای افزایش توانمندی عملکرد مغز، واسطهای انسان -کامپیوتر و اجرای پروژههایی درحوزه الکترونیک، مهندسی پزشکیو و پردازش سیگنال فعالیت دارد.
پایان پیام/25
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
اخبار مرتبط:
* سیستم ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز ساخته شد
* 6 مرکز دانشگاهی و درمانی کشور به تجهیزات پیشرفته علوم شناختی مجهز شد
* ابزارهای جدید ارزیابی و مداخله در مغز توسعه مییابد
Send to friends