صنعت نفت و گاز با شیرهای فشار قوی دانشبنیان نیاز خود را رفع میکنند
جمعی از متخصصان داخلی با درک نیاز صنایع کشور به قطعات خاص کمپرسور و قطعات ابزار دقیق، کنار هم جمع شدند و با تلاشی فناورانه واردات پرهزینه این محصولات به کشور را کاهش دادند. این تلاش دانشبنیان از سال 86 تاکنون توانسته بخش بزرگی از نیاز صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، هوایی و فولادی کشور را به صورت بومی مرتفع کند.
شیرهای با قطر بالای 20 سانتیمتر و فشار بالای 60 بار و شیرهای با قطر بالای 15 سانتیمتر و فشار بین 15 تا 60 بار این شرکت محصولاتی است که تایید دانشبنیانی دارد.
انواع ولوهای صنایع نفت و گاز از جمله تجهیزات و ملزومات بسیار مهم و حائز اهمیت در صنعت نفت و گاز محسوب میشوند. شیرآلات صنایع نفت و گاز هر کدام متناسب با نوع کارایی و نحوه کاربری در طیف بسیار وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند.
بر همین اساس، کارکرد اصلی و مهم شیرهای صنعتی یا ولوها حفاظت و کنترل از دستگاه های تحت فشار، ممانعت از نشت و بازگشت سیالات، تنظیم میزان مایعات مد نظر و وصل یا قطع کردن جریان گازها و سیالات به طور کامل و همینطور تنظیم و کنترل دما و فشار، به شمار می رود.
شرکت دانشبنیان رایمندراد صنعت به صورت تخصصی با شرکتهای پالایشگاهی و پتروشیمی در زمینه ساخت قطعات خاص کمپرسور و قطعات ابزار دقیق کار میکند. این شرکت در حال حاضر جزء سامانه تامین الکترونیکی کالای صنعت نفت (AVL) است.
ابزار دقیق هم ادواتی هستند که بر حسب نوع کمیت مورد نیاز واحد تحت کنترل، اعم از فشار، دما، دبی، سطح و غیره با توجه به شرایط و استانداردهای تعین شده، انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرند. ابزار دقیق در حقیقت زیر ساخت یک سیستم کنترل و اتوماسیون را تشکیل میدهند ابزاری مانند انواع سنسور، کنترلر، نشاندهنده، ترانسمیتر، رکوردر و غیره. این ابزار وظیفه اندازهگیری، انتقال، نمایش، ثبت و کنترل پارامترهای مهم فیزیکی را در پروسههای صنعتی به شکلی دقیق بر دوش دارند.
به گفته ناهیدالسادات میرصانع مدیر عامل این شرکت دانشبنیان، فعالیت اصلی شرکت، به صورت تخصصی طراحی و ساخت ولوهای ساکشن و دیسشارژ (ولوهای مکش و دهش کمپرسورهای رفت و برگشتی) و اقلام داخلی آنها مانند دیسک و سیت و گارد و فنر و غیره و همچنین انواع چک ولو و اکچویتور است.
آنطور که این فعال دانشبنیانی میگوید: 90% محصولات تولید شده در این شرکت برای نخستین بار در ایران ساخته شدهاند. تحریمها و بالا بودن قیمتها باعث شده که این محصولات را به صورت کاملا بومی تولید کنیم. این کار به کاهش صددرصدی خروج ارز منجر شده است.
میرصانع ادامه میدهد: محصولات شرکت بسیار با کیفیت و مطلوب تولید میشود و تمایل زیادی به صادرات این محصولات داریم. برخی زیرساختها را هم برای این کار فراهم کردهایم؛ اما هنوز شرایط و فضای مناسبی برای صادرات فراهم نشده است.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
اخبار مرتبط:
تولید ۴۰۰ میلیارد تومان محصولات دانش بنیان
معیارهای تایید محصولات دانشبنیان چیست ؟
Send to friends