system
چاپ سه‌بعدی با محصول «ایران‌ساخت» آسان شد
چاپ سه‌بعدی با محصول «ایران‌ساخت» آسان شد

چاپ سه‌بعدی با محصول «ایران‌ساخت» آسان شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 69574
چند سالی است از فناوری چاپ سه‌بعدی بسیار گفته می‌شود. فناوری که مفهوم تازه‌ای را در صنعت با خود به ارمغان آورده و رویه‌های پیشین را در ساخت، طراحی، شبیه‌سازی و بسیاری از حوزه‌های دیگر دتست‌خوش تحول کرده است. شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی هم پا به میدان این فناوری گذاشته‌اند و با تولید محصولات دانش‌بنیان‌ ایران‌ساخت این حوزه از جمله چاپگرهای سه‌بعدی، راه را برای توسعه این فناوری‌ها هموار کرده‌اند.

صنعت ساخت افزایشی که بیش‌تر با چاپ سه‌بعدی شناخته می‌شود با تلاش فعالان فناور یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، در مسیر بومی‌سازی و تکمیل زنجیره تامین ماشین آلات و خدمات تولید قطعات حرکت می‌کند.

شرکت دانش‌بنیان آسال لیزر ساخت، برای پاسخگویی به نیاز روز بخش‌های مختلف صنعت، پزشکی و پژوهشی کشور و همچنین فرهنگ سازی و جهت دهی به آنها و ورود به عرصه بازار های بین‌المللی، گام برداشته است.

 

امیرحسین محمودی مدیرعامل شرکت آسال لیزر ساخت، با بیان این‌که فناوری ساخت این چاپگر فقط در اختیار 6 کشور جهان قرار دارد، افزود: دستگاه پرینتر سه بعدی صنعتی SLS با نام تیوان R230، برای تولید قطعات پلیمری در تیراژ پایین و با پیچیدگی هندسی بالا، بدون نیاز به قالب سازی است.

 

وی با بیان این‌که دستگاه ایران‌ساخت می‌تواند قطعات پلیمری را با دقت و کیفیتی بسیار در کمترین زمان ممکن تولید می کند، عنوان کرد: این دستگاه برای تولید قطعات از جنس پلی آمید به صورت صنعتی و تیتانیوم به صورت پژوهشی تنظیم شده است اما با توجه به این‌که فناوری کاملا بومی این محصول در داخل شرکت توسعه پیدا کرده است، امکان هر گونه سفارشی سازی نیز وجود دارد.

 

محمودی، مهم‌ترین ویژگی‌های این محصول را سرعت تولید قطعات با کیفیتی بالاتر نسبت به نمونه‌های مشابه دانست و گفت: از این چاپگر می‌توان برای نمونه سازی سریع، ساخت قطعات پلیمری با تیراژ کم، قطعات سفارشی و یا ساخت قطعات پلیمری با طراحی های پیچیده استفاده کرد.

 

تیوان R230 با بهره گیری از توانایی لیزر پر قدرت، قابلیت جوش پودر انواع پلیمر را داشته و قطعات پلیمری پیچیده را در کم ترین زمان و مقرون به صرفه تولید می کند. این دستگاه به دلیل استفاده از پودر پلی آمید، قطعاتی با خواص مکانیکی بالا، با دوام، مقاوم در برابر حرارت و مواد شیمیایی و مناسب برای تست های فانکشنال و عملکردی تولید می کند که حتی از این قطعات می توان به عنوان قطعه نهایی نیز استفاده کرد.

 

محمودی با اشاره به قیمت پایین‌تر این دستگاه نسبت به نمونه مشابه خارجی گفت: این چاپر به طور می‌انگین در هر ساعت 2 سانتی‌متر از قطعه را در راستای عمودی چاپ کند و در حالی که نمونه اروپایی آن 220 هزار یورو قیمت دارد و نمونه ایران‌ساخت این چاپر با قیمت 100 هزار یورو عرضه می‌شود.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

* پرینتر سه بعدی چیست؟

* رقابت سازندگان پرینترهای سه بعدی ایرانی آغاز می‌شود

* توانمندسازی در حوزه پرینت سه‌بعدی

 

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: