ارتقای کیفیت خدمات با رعایت استانداردها
تأمین اعتبار کافی برای خرید تجهیزات نیمه پیشرفته و پیشرفته برای ارائه خدمات بیشتر، حمایت از آموزشهای تخصصی نیروهای کارشناسی و حمایت از استقرار استانداردها از اصلیترین موضوعات در زمینه توسعه خدمات آزمایشگاهی است.
بومی سازی بازار خدمات آزمایشگاهی هم دیگر اولویتی است که می تواند با استفاده از خدمات و تخصص های داخلی میسر شود. اینکه توانمندی ها را باور کنیم و به کار ببندیم. کاری که شبکه آزمایشگاهای فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا آن را با کمک مجموعه های فعال در حوزه آزمایشگاهی عملیاتی کند.
در واقع این شبکه، بستر بسیار مناسبی برای انجام و توسعه فعالیتهای پژوهشی فراهم و در این راستا شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی امکان دسترسی سریع پژوهشگران به خدمات و تجهیزات موجود در سایر مراکز تحقیقاتی و ارائه یارانه و پژوهانه به اعضای هیئت علمی، دانشجویان، شرکتها و صنایع را ایجاد کرده است.
یکی از مهم ترین مباحث در این حوزه بهرهگیری از توان تخصصی و دانشی فعالان است. اتفاقی که توسط مجموعه آزمایشگاهی دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل به اجرا درآمده است. این مجموعه توانسته است از ظرفیت علمی اساتید در ارائه خدمات بهره گیرد و هزینه نیروی انسانی و مواد مورد نیاز خود را از محل درآمدزایی خدمات پرداخت کند. همچنین با ایجاد یک پلتفرم مناسب در ارائه خدمات آزمایشگاهی به مراکز پژوهشی و دانشگاههای موجود در استان و خارج از استان، زمینه پیشرفت خوبی در ارائه خدمات و درآمدزایی را رقم زده است.
فعالیتها و خدمات این مجموعه با توجه به حوزه کاری چهار دانشکده موجود در دانشگاه، شامل دانشکده زیستفناوری، دانشکده مهندسی فناوریهای نوین، دانشکده گیاهان دارویی و دانشکده دامپزشکی تعریف و تعیین شده است.
از پروژههای پژوهشی مهم این مجموعه میتوان به بررسی میزان خوردگی قطعات صنعتی، اندازهگیری خواص الکتروشیمیایی مواد در ابرخازنها، خدمات نمونهبرداری و بافتبرداری از اعضا حیوانات آزمایشگاهی و اندازهگیری فاکتورهای بیولوژیکی آن اشاره کرد.
*عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
منبع: isti.ir
#
Send to friends