تعامل برای توسعه علمی

تعامل برای توسعه علمی


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 83146
یاسر ابراهیمیان قاجاری*

شاید توسعه علمی کشور را یک امر سخت افزاری بدانیم اما مهم تر از این مقوله، فرپاهم کردن فرهنگ توسعه و استفاده از توان همه نهادها و بازیگران آن است. یعنی یک تعامل درست و متطقی میان همه آنهایی که در توسعه یک حوزه فناورانه می توانند نقش بازی کنند.

چنین اتفاقی است که می تواند منجر به استفاده کامل از همه توانمندی ‌ها و ظرفیت های موجود در کشور می شود و پیوندی ناگسستنی میان دانشگاه، صنعت و دولت ایجاد خواهد کرد تا با این کار فناوری‌ها در زندگی مردم کاربردی‌تر شود

فناوری‌هایی که می توانند با ورود به صنایع مختلف و ارائه خدمات مبتنی بر نیازهای جامعه، در تسهیل و ارتقای کیفیت زندگی مردم نقش بازی کنند و این روند را سرعت بخشند. به همین دلیل کشورها در تلاشند تا تعامل درست و مداومی با فناوران و صنعتگران داشته باشند و پل ارتباطی شوند میان نیازها و توانمندی‌ها.

ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری نیز از جمله نهادهایی است که با کمک شرکت های دانش‌بنیان و خلاق تلاش می کند؛ فناوری‌های موجود در کشور را به نیازها پیوند دهد و آنها را در زندگی مردم وارد کند. یکی از این حوزه‌ها فناوری های ژئوماتیک است که در بخش های مختلفی از صنایع کاربردی هستند. اما کاربردی کردن این تکنولوژی ها به وجود 3 ضلع دانشگاه، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق و حمایت‌های دولتی نیاز دارد. به همین دلیل ستاد به عنوان واسطی میان دانشگاهیان و مجموعه های فناور؛ این مهم را محقق کرده است.

اجرای پروژه های ملی در حوزه مکان محور( ژئوماتیک) برای اتصال فناوران به نیازهای صنایعی چون هوافضا، کشاورزی، آتش نشانی، هواشناسی و غیره از جمله این اقدامات است که به کاربردی شدن محصولات و خدمات این حوزه در زندگی مردم و جامعه کمک کرده است.

از جمله این پروژه‌ها می توان به توسعه سامانه کشاورزی هوشمند و دقیق، سامانه همراه برداشت خودکار اطلاعات مکانی پایگاه داده امداد و نجات، طراحی سامانه مدیریت بحران مبتنی بر فناوری­های GIS و سنجش از دور، آنالیز هوشمند و رصد جاده‌ای بر اساس تصاویر هوایی دوربین رقومی زنیت و تهیه مدل سه بعدی محدوده نقاط حادثه خیز و غیره اشاره کرد.

فناوری هایی که در سنجش از راه دور، فتوگرامتری، نقشه برداری، سیستم های اطلاعات جغرافیایی، سیستم تعیین موقعیت جهانی، محیط زیست، مدیریت منابع زمینی،آمایش سرزمین، نظارت بر منابع طبیعی، توسعه پایدار، مدیریت سواحل، برنامه ریزی شهری و غیره کاربردی هستند.

دبیر گروه توسعه فناوری های ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

منبع: isti.ir

#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
تعامل ریشه‌دار ایران و چین زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های علمی و فناوری است
تعامل ریشه‌دار ایران و چین زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های علمی و فناوری است
96/02/03 - 10:27
نشست مشترک معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهوری اسلامی‌ایران و نخست‌وزیر یونان برگزار شد
نشست مشترک معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهوری اسلامی‌ایران و نخست‌وزیر یونان برگزار شد
94/11/19 - 14:16
بیشتر بخوانیم