تعاملی معنادار و ثمربخش
همیشه خلا وجود یک ارتباط دو سویه میان مجموعههای فعال آزمایشگاهی و پژوهشگران در کشور احساس می شد. این ارتباط می توانست به کارآمدتر شدن پژوهشها و توسعه علمی صنایع کمک کند.
با ایجاد شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که سقفی برای گرد هم جمع کردن آزمایشگاههای بخش دولتی و خصوصی و پژوهشگران است؛ یک اتفاق خوب و پرثمری در کشور رخ داد و آن هم ایجاد یک ارتباط مستمر و کارآمد میان این بخش ها و کاربردی سازی پژوهش ها در کشور بود.
چند سالی است که با نزدیک شدن این مجموعهها به یکدیگر و به پژوهشگران و دانشگاهیان و اشتراک گذاری تجهیزات، دستگاه ها و توانمندی های آزمایشگاهی موجود در کشور، توسعه علمی شکلی جدی تر و اصولی تری به خود گرفته و پژوهشها که پایه ای ترین حلقه این فرآیند علمی در کشور هستند را کارآمدتر کرده است.
مجموعه آزمایشگاهی مرکزی دانشگاه ایلام نیز به عنوان عضوی از این خانواده بزرگ و شبکه آزمایشگاهی در تلاش است تا حوزه زیست فناوری و شیمی را در کشور رونق دهد. در بخش زیست فناوری با استفاده از دستگاههای PCR- RT PCR، الایزا، نانودراپ، سل کانتر، ژل داک، الکتروفورز عمودی و افقی، اتوآنالایزر، فریز درایر، سانتریفیوژ و فریز؛ آزمایشات و تستهای مولکولی و بیوشیمیایی را انجام می دهد. در بخش شیمی نیز توانسته آنالیزها را توسط دستگاههای جذب اتمیICPMS—FT IR-- TGA-BET-UV-GC-HPLC-IC انجام دهد.
این آزمایشگاه قابلیت پذیرش و انجام آنالیز برای اساتید، دانشجویان و پژوهشگران سراسر کشور را دارد و همه تلاش خود را می کند تا با کمک دارایی های فیزیکی و تخصصی خود، بتواند بهترین خدمات را در اختیار متقاضیان قرار دهد. این کار روشی صحیح برای توسعه علمی کشور و کمک به پژوهشگران و دانشگاهیانی است که به این تجهیزات نیاز دارند.
*مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه ایلام عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
منبع: isti.ir
#
Send to friends