با تلاش یک شرکت دانش بنیان؛
ربات گامبرداری «ایرانساخت» در اختیار توانخواهان ایرانی قرار گرفت
ربات توانبخشی گام برداری، از جمله دستگاههای است که در کمک به معلولین و بیماران ناتوان حرکتی بسیار سودمند است. به علت قیمت بالای نمونه خارجی، واردات آن برای بسیاری از مراکز درمانی آسان نبود. یک شرکت دانش بنیان ایرانی این محصول را با یک پنجم قیمت نمونه مشابه خارجی تولید کرده است.
در سال جاری؛
شبکه دانشبنیانهای فضایی ایجاد میشود
باید همگی باور کنیم؛ ایران هم به لیست کشورهای دارای فناوریهای پیچیده فضایی پیوسته است. فناوری های محدودی که در اختیار چند کشور توسعه یافته و قدرتمند اقتصادی قرار دارند. اما ایران هم با باور به دانش و داشتههای داخلی خود توانست گوشه ای از توانمندی های خود در این عرصه را به رخ جهان بکشد.
با انتشار فراخوانی؛
راهکارهای فناورانه به کمک مدیریت آثار مخرب کرونا در حوزه آب میآید
ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی با انتشار فراخوانی قصد دارد با مشارکت فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در این حوزه از راهکارهای فناورانه برای مدیریت آثار مخرب شیوع کرونا حمایت کند. راهکارهایی که منجر به مصرف بهینه آب و حفاظت از منابع خاک و آب شود.
هوش مصنوعی و علوم شناختی چه ارتباطی با هم دارند
ورود هوش مصنوعی به زندگی تحولات زیادی را ایجاد کرده است. با پیشرفت و توسعه آن، مرز این تحولات گستردهتر نیز میشود. در این میان علوم و فناوریهای شناختی دانش توسعه این حوزه را در اختیار محققان قرار میدهد.
حمایت از تولید کیت های تشخیص سریع سرولوژیک (IgM و IgG)
با توجه به اینکه شناسایی و تشخیص بیماری کرونا در بیماران، خط مقدم درمان این بیماری محسوب میشود، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری طی فراخوانی اعلام کرده است که از تولیدکننده کیت های تشخیص سریع ویروس کرونا حمایت میکند.
نتایج درمانی تحقیقات داروهای کرونا در ایران بهزودی اعلام میشود
تلاش ها برای درمان یا کاهش عوارض کرونا همچنان ادامه دارد. محققان، پزشکان و دانش بنیان های ایرانی به این پویش ملی پیوسته اند تا هر چه زودتر ایران یا حتی دنیا را از شر این ویروس کشنده و خطرناک خلاص کنند. این تلاش ها در ایران هم با بررسی نتایج درمانی دو داروی «اکتمرا» و «رمدیسیور» ادامه دارد و نتیجه این بررسی ها تا دو هفته دیگر اعلام خواهد شد.
1399؛ سال جهش شتابدهندهها است
پذیرش 32 شتابدهنده در این مرکز و حمایت از ایجاد 8 فضای کاری اشتراکی را بخشی از برنامههای این مرکز در بازه زمانی 12 ماه اخیر، رسیدگی به درخواستهای بیش از 100 متقاضی راه اندازی شتابدهنده و همچنین ایجاد فضاهای کاری اشتراکی، قسمتی از دستور کار حوزه شتابدهنده ها در سال جاری است.
حرکت به سوی کشاورزی مدرن توسط دانشبنیانها سرعت گرفت
حرکت به سوی کشاورزی مدرن تولید محصولات پربازده و با کیفیت بالاتر را به همراه دارد. در این مسیر شرکتهای دانش بنیان با ارائه فناوریهای جدید نقش مهمی را ایفا میکنند. همانطور که یکی از آنها با تولید پایههای نهالهای کشت بافت و رویشی به سرعت حرکت در این مسیر افزوده است.
شرکتهای خلاق از ابزارهای مالی قویتر بهرهمند میشوند
افتتاح شتابدهندههای جدید از جمله اقدامات محوری در توسعه زنجیره زیست بوم صنایع خلاق و فرهنگی است. ایجاد مراکز نوآوری جدید در استانهای اصفهان، سیستان و بلوچستان، گیلان و ایجاد مراکز نوآوری جدید و توسعه یافته در حوزه علوم انسانی در دانشگاه علامه طباطبایی، مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه شهید بهشتی، در این راستا صورت گرفته است.
پژوهشها در حوزه مبارزه با کرونا حمایت میشود
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: با حمایت از پژوهشگران، نتایج حاصل از پژوهشهای آنان برای خروج افراد جامعه از بحران کرونا در حوزه های مختلف کاربردی میشود و از این طریق اندوخته فرهنگی و اجتماعی کشور افزایش و توسعه مییابد.