نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان در افزایش تولید گاز پارس جنوبی
داخلیسازی تجهیزات پالایشگاهی با همکاری ۱۲۰ شرکت دانشبنیان، منجر به افزایش تولید گاز به میزان ۷۳ درصد در مجتمع گاز پارس جنوبی شده است.
عرضه دستاوردهای ایرانساخت حوزه سلامت،
درخشش دانشبنیانهای ایرانی در «عربهلث 2025»
پنجاهمین دوره نمایشگاه عربهلث با حضور شرکتهای دانشبنیان و فناور ایرانی، در مرکز تجارت جهانی دبی آغاز به کار کرده است تا زمینه برای عرضه بینالمللی توانمندیهای کشور در حوزه سلامت و تعامل فعالان این حوزه، فراهم شود.
اعلام نتایج چهارمین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران (INSF) و بنیاد ملی علوم طبیعی چین (NSFC)
بنیاد ملی علم ایران و بنیاد ملی علوم طبیعی چین (NSFC) نتایج چهارمین فراخوان مشترک خود را اعلام کردند. از میان ۱۳۶ پیشنهادیه مشترک محققان ایرانی و چینی در سه حوزه انرژی، پزشکی بازساختی و محیطزیست، ۱۰ طرح تحقیقاتی برای اجرا پذیرفته شده است.
رئیسجمهور در جلسه شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان مطرح کرد:
بهرهگیری از ظرفیت هوش مصنوعی از اولویتهای دستور کار معاونت علمی و فناوری است
رئیسجمهور، در نشست شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان گفت: بسیاری از بخشها، بهویژه خدمات درمانی و پزشکی، چنانچه به وسیله هوش مصنوعی انجام شود، هم هزینهها کاهش خواهد یافت، هم فرآیند رسیدگی به بیماران، با سرعت و اطمینان بیشتری رقم خواهد خورد و هم نیازی به حضور پزشک در استانهای فاقد متخصص نخواهد بود؛ بنابراین، ضروری است این مسئله به عنوان یکی از اولویتها در دستور کار معاونت علمی و فناوری قرار گیرد.
کارآمدی یک پژوهش زیستفناوری در ارتقای بهرهوری گل محمدی
با تلاش و پژوهش گروهی از محققان کشور، زمینه برای ارتقای بهرهوری گل محمدی و استفاده گستردهتر آن در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، فراهم شد.
دستاورد| احیای حس شنیدن با ریزتراشه تحریککننده الکتریکی
یک شرکت دانشبنیان، موفق به طراحی و ساخت ریزتراشه تحریککننده الکتریکی برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی شده که وظیفه اعمال سیگنال تحریک به سلولهای شنوایی حلزونی را به عهده دارد تا در طی یک فرآیند، سیگنالهای صوتی به پالسهای تحریک الکتریکی تبدیل شده و از طریق این ریزتراشه به اعصاب شنوایی منتقل شود.
روایتی از پیشگامی دانشبنیانها برای پیشرفت
با ایجاد بستری مساعد برای رونق زیستبوم فناوری و نوآوری طی یک دهه اخیر، شرکتهای دانشبنیان در ایران ظرفیتهای جدیدی را برای تأمین نیاز داخلی و رقابت در عرصه بینالمللی به وجود آوردهاند. نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» گوشهای از این دستاوردها و توانمندیهای فناورانه را فرا روی نگاه مسئولان و مردم قرار داده است.
خودکفایی در صنعت نفت و پتروشیمی با نانوکاتالیستهای پایه آلومینا
شرکتهای دانشبنیان ایرانی با تولید کاتالیستهای پایه آلومینا، واردات صنایع نفت و پتروشیمی را کاهش داده و با کم کردن هزینهها، گامی مهم در جهت خودکفایی و صرفهجویی ارزی برداشتهاند.
برگزاری دهمین همایش بینالمللی علوم و فناوری نانو
دهمین همایش بینالمللی علوم و فناوری نانو با حضور برجستهترین محققان و دانشمندان داخلی و خارجی از 10 تا 11 بهمن در دانشگاه ولیعصر رفسنجان برگزار خواهد شد.
رونق صنایع نفت و گاز با تکیه بر هوش مصنوعی
پمپاژ قدرتمند چاههای نفتی به کمک نوآوری
فناوری هوش مصنوعی، به تکیهگاهی اثربخش در ارتقای بهرهوری و بهبود عملکرد صنایع از جمله نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل شده است. توسعه کاربردهای این فناوری نوپدید در صنایع بزرگ به کمک ظرفیتهای موجود در شرکتهای دانشبنیان، اولویتی است که در دستور کار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری قرار دارد.