بر بستر همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی محقق شد؛
پیوند صنایع بزرگ به شرکتهای دانشبنیان هوش مصنوعی و هوشمندسازی
با برگزاری همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی، مسیر به اشتراکگذاری تجربیات و دستاوردها، همافزایی نیازهای فناورانه و پیوند شرکتهای حوزه هوش مصنوعی و صنایع بالغ کشور هموار میشود.
تصویب استاندارد ملی روشهای آزمون عملکرد نوری و حرارتی شیشههای کمگسیل
استاندارد محصولمحور «فناوری نانو، شیشههای کمگسیل – ویژگیها و روشهای آزمون» با تلاش گروهی از متخصصان و شرکتهای فعال در حوزه تولید شیشههای کمگسیل و با مدیریت گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو در جلسه کمیته ملی استاندارد فناوری نانوی سازمان ملی استاندارد ایران به تصویب رسید.
دستاورد| کشف عناصر گرانبها با توسعه فناوریهای معدن
یک شرکت دانشبنیان با استفاده از تخصص نیروی انسانی و استفاده از تجهیزات فناورانه، توانسته است با بهکارگیری روشهای پیشرفته آنالیز، زمینه را برای دسترسی به عناصر کمیاب و گرانبها، توسعه صنایع معدنی و ارتقای بهرهوری فراهم کند.
دستگاه نانوپوشش فوقسخت ایرانی با قابلیت رقابت جهانی
شرکت فنآوران نانوپوشش جم، به عنوان یکی از شرکتهای دانشبنیان ایرانی، دستگاههای پیشرفته لایهنشانی پوششهای فوقسخت به روش PVD را تولید و به بازار عرضه میکند. این دستگاهها که با قیمتی ۵۰ تا ۷۰ درصد ارزانتر از نمونههای اروپایی عرضه میشود، قابلیت افزایش طول عمر قطعات صنعتی تا ۲۰۰ برابر را دارد و میتواند در صنایع خودرو، نفت و گاز، هوافضا و پزشکی کارآمد باشد.
ایجاد بستر تعامل شرکتهای دانشبنیان و فناور با تجار و کارفرمایان ارمنستان
در همایش تجاری بینالمللی کارگزاری صادراتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (سپنتاسلامت) و اتحادیه تجار و کارفرمایان ارمنستان، زمینه برای توسعه بازارهای بالقوه شرکتهای ایرانی و ایجاد تعامل با شرکتهای ارمنستان فراهم شد.
نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان در افزایش تولید گاز پارس جنوبی
داخلیسازی تجهیزات پالایشگاهی با همکاری ۱۲۰ شرکت دانشبنیان، منجر به افزایش تولید گاز به میزان ۷۳ درصد در مجتمع گاز پارس جنوبی شده است.
عرضه دستاوردهای ایرانساخت حوزه سلامت،
درخشش دانشبنیانهای ایرانی در «عربهلث 2025»
پنجاهمین دوره نمایشگاه عربهلث با حضور شرکتهای دانشبنیان و فناور ایرانی، در مرکز تجارت جهانی دبی آغاز به کار کرده است تا زمینه برای عرضه بینالمللی توانمندیهای کشور در حوزه سلامت و تعامل فعالان این حوزه، فراهم شود.
اعلام نتایج چهارمین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران (INSF) و بنیاد ملی علوم طبیعی چین (NSFC)
بنیاد ملی علم ایران و بنیاد ملی علوم طبیعی چین (NSFC) نتایج چهارمین فراخوان مشترک خود را اعلام کردند. از میان ۱۳۶ پیشنهادیه مشترک محققان ایرانی و چینی در سه حوزه انرژی، پزشکی بازساختی و محیطزیست، ۱۰ طرح تحقیقاتی برای اجرا پذیرفته شده است.
رئیسجمهور در جلسه شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان مطرح کرد:
بهرهگیری از ظرفیت هوش مصنوعی از اولویتهای دستور کار معاونت علمی و فناوری است
رئیسجمهور، در نشست شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان گفت: بسیاری از بخشها، بهویژه خدمات درمانی و پزشکی، چنانچه به وسیله هوش مصنوعی انجام شود، هم هزینهها کاهش خواهد یافت، هم فرآیند رسیدگی به بیماران، با سرعت و اطمینان بیشتری رقم خواهد خورد و هم نیازی به حضور پزشک در استانهای فاقد متخصص نخواهد بود؛ بنابراین، ضروری است این مسئله به عنوان یکی از اولویتها در دستور کار معاونت علمی و فناوری قرار گیرد.
کارآمدی یک پژوهش زیستفناوری در ارتقای بهرهوری گل محمدی
با تلاش و پژوهش گروهی از محققان کشور، زمینه برای ارتقای بهرهوری گل محمدی و استفاده گستردهتر آن در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، فراهم شد.