تدوین 10 استاندارد ملی جدید آزمایشگاهی؛ سطح کیفی خدمات ارتقا مییابد
یکی از رسالتهای مهم شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداردسازی فعالیت های آزمایشگاهی است. شبکه تلاش می کند تا از روشهای گوناگون مانند حمایت از آزمایشگاهها در زمینه کالیبراسیون تجهیزات، استقرار استاندارد ISO/IEC 17025، آموزش مدیران، ارتقای کیفیت خدمات و تدوین استانداردها این موضوع را محقق کند. در واقع انجام آزمون در آزمایشگاهها بر اساس روشهای درست و صحهگذاری شده و بر اساس استاندارد، موجب اطمینان از نتایج و افزایش اثربخشی آن میشود.
سال گذشته شبکه آزمایشگاهی 25 عنوان استاندارد را به منظور تدوین به سازمان استاندارد پیشنهاد داد که از این میان، 10 مورد برای تدوین به عنوان استاندارد ملی پذیرفته شد. این استانداردها در زمینه روش انجام آزمون است و در کمیته های مختلف صنایع شیمیایی، فلزشناسی، آب و آبفا، اندازه شناسی و مهندسی پزشکی، مطرح و بررسی شدند.
در حال حاضر، مراحل تدوین 9 استاندارد به طور کامل به پایان رسیده و در مرحله دریافت شماره ملی هستند. «تعیین مساحت سطح ویژه پودرهای فلزی به روش جذب سطحی فیزیکی»، «روش آزمون مساحت سطح کاتالیست و حامل های کاتالیست»، «راهنمای تصحیح اثرات بین عنصری در آنالیز طیف سنجی پرتو ایکس» و «راهنمای آنالیز عنصری با طیفسنج فلورسانس پرتو ایکس براساس تفکیک طول موج»، تعدادی از این استانداردها است.
شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی با تشکیل کارگروه های تخصصی تلاش کرده است زمینه به اشتراک گذاری دانش و تجربه کارشناسان و متخصصان آزمایشگاهی کشور را فراهم کند. اعضای این کارگروه ها از کارشناسان آزمایشگاههای مختلف از سراسر کشور هستند. یکی از فعالیتهای تخصصی این کارگروهها، تدوین استانداردهای ملی دستگاهی و روشهای انجام آزمون است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends