بازسازی کاسه چشم با محصولات دانش‌بنیان انجام شد

بازسازی کاسه چشم با محصولات دانش‌بنیان انجام شد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 42880
متخصصان کشور با استفاده از محصولات چند شرکت دانش‌بنیان موفق به انجام عمل جراحی نوآورانه شدند که در آن کاسه چشم یک جوان 29 ساله بازیابی شد.

متخصصان کشور با استفاده از محصولات چند شرکت دانش‌بنیان موفق به انجام عمل جراحی نوآورانه شدند که در آن کاسه چشم یک جوان 29 ساله بازیابی شد. 

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عقربه ساعت از عدد 8 گذشت. چشم هایش را باز کرد. ساعت را نگاه کرد. به سرعت آماده شد. از خانه خارج شد. نور آفتاب، درختان و دیدن زیبایی های رنگارنگ دیگر حس رخوت را از او دور کرد. ماشینی را دید که با سرعت در حال نزدیک شدن به سمتش بود. با حرکتی سریع خود را به سمت دیگر خیابان رساند. از لحظه  بیداری تا زمان خواب این چشم ها هستند که با دادن اطلاعات ما را راهنمایی می کنند و حتی باعث داشتن احساسات مختلف در ما می شوند.

 

چشم انسان به عنوان حسگر بقا عمل می کند و در زمان های حساس به ما اطلاعات حیاتی می دهد. تمام آنچه می شناسیم، تجربیات، ادراک، شادی، هدایت بدن و بسیاری موارد دیگر با چشم است. عملکرد مکانیکی چشم از نظر دقت و ظرافت بی همتا است. بنابراین از دست دادن قدرت بینایی مسئله ای مهم است. پس محققان در تمام دنیا در تلاش هستند تا گام هایی برای حفظ سلامت چشم بردارند.

 

اما هفته گذشته خبرهایی خوش از این حوزه به گوشمان رسید. متخصصان کشور با استفاده از محصولات چند شرکت دانش بنیان موفق به انجام عمل جراحی نوآورانه شدند که در آن کاسه چشم یک جوان 29 ساله بازیابی شد. 

 

محمد بیات رئیس مرکز پیشرفته و مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره جراحی ترمیم و بازسازی کاسه چشم با کمک فناوری بیان کرد: استفاده از محصولات شرکت های دانش بنیان در موفقیت این عمل نقش داشت. طراحی پروتز اختصاصی بیمار در گذشته به صورت پراکنده انجام می شد اما در مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت و توسط کارشناسان شرکت دانش بنیان مربوطه با استفاده از نرم افزار های پیشرفته این اقدام انجام شد. البته دو شرکت دانش بنیان دیگر نیز در تهیه پروتز مربوطه (یک شرکت ثبت شده ایرانی است) همکاری داشتند. پس از آماده سازی پروتز در اتاق عمل با استفاده از سیستم نویگیشن ایرانی محصولی  از یک شرکت دانش بنیان دیگر کارگذاری انجام شد. آنچه می توان گفت نوآوری واقعا ارزشمند این فناوری در رجیستر شدن پروتز حین عمل و در واقع Tracking پروتز است.

این متخصص جراحی دهان فک و صورت ادامه داد:  استفاده از فناوری دیجیتال که شامل روش های تصویربرداری دیجیتال، سه بعدی سازی آنها و نیز روش های تصویربرداری سطحی مثل اسکن های داخل دهان، صورت کمک های بزرگی برای این عمل بود.  البته وارد کردن  همه این اطلاعات در نرم افزار ها  و انجام جراحی ها در فضای مجازی و نیز تهیه پروتز اختصاصی بیماران و حتی تهیه پلاک های اختصاصی بیماران و نهایتا هدایت عمل جراحی و نویگیشن حین عمل نیز اقدامات دیگری است که می‌تواند نتایج درخشانی به بار آورند. همه این موارد وسعت، زمان جراحی و عوارض آن را کم می کند و دقت تا حد زیادی بالا می برد. به همین دلیل در مجموع هزینه کمتری هم خواهند داشت به خصوص اگر استعداد و نوآوری ایرانی در آن دخیل باشد که در پروژه ما چنین امری به وضوح مشاهد شد.

 

بیات همچنین عنوان کرد: این روش در حوزه پزشکی بازساختی جایگاه ارزشمندی دارد از جمله در جراحی های دفورمیتی های رشد تکاملی (ارتوگناتیک) ناهنجاری‌های مادرزادی و ایمپلنت ها. همچنین ترکیب این فناوری ها با حوزه های دیگر پزشکی بازساختی مثل سلول های بنیادی، ژن تراپی،پروتئین های نو ترکیب، هوش مصنوعی و واقعیت‌های مجازی معجزه قرن تبدیل می شود.

 

به گفته وی، مطمئنا در ایران استعداد و توان به کارگیری چنین فناوری ها وجود دارد. البته هدف ارائه سرویس مناسب با قیمت متعادل به بیماران است. با حمایت های خوبی که ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی از فعالیت محققان در حوزه پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی می کند شاهد پیشرفت روز به روز این حوزه هستیم.

انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم