توسعه اشتغال مبتنی بر دانش در کشور راه‌کار رفع معضل بیکاری است

توسعه اشتغال مبتنی بر دانش در کشور راه‌کار رفع معضل بیکاری است


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 27296
معاون توسعه فناوری معاونت علمی معتقد است که امروز زمان روش‌های سنتی مبتنی بر نفت، گذشته است و توجه به اشتغال برپایه دانش برای رفع معضل بیکاری کشور ضروری است.


معاون توسعه فناوری معاونت علمی معتقد است که امروز زمان روش‌های سنتی مبتنی بر نفت، گذشته است و توجه به اشتغال برپایه دانش برای رفع معضل بیکاری کشور ضروری است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد فناوری دانش بنیان خلاقیت برتر و اکادمی باشگاه هوا فضای جوان، با اشاره به اینکه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی بر اساس نقشه جامع علمی کشور در معاونت علمی ایجاد شده است، گفت: حمل و نقل و جابه جایی مسافر، کنترل شرایط بحرانی مانند آتش سوزی، ترافیک و امداد رسانی جاده‌ای، کمک به مصدومان ، گردشگری و هوانوردی عمومی از جمله ظرفیت‌های ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی است.
وی افزود: باید از تمام توان و ظرفیت ستاد هوایی و نیروی انسانی متخصص در حوزه هوافضای کشور برای توسعه این حوزه مهم در کشور استفاده کنیم.
به گفته وطنی، حوزه هوا و هوانوردی نیاز به هم افزایی دارد، به گونه ای که محققان بتوانند نیازهای این حوزه را برطرف کنند که راه اندازی این مرکز رشد می تواند تحقق این امر را تسریع بخشد.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی در ادامه بیان کرد: توجه به کسب کار دانش آموزی را از جمله کارهای این معاونت است و در حال حاضر 3200 شرکت دانش بنیان ایجاد شده که 1500 شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعال هستند.
وی همچنین تصریح کرد: دولت موظف است 950 هزار شغل ایجاد کند که گام نخست برای این امر توجه به حوزه اشتغال دانش آموزان است. امیدواریم راه‌اندازی این مرکز رشد آزمایشی باشد تا سایر مراکزی از این دست در کشور شکل بگیرد.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی توجه به حوزه پژوهش در دوره دانش آموزی را ضروری دانست و گفت: مرکز رشد دانش‌بنیان حوزه هوافضا نیز با هدف توسعه روحیه پژوهش در دانش آموزان و شناسایی مستعدین برتر این حوزه از دوره دانش‌آموزی راه‌اندازی شده است.
وطنی ادامه داد: اگر امروز دانش آموزی که وارد مدرسه می‌شود نداند با توجه به شرایط روحی خود چه رشته‌ای را انتخاب کند مراکز رشدی مانند مرکز رشد فناوری دانش بنیان می‌توانند به آنها کمک کنند تا بتواند مسیر خود را درست پیدا کند. این کار هم آینده شغلی دانش آموز را تامین می کند و هم اشتغال زایی در جامعه را افزایش می دهد.

امضای رییس جمهوری پای اساس‌نامه پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی
علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم، گفت: رویکرد آموزش و پرورش مبتنی بر کندوکاو و پژوهش است، به طوری که در طول چهار سال دولت یازدهم 340 پژوهش سرا راه اندازی شد. این سرعت بالایی است زیرا در 11 سال قبل از این دوره تنها 300 پژوهش سرا به مرحله راه اندازی رسید.
وی افزود: اساس نامه پژوهش سراهای دانش آموزی به امضای رییس جمهوری رسید که براساس آن، پژوهش سراها به عنوان پارک علم و فناوری فعالیت می کنند.
به گفته زرافشان، بر اساس این اساسنامه پژوهش‌سراها به صورت هیات امنایی اداره خواهند شد و همه حامیان فعالیت‌های علمی مستقر در منطقه و استان در اداره پژوهش‌سراها مشارکت دارند.
وی در ادامه بیان کرد: پژوهش‌سراها در حوزه های مختلف علمی مانند «زیست فناوری»، «سلول‌های بنیادی»، «لیزر»، «پلاسما» و «هوا فضا» فعالیت می کنند که در این حوزه‌ها فعالیت‌های گسترده‌ای را در دستور کار قرار داریم.
زرافشان معتقد است؛ موضوع پژوهش از دوره ابتدایی مورد توجه قرار گرفته است و کشور در حوزه توسعه علمی و تمدن سازی خیز خوبی برداشته است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تفاهم نامه ای بین آموزش و پرورش و ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی منعقد شده است تا بتوانیم در هر استان یک آزمایشگاه شبیه ساز پرواز داشته باشیم. نخستین آزمایشگاه شبیه ساز پرواز برای دانش آموزان در اصفهان مستقر شده است و این آزمایشگاه ها توسعه خواهد یافت.
وی با اشاره به همکاری وزارت آموزش پرورش و بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: بر اساس این همکاری مشترک، دانش آموزان خلاق شناسایی می شوند و بنیاد آنها را حمایت می کند تا بتوانند از این طریق ایده‌های نوآورانه خود را به عرصه تجاری سازی و تولید برسانند.

بروز انقلاب نوآوری در کشور با توسعه فعالیت‌های پژوهشی در دانش‌آموزان
در ادامه این مراسم، فاطمه حسینی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه یکی از مهم ترین معضلات کشور بیکاری است، گفت: متاسفانه امروز شاهد بیکاری جوانان به خصوص فارغ التحصیلان کشور هستیم که باید امکانی برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور فراهم شود.
وی افزود: اگر شکل گیری مراکز نظیر مرکز رشد فناوری دانش بنیان خلاقیت برتر و اکادمی باشگاه هوا فضای جوان توسعه یابد زمینه انقلاب نوآوری در کشور بیشتر فراهم خواهد شد.
به گفته حسینی، با توجه به اینکه شکل گیری اقتصاد دانش بنیان در کشور ضروری است، کمیسیون اقتصادی مجلس اقدام به تصویب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان کرده است تا مشکلات ورود این شرکت ها به بازار و تجاری سازی محصولات را رفع کند.
وی با اشاره به جلسه نمایندگان مجلس با شهردار منتخب تهران، گفت: شهردار تهران قصد دارد این شهر را پایتخت علم و فناوری در کشور کند زیرا تهران با داشتن 10 دانشگاه برتر کشور و نیروهای متخصص و خلاق بهترین شرایط برای الگو شدن در این زمینه را دارا است.
پایان پیام/23

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم