توسعه فناوری، «کاشتن برای آینده» است
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در سومین رویداد کاشتن برای آینده:

توسعه فناوری، «کاشتن برای آینده» است


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 94274
سومین رویداد «کاشتن برای آینده» با عنوان «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها» به همت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات و بـا حمایت مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دوم آبان‌ماه در سالن جابربن حیان دانشگاه تربیت مدرس برگزارشد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، کاشتن برای آینده، رویدادی گفتمان‌‌محور است که با هدف آشنایی دانشجویان، فناوران و پژوهشگران با فناوری‌های نوین و راهبردی و در راستای تأثیرگذاری آن‌ها بر آینده، زندگی مردم و جایگاه‌شان در داخل کشور برگزار می‌شود.

این رویداد که در قالب سخنرانی‌ها و گفتگو‌های هدفمند اجرا می‌شود به دنبال ترویج فناوری‌های نوظهور در میان علاقه‌مندان و مخاطبین دانشگاهی است.

سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، در ابتدای این جلسه، نخست به تبیین مفهوم اتصال‌پذیری پرداخت و گفت: «اتصال‌پذیری در واقع ترجمه Connectivity به معنای انواع ارتباطات است که عمدتا در عصر حاضر و در فناوری های نوظهور کاربرد دارد. منظور از  Connectivity در واقع Advanced Connectivity است و شامل ارتباطات اشیاء با اشیاء یعنی ماشین با ماشین و اشیاء با انسان است.»

وی ادامه‌داد: «ما در ستاد اتصال‌پذیری و ارتباطات، اولویت‌هایی داریم از آن جمله رصد فناوری و حمایت از اقداماتی که در توسعه فناوری در سطح دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاق می‌افتد و تمرکزمان بر حوزه مخابرات و ارتباطات ‌است.»

کرباسی با بیان اینکه، روایت توسعه فناوری، روایت کاشتن برای آینده است، گفت: «ما نیازمند یک فرآیند صبورانه، دلسوزانه و امیدوارانه هستیم که زمانبر خواهد بود و باید به این امید باشیم که در آینده نزدیک بتوانیم شاهد موفقیت در حوزه‌های مختلف توسعه فناوری در کشورمان باشیم و این مستلزم یک عزم ملی است.»

محمد اخوان، عضو هیات مدیره و معاون فنی شرکت موج آینده فرافن، دیگر سخنران این جلسه بود که در بحث خود بر موضوع «درس آموخته‌های طراحی محصول مودم5G» متمرکز شد و فضای جدید برای توسعه، خلق دارایی پنهان و آشکار و ایجاد توانمندهای جدید را از فرصت مودم 5G دانست.

وی با بیان اینکه مودم 5G یک اکوسیستم است، گفت: « 30درصد کاربردهای 5G در حوزه FWA خواهد بود که برای پیاده‌سازی به مودم5G  نیاز دارد.  از این رو، اتصال غیر متصل ها، کار و تحصیل از منزل ( تجربه دوره کرونا)، جایگزینیDSL  و LTE، برنامه توسعه پهن باند دولت و مهاجرت اپراتورها به 5G اهمیت آن را دوچندان می‌کند.

در ادامه این نشست، دیگر سخنرانان هر یک کوشیدند تا موضوع توسعه فناوری در حوزه مخابرات را از زاویه‌ای خاص به بحث بگذارند. در این راستا، محمدرضا پاکروان، عضو هیات‌علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف با عنوان «تجربه‌ای از رویش و شکوفایی فناورانه»، حسین شهرابی فراهانی، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت امیدفضا با عنوان «فناوری ماهواره»، وحید شاه منصوری، عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه تهران با عنوان «فراتر از G۵» و امیرمحمد نژادمحمد، مدیرگروه فناوری‌های کوانتومی پژوهشگاه توسعه فناوری‌های پیشرفته با عنوان«مخابرات کوانتومی» به بیان دیدگاه‌های خود در این حوزه پرداختند.

#15

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم