با تلاش یک شرکت دانشبنیان؛
شیرآلات پیشرفته و هوشمند ایرانی به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تزریق شد
ایران کشوری نفت خیز است. کشوری با منابع عظیم نفت و گاز که سالها است بار اقتصادی کشور را به دوش میکشند. اما با شکلگیری زیستبوم فناوری و نوآوری اقتصاد کشور به سمت خلاقیتها و نوآوری های متخصصان چرخید. همین متخصصان هم با تولید و بومی سازی تجهیزات این صنعت به خودکفایی آن کمک کردند. متخصصانی که برخلاف جریان شایع مهاجرت منابع مستعد انسانی حرکت کرده، ماندند و ثابت کردند که چیزی از کشورهای تراز اول دنیا در این حوزه کم ندارند.
رشد همکاریهای فناورانه ایران با سایر کشورها محقق شد
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی در راستای توسعه تعاملات بینالمللی خود از طرحهای فناورانه مشترک میان محققان ایران و کشورهای چین و روسیه حمایت میکند.
ایران در تحقیقات درمانی کرونا سهم بالایی دارد
دسامبر 2019 بود یک ماه قبل از شروع جشنواره بهاره چین که واگیریهای مشکوکی از ووهان چین گزارش شد. چیزی نگذشت که این واگیری شکل تازه ای به خود گرفت و کرونا ویرروس متولد شد. ویروسی که سال 2020 را به کام جهان تلخ کرد. این ویروس که در 11 فوریه سال 2020، توسط کمیته بینالمللی طبقهبندی ویروسها (ICTV) بهعنوان کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 (SARS-CoV-2) نامگذاری شد در مدت کوتاهی جهان را به چالشی جدی و ترسناک دعوت کرد.
در راستای اجرای برنامههای جهش تولید در سال 99
طرح «جهش تجارت فناوری» آغاز به کار کرد
پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و ابلاغ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، واحدهای مختلف وابسته به این معاونت طرحهای خود را برای اجرای عملیاتی و کار آمدتر این هدف گذاری عرضه کردهاند. در این راستا شبکه فن بازار ملی معاونت علمی از بروکرهای سراسر کشور دعوت به عمل آورده است تا در روز یکشنبه 7 اردیبهشت در مراسم آغاز طرح جهش تجارت و فناوری حضور یابند.
استاندارد محصولات دانشبنیان ژئوماتیک ارتقا مییابد
در فناوریهای ژئوماتیک با گستره وسیعی از دانشهای مهندسی در ارتباط هستیم. علومی که هر کدام برای ارائه یک تصویر از جهان پیرامونمان به کار میآیند. نقشه برداری، سنجش از دور، مکانیابی و غیره از جمله این فناوریها هستند که قرار است با استانداردهای بالاتری توسط دانشبنیانهای کشور به مخاطبان عرضه شوند.
زیستبوم فناوری و نوآوری سلولهای بنیادی جوانتر میشود
دانشآموزان آیندهسازان زیست بوم فناوری و نوآوری هستند. آنها با فعالیتهای فناورانه خود نگاهی نو را به این زیت بوم تزریق میکنند. با یان نگاه ستاد توسعه فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی تربیت و پرورش این نسل را در پژوهشسراهای دانشآموزی مد نظر قرار داده است.
در راستای توسعه زیست بوم اقتصاد دانش بنیان؛
تعداد شتابدهندههای کشور از 50 عبور کرد
مراکز شتابدهی، نقشی پر رنگ در توسعه کسب و کارهای نوپا ایفا میکنند. به گفته رئیس مرکز شتابدهی و نوآوری معاونت علمی، تعداد شتابدهندههای دارای تاییدیه در سال قبل به 55 واحد افزایش یافت. پیش بینی میشود این تعداد در سال جاری رشد تصاعدی داشته باشد.
حمایت از نوپاهای فناوریهای همگرا گسترش یافت
مرکز فناوریهای همگرا معاونت علمی بستری برای تجاریسازی ایدهها و دستاوردهای پژوهشگران و فناوران این حوزه فراهم کرده است، آن هم در قالب برنامهای با عنوان «نوپاهای فناوریهای همگرا». تا به حال سه دوره از آن با موفقیت برگزار شده است و کسب و کارهای نوپا موفق به توسعه محصول خود شدند.
4هزار خدمت توانمندسازی صادراتی به دانشبنیانها ارائه شد
2 هزار و 500 شرکت دانشبنیان توانمند شدند. توانایی که به آنها کمک کرد بتوانند بازاری جهانی برای محصولات خود دست و پا کنند. بازاری با ارزش افزوده بالا و افقی روشن که میتواند جایگاه آنها در میان مشتریان خارجی را استوارتر کند.
کسبوکارهای دانشبنیان در مجلس یازدهم رونق میگیرند
نامگذاری سال 99 به نام جهش تولید، تعدادی از منتخبان مجلس یازدهم را بر آن داشته تا گام های بزرگتر و مطمئن تری در زمینه تحقق اقتصاد دانش بنیان بردارند و به رونق و توسعه این اقتصاد کارا شتاب دهند.