چشم ماشینها به تجهیزات ایرانساخت روشن شد
فناوری هوش مصنوعی پای خود را به تمامی عرصهها باز کرده است، از جمله صنعت جایی که محاسبههای دقیق و اندازهگیری با دقت کمتر از چند میلیمتر باید انجام شوند و نیاز به حفظ دقت برای مدت بالایی دارند. اما این تجهیزات فناوری پیشرفتهای دارند که تحریمها، مانعی بر سر راه واردات آن است و از همین رو فعالان فناور شرکت دانشبنیان رسااندیشان موج پرداز به تولید نمونه ایرانساخت ان ورود پیدا کردهاند.
جوشکاری دقیق با محصول ایرانساخت
لولههای قطور باید با دقتی بالا متصل شوند. جوشکاری دقیق یکی از بخشهایی است که توسط سامانه ایرانساخت کنترل میشود. اکرم دلویی مدیرعامل شرکت دانشبنیان رسا اندیشان موجپرداز دربارهاش توضیح میدهد: برای جوش لولههای قطوری که در صنایع نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند، دقت بسیار بالایی نیاز است و نازل جوش، باید دقیقاً وسط درز قرار بگیرد؛ خطای انسانی و انحراف از این میزان، فرآیند مناسب جوش را با مشکل مواجه میکند. نمونه خارجی آن حدوداً 100 هزار دلار است اما نمونه ایران ساخت با یک دهم قیمت خارجی نیاز را با همان توانمندی و کیفیت تامین کرده است.
با استفاده از این فناوری میتوان بدون ایجاد خستگی در کاربر و در شیفتهای طولانی تولید، بدون توقف فرآیند نازل جوش را با دقتی بسیار بالا در وسط درز قرار داد و ضمن افزایش دقت فرآیند جوش، سرعت تولید محصولات نهایی را بالا برد. به طوریکه این فعال فناور بیان میکند: به کمک بینایی ماشین و پردازش تصویر، این نازل جوش را روی درز جوش قرار میدهیم و از خطاهایی که ممکن است به دلیل خستگی اپراتور پیش بیاید جلوگیری میشود.
در اثر کم دقتی در فرآیند جوش ممکن است لوله آب تولید شود که ارزشی یک سوم لوله گاز است. این تنها یک مزیت جوشکاری با کمک فناوری چشم ماشین است اما دلویی مزیت دیگر این فناوری را افزایش بهره وری و تولید میداند؛ به طوریکه دستگاه ایرانساخت میتواند 24ساعته و بدون خستگی، فرآیند جوش را با دقتی بسیار بالا انجام می دهد. به گفته مدیرعامل رسا اندیشان موجپرداز، در حالی که دقت کاربر گاهی به بیش از چند میلی متر میرسد، خطا در این فناوری به کمتر از چنددهم میلی متر کاهش مییابد.
ساخت دوربینهای تصویربرداری علمی و صنعتی
دوربین های علمی و صنعتی دارای کاربردهای متعددی صنعتی، پژوهشی، فضایی و نظامی است و آنطور که مدیر عامل رسا اندیشان موج پرداز میگوید جزو تجهیزات فناور و تحریمی است که اگرچه در ایران واردات قابل توجهی دارند، اما با قیمتهای بسیار هنگفت تامین شده در حالی که خبری از پشتیبانی پس از فروش نیست.
دلویی با بیان اینکه تولیدات ایرانساخت میتواند در آیندهای نزدیک جایگزین نمونه وارداتی این دوربینها شود، میافزاید: خوشبختانه محصولاتمان را در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت به نمایش درآوردیم و توانستیم مسیر توانمندی، بلوغ و توسعه را با سرعت بیشتری طی کنیم. در حال حاضر نیز با تعدادی از شرکت های دانش بنیان همراه شدیم و فناوری بومی دوربین های صنعتی را به جلو می بریم.
علیرغم وجود تحریمها و هزینههای سنگین واردات، سالیانه حداقل10 هزار نمونه از نوع خارجی این محصول وارد میشود که مدیرعامل رسا اندیشان موج پرداز درباره آن میگوید: در صورتیکه بازار این حوزه را از آن خود کنیم، میتوانیم قیمت نهایی را تا 50 درصد نمونه خارجی کاهش داده و با خدمات پس از فروش عرضه کنیم.
به گفته دلویی این محصولات دانشبنیان ایرانساخت، زمینه اشتغال برای متخصصان حوزه اپتیک، نرمافزار و مکانیک را فراهم کرده و در حالی که تولید این محصول ایرانساخت برای تامین نیاز داخلی مناسب است، بازار صادراتی این محصول در کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس نیز ظرفیت دارد.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/24
Send to friends