17 اقدام مشترک برای افزایش کیفیت و کمیت غذا؛ فناوری‌ها کاربردی می‌شود

17 اقدام مشترک برای افزایش کیفیت و کمیت غذا؛ فناوری‌ها کاربردی می‌شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 84400
توانمندی‎‌ها حمایت می شود تا امنیت غذایی در کشور تامین شود. دستاوردی که با استفاده از ظرفیت دانشی شرکت های دانش بنیان و خلاق به دست خواهد آمد.

اقداماتی چون «تولید صنعتی آفت کش گیاهی دایابون، سامانه ملی تولید آرد سالم»، «تولید ترکیبات هیومیکی»، «تبدیل زیستی زباله و پسماندهای آلی به ترکیبات با ارزش (پودر پروتئین، کود بارورکننده و پلیمرهای زیستی با استفاده از حشره (Hermetia illucense )»، «تولید کودهای (زیستی) میکروبی و کودهای امینو اسید»، «طرح تولید صنعتی کودهای زیستی نیتروژنه، فسفره و ریشه زا»، «تولید علوفه دام از  ضایعات و علف های هرز باغات پسته استان کرمان»، «غربالگری و امکان تهیه هسته های اولیه عاری از ویروس برخی ارقام تجاری نهال و تولید کود بیولوژیک».

از دیگر تلاش ها در این حوزه می توان به «تولید ماهی صبیتی از طریق روش نوین تکثیر و پرورش مستقیم در استخر خاکی»، «تولید گرانول رنگدانه طبیعی آستاگزانیتن بر پایه ریزجلبک برای مصرف آبزیان»، «تولید میلورم برای تامین منبع پروتنینی جایگزینی سویا در جیره غذایی بلدرچین و ماهی»، «پرورش و تولید لارو مگس خانگی به عنوان منبع پروتئینی در تغذیه طیور و آبزیان»، «تکثیر و پرورش سوسک زرد آرد به عنوان منبع پروتئین در رژیم غذایی، طیور و آبزیان»، «پرورش کرمهای خوراکی میلورم»، «برنامه اصلاح نژادی گوسفند بومی ایران (لری بختیاری) با تاکید بر استفاده از آلل برولا» و «تولید پروتئین تک یاخته با استفاده از ضایعات خرما و استفاده از آن در تولید محصولات غذایی، مکمل ورزشی و دارویی» اشاره کرد.

این کار با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است و قرار است با کمک شرکتهای دانش بنیان به بازار داخلی عرضه شود. محصولاتی راهبردی که نقشی موثر در تامین امنیت غذای مردم و ارتقای سلامت جامعه دارند.

امروز در دنیا تامین امنیت غذایی به یکی از مهم ترین دغدغه ها بدل شده است و بقای کشورها و دولت ها به این مقوله مرتبط است. تامین این نیاز هم تنها با کمک فناوری و نوآوری میسر است. به همین دلیل در ایران هم ضروری است که این کار با کمک شرکت هایی که در مرز دانش تلاش می کنند، انجام شود.

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
از دستاوردهای نوآورانه سلامت غذا رونمایی شد؛ ستاری: فرهنگ غنی ایرانی در حوزه تغذیه با فناوری‌های بومی احیا می‌شود
از دستاوردهای نوآورانه سلامت غذا رونمایی شد؛ ستاری: فرهنگ غنی ایرانی در حوزه تغذیه با فناوری‌های بومی احیا می‌شود
99/10/09 - 10:40
 مقادیر ذخایر آب زیرزمینی در مناطق خشک افزایش می‌یابد
مقادیر ذخایر آب زیرزمینی در مناطق خشک افزایش می‌یابد
97/05/27 - 10:12
 تعامل شرکت‌های داخلی و بین‌المللی عرصه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تسهیل می‌شود
تعامل شرکت‌های داخلی و بین‌المللی عرصه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تسهیل می‌شود
96/07/22 - 14:42
بیشتر بخوانیم