ترکیبات آلی آب با استفاده از روش‌های فناورانه اندازه‌گیری می‌شود

ترکیبات آلی آب با استفاده از روش‌های فناورانه اندازه‌گیری می‌شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 87723
کروماتوگرافی گازی یکی از متداول‌ترین روش‌های کروماتوگرافی است که برای آنالیز نمونه‌هایی که قابلیت تبخیر شدن بدون تخریب ساختار را دارند، کاربرد دارد.

کروماتوگرافی روشی برای تشخیص اجزا در ابعاد نانومتری با دقتی در حد و اندازه مولکولی است. این روش مدت‌ها پیش از شکل‌گیری فناوری نانو، برای شناسایی مواد به کار گرفته می‌شد. اساس کار کروماتوگرافی، جداسازی اجزاء مخلوط با استفاده از سرعت متفاوت حرکت مولکول‌های مختلف (ناشی از تفاوت در میزان برهمکنش آن‌ها با فاز جداکننده است) در محیط یکسان و با انرژی اولیه مشابه است.

آزمایشگاه تجزیه دستگاهی، از مهم‌ترین آزمایشگاه‌های فیتوشیمی در سطح ملی بوده و مجهز به تجهیزات پیشرفته کروماتوگرافی از جمله چندین دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC)، کروماتوگرافی گازی– طیف‌سنجی جرمی (GC/MS) و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) از مهم‌ترین برندهای بین‌المللی است.

این آزمایشگاه در ارزیابی سال 1400 سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (وزارت جهاد کشاورزی) توانست در بین بیش از 600 آزمایشگاه عضو سازمان، رتبه نخست را کسب کند.

آزمایشگاه تجزیه دستگاهی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور کارگاه آموزشی اندازه‌گیری کمی ترکیبات آلی در نمونه‌های آبی با استفاده از کروماتوگرافی گازی را به‌صورت حضوری برگزار می‌کند.

از محورهای اصلی این کارگاه می‌توان به معرفی کروماتوگرافی و انواع ستون‌های آن، بررسی ستون‌های مناسب جهت آنالیز نمونه‌های آبی، بررسی نحوه عملکرد دتکتور FID و مقایسه ضرایب پاسخ‌دهی ترکیبات مختلف، آماده‌سازی نمونه شامل انتخاب استاندارد داخلی و نحوه افزایش آن و همچنین رسم منحنی کالیبراسیون و نحوه محاسبه نتایج اشاره کرد.

همچنین آزمایشگاه تجزیه دستگاهی نسبت به آنالیز مواد مؤثره گیاهان دارویی به‌خصوص آنالیز ترکیبات فرار با دستگاه‌های GC و GC/MS فعالیت‌های گسترده‌ای داشته و همچنین آنالیز مواد مؤثره غیر فرار را با دستگاه HPLC انجام می‌‎دهد.

این آزمایشگاه برخی از آزمون‌های مربوط به استاندارد عسل (INSO 92)، تعیین پروفایل اسیدهای چرب در روغن‌های گیاهی و آنالیز کمی ترکیبات آلی فرار در نمونه‌های آبی و آلی را نیز انجام می‌دهد.

مجموعه آزمایشگاه‌های موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور از اعضای قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی بوده و ارائه خدمات متنوع تخصصی آزمایشگاهی به کلیه اعضای این شبکه (اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، شرکت‌ها و ...) از برنامه‌های اصلی این مجموعه آزمایشگاهی است.

این مجموعه همچنین کارگاه‌های آموزشی عمومی، تخصصی برای کلیه متقاضیان (خصوصی، نیمه‌خصوصی و گروهی) از سراسر کشور به‌صورت حضوری و مجازی در سطوح مقدماتی و پیشرفته برگزار می‌کند.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

20#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
جنگ با پساب‌ها
جنگ با پساب‌ها
98/04/01 - 14:08
 ذرات چگونه با روش احتراق اندازه‌گیری می‌شوند
ذرات چگونه با روش احتراق اندازه‌گیری می‌شوند
96/07/10 - 11:17
صنعت تخمیری را بشناسیم
صنعت تخمیری را بشناسیم
95/04/20 - 11:10
بیشتر بخوانیم