با برنامه‌ ملی سرمایه گذاری؛ کسب و کارهای علوم شناختی گسترش می‌یابد

با برنامه‌ ملی سرمایه گذاری؛ کسب و کارهای علوم شناختی گسترش می‌یابد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 70248
تفاهم‌نامه‌ای میان ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق پژوهش و فناوری گیلان امضاء شد. در راستای این تفاهم‌نامه برنامه ملی سرمایه‌گذاری درحوزه فناوری‌های شناختی اجرایی می‌شود.

جذب سرمایه گذاران جدید و مشارکت دستگاه های متولی برای سرمایه گذاری درکسب و کارهای حوزه فناوری های شناختی و تولید ثروت از این علم، از اهداف این برنامه است.

همچنین برگزاری حداقل یک رویداد سرمایه گذاری در حوزه فناوری های شناختی تا پایان سال جاری هدفی است که این برنامه دنبال می‌کند. این برنامه با عنوان BRAINVEST از شهریور ماه امسال کار خود را آغاز کرد و در حال تشکیل تیم‌های راهبری و داوری و همچنین مذاکره با نهادهای مشارکت کننده برای عقد تفاهم نامه همکاری و قرارداد سرمایه‌گذاری است.

 

ترکیب دو واژه مغز و سرمایه گذاری

دانیال سمیعی دبیر این برنامه ملی گفت: برنامه BRAINVEST از ترکیب دو واژه مغز و سرمایه گذاری و تمرکز این برنامه ملی سرمایه گذاری در این حوزه بکر و جذاب است.

وی ادامه داد: سازمان این برنامه ملی شامل سه کمیته راهبری، علمی و اجرایی است که ترکیب آنها با مشارکت ستاد و مجری برنامه مشخص خواهد شد و فعالیت های اصلی برنامه زیر نظر کمیته راهبری شامل سه حوزه، عقد قرارداد LP با سرمایه گذاران، عقد قرارداد مشارکت با نهادهای متولی و برگزاری رویداد های جذب سرمایه است.

دبیر برنامه ملی سرمایه گذاری درحوزه فناوری های شناختی در تشریح سازمان برنامه ملی، نقش ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناورری ریاست جمهوری را در قالب اصل اصالت سنجی در تفاهم نامه فی مابین بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: تمامی طرح هایی که برای جذب سرمایه وارد فرآیندهای برنامه ملی می شوند در آغاز ثبت نام یا در پایان برای تزریق منابع باید مورد تایید این ستاد قرار گیرند و در غیر این صورت سرمایه گذاری در قالب برنامه امکان پذیر نیست.

وی همچنین افزود: ستاد همچنین در چارچوب اصل اصالت سنجی می تواند در هر مرحله حتی پس از سرمایه گذاری فرآیند ها را متوقف سازد تا از صحت ادعا، کد های اخلاقی، علمی بودن روش ها و سلامت اجتماع اطمینان حاصل کند.

توسعه سرمایه شناختی جامعه ایرانی

این استاد دانشگاه در پاسخ به تبیین چشم انداز برنامه ملی به شعار اصلی آن که «توسعه سرمایه شناختی جامعه ایرانی» است اشاره کرد و افزود: BRAINVEST ادامه حرکتی است که سال ها توسط ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با هدف توسعه علوم و فناوری های شناختی آغاز شده است تا بتواند از یک سو سرمایه شناختی جامعه ایرانی را توسعه دهد و از سوی دیگر از ورود شبهه علم و هدر رفتن منابع یا به خطر افتادن سلامت شناختی جامعه جلوگیری کند.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان از اختصاص منابع ویژه مالی جهت اعطای تسهیلات یا صدور ضمانتنامه یا سرمایه گذاری خطرپذیر برای شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه علوم و فناوری های شناختی یا پژوهشگرانی که با این شرکت ها همکاری کنند خبر داد و افزود: متقاضیان دریافت خدمات یا علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با وب سایت برنامه ملی به آدرس www.brainvest.ir مراجعه کنند.

وی ذینفعان برنامه ملی را سرمایه گذاران، استارتاپ های حوزه فناوری های شناختی، نهادهای متولی و شرکت های دانش بنیان دانست و سرمایه پذیری در قالب برنامه ملی و بهره مندی از خدمات صندوق پژوهش و فن آوری تخصصی علوم شناختی را نیز به عنوان دو خدمت اصلی ایجاد شده در قالب این برنامه معرفی کرد.

سمیعی درپایان بیان کرد: برای جذب سرمایه از طریق برنامه ملی متقاضیان می توانند به صورت شرکت در رویداد و موردی با ارسال درخواست از طریق سایت یا مراجعه به دفاتر صندوق در تهران یا گیلان اقدام کنند و صندوق گیلان به عنوان یک سازمان مجازی آمادگی دارد تا  فرآیند خدمات را بصورت آنلاین برای متقاضیان فراهم و آنها را از مراجعه به دفاتر صندوق حتی برای عقد قراردادهای تسهیلات، سرمایه گذاری، لیزینگ، توانمندسازی و ضمانتنامه بی نیاز کند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

 

 

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
ترویج و ارتقای علوم شناختی دستاوردی دیگر از انقلاب اسلامی در ایران
ترویج و ارتقای علوم شناختی دستاوردی دیگر از انقلاب اسلامی در ایران
96/11/23 - 11:51
 حمایت و سرمایه‌گذاری دو عامل  ترویج و توسعه علوم شناختی در ایران
حمایت و سرمایه‌گذاری دو عامل ترویج و توسعه علوم شناختی در ایران
96/11/10 - 14:13
بیشتر بخوانیم