دستاوردهای فناورانه ایران در حوزه هوایی و هوانوردی ارائه شد
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با حمایت از برگزاری سالانه نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران، بستری را برای معرفی توانمندی شرکتهای دانشبنیان و فناور کشور، ارتباط میان عرضه با تقاضا و ایجاد فرصت تعامل با کشورهای خارجی و توسعه این عرصه در ابعاد بینالمللی فراهم کرده است.
یازدهمین دوره این نمایشگاه امسال نیز با حضور فعالان صنعت هوایی و هوانوردی، شرکتهای دانشبنیان و فناور، مهمانان خارجی و علاقمندان این حوزه کار خود را در جزیره کیش آغاز کرده است.
در این دوره از نمایشگاه ۸۰ شرکت دانشبنیان و فناور داخلی و ۱۰ شرکت خارجی از کشورهای روسیه، چین و اتیوپی حضور دارند که تازهترین توانمندی و دستاوردهای خود را در زمینه صنعت هوایی، ارائه خواهند کرد.
همکاری مشترک ایران و روسیه
نمایشگاه فعلی همکاری های مشترک صنایع هوایی ایران و روسیه در زمینه هایی چون MRO هواپیماهای تجاری، همکاری مشترک در ساخت اجزاء هواپیماهای 100 و 150 نفره که توسط اتحادیه هواپیمایی روسیه ساخته شده و طراحی و تولید هواپیماهای 70 تا 100 نفره همکاری مشترک در تولید بالگرد Ka226 در ایران است.
یکی از مهمترین حوزه های همکاری MRO موتورهای هواپیمای تجاری است. در این حوزه نیز دو کشور دارای توانمندی مکمل هستند. اتحادیه موتورسازی روسیه (UAE) در ساخت مواد، قطعات و طراحی موتور توانمندی بسیار بالایی دارد. شرکت های هواپیمایی در ایران نیز در MRO موتورهای هواپیمای تجاری دارای تجربه و دانش فنی بسیار بالایی هستند. فرصتی که مسیر را برای همکاریهای دو کشور در توسعه فناوریهای ساخت هواپیماها، هموار میکند.
شرکتهای دانشبنیان و فناور ایران و روسیه، در زمینه طراحی و ساخت هواپیما دارای توانمندی های مکمل هستند. توانمندی کشور روسیه در طراحی و ساخت هواپیمای تجاری، زمینهای را فراهم میکند تا همکاریهای دو کشور در زمینه این نوع هواپیماها، با تکیه به توان شرکتهای دانشبنیان داخلی بسیار جدیتر از گذشته پیش برود.
نگاهی به دورههای پیشین نمایشگاه
تا کنون در 10 دوره از نمایشگاه هوایی برگزار شده و محلی برای نمایش محصولات، تجهیزات و تازهترین فناوریهای این حوزه تبدیل شده است.
در این رویداد فناورانه انواع هواپیما و بالگرد و پهپاد، انواع تجهیزات و قطعات صنعت هوایی ساخت داخل و خارج، معرفی و ارائه انواع خدمات هوایی و هوانوردی، تجهیزات فرودگاهی، اقلام مربوط به ساخت پله و صندلی هواپیما، نرم افزارهای هوایی، طراحهای دانش بنیان هوایی، شبیه سازهای پروازی، امور خدمات بالگردها، انواع محصولات فرهنگی هوایی، در معرض دید عموم قرار میگیرد.
در نمایشگاه های گذشته تحولات فناورانهای همچون در زنجیره تامین قرار گرفتن شرکت های دانش بنیان در ساخت هواپیما و بالگرد، توسعه پهپادهای در بخش تجاری کشور وایجاد کنسرسیوم بین شرکت های فناور جهت طراحی و توسعه محصول بالگرد و هواپیما رقم خورده است.
نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران از امروز آغاز شده است و تا ۲۵ آذرماه ۱۴۰۱ با حضور فعالان صنعت هوایی، شرکتهای دانشبنیان، فناور و صنعتگران این حوزه از ایران و سایر کشورها برپا خواهد بود.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
#24
Send to friends