دستاورد جدید در تثبیت خاک با مواد دورریز
با حمایت بنیاد ملی علم ایران؛

دستاورد جدید در تثبیت خاک با مواد دورریز


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 101867
در حالی که دغدغه‌های زیست‌محیطی رو به افزایش است، پژوهشگری ایرانی با استفاده از ضایعات صنعتی، روشی برای مقاوم‌سازی خاک ابداع کرده که ضمن کاهش هزینه‌ها، به حفظ محیط‌زیست نیز کمک می‌کند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وحید توفیق، دانشیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرح پژوهشی با عنوان «استفاده از مواد ضایعاتی و پوزولان طبیعی در تثبیت و بهبود خواص مکانیکی خاک» را به انجام رسانده است. این طرح با هدف استفاده از مصالح نوین و جایگزین کردن آن‌ها با مصالح سنتی در تثبیت خاک، به دنبال کاهش هزینه‌ها، زمان، انرژی و مهم‌تر از همه، حفظ محیط‌زیست انجام شده است.

توفیق، دانش‌آموخته مهندسی عمران - خاک و پی از دانشگاه آریزونا، در خصوص این طرح توضیح داد: در پروژه‌های عمرانی، خاک محل پروژه همواره ایده‌آل نیست. مهندسان ژئوتکنیک در تلاشند تا با استفاده از روش‌های مختلف، مشخصات خاک موجود را اصلاح و به سطح مطلوب برسانند.

وی افزود: در دهه‌های اخیر با توسعه شهر‌ها و صنعت با توجه به محدودیت در مکان و نیز بهینه‌سازی در هزینه‌های سازه‌های عمرانی، نیاز به احداث شالوده‌ها یا راه‌ها روی بستر‌های مرغوب یا نامرغوب شدیداً احساس می‌شود. از این‌رو مهندسین علم ژئوتکنیک همواره سعی به اصلاح و بهبود مشخصات خاک موجود برای رسیدن به مشخصات خاک مطلوب‌تر در محل پروژه‌ها دارند.

این پژوهشگر، بیان کرد: در این تحقیق، از مواد ضایعاتی و پوزولان طبیعی به عنوان مصالح آلومینوسیلیکات و محلول‌های با خواص بازی برای تثبیت خاک استفاده شده است.

توفیق، با اشاره به اهمیت تجاری‌سازی نتایج این طرح، خاطرنشان کرد: هدف فرعی این پژوهش، شناسایی بهترین پوزلان طبیعی و مواد ضایعاتی صنعتی موجود در ایران است تا بتوان از آن‌ها به عنوان مواد ژئوپلیمری در مقاوم‌سازی خاک استفاده کرد. همچنین، تجاری‌سازی و کاربرد این محصول در صنعت نیز بررسی خواهد شد.

 

پایان پیام/

#20

دستاورد| تولید کود فسفاته با فاضلاب
دستاورد| تولید کود فسفاته با فاضلاب
02/12/09 - 11:02
نانوفناوری| خاک تثبیت و تقویت شد؛ بهبود مشکلات ژئوتکنیکی موجود
نانوفناوری| خاک تثبیت و تقویت شد؛ بهبود مشکلات ژئوتکنیکی موجود
01/03/08 - 13:36
کنترل بیابان‌زایی؛ ریزگردها با فناوری جدید تثبیت شد
کنترل بیابان‌زایی؛ ریزگردها با فناوری جدید تثبیت شد
00/07/20 - 10:42
بیشتر بخوانیم