معاونت توسعه همکاریهای فناورانه
باعنایت به توانمندیهای علمی و فناوری کشور، بر آن است زمینه ارتباطات گسترده بینالمللی ایران و دیگر کشورها را فراهم نماید. توسعه ارتباطات بینالمللی در حوزه فناوری و نوآوری با هدف تسهیل انتقال دانش و فناوری به کشور، مهمترین ماموریت این معاونت به حساب میآید. همچنین توسعه ارتباطات و همکاریهای فناورانه دوجانبه و چندجانبه، استفاده از ظرفیتها و فرصتهای موجود در سازمانها، نهادها و پیمانهای بینالمللی با هدف توسعه دیپلماسی فناوری و راهاندازی برنامههای مشترک همکاری با کشورهای توسعه یافته با هدف اخذ دانش و فناوری از جمله اهداف این معاونت در تحقق رویکرد توسعه محور آن است. معاونت توسعه همکاریهای فناورانه با استفاده از ظرفیتها و ابزارهای موجود، خواهان گسترش تبادلات بینالمللی در زیستبوم فناوری و نوآوری کشور است.
برخی از این ابزارهای موجود در راستای ایجاد همکاریهای جدید و تعمیق همکاریهای فناورانه مشترک با دیگر کشورها در این معاونت عبارتند از: انعقاد تفاهمنامههای همکاری مشترک با مراکز دولتی و غیر دولتی دیگر کشورها، تبادل هیئت های دولتی در حوزههای مختلف علم و فناوری، همکاری در راهاندازی مراکز مشترک فناوری در کشور میزبان و احداث مراکز مشابه در داخل کشور، مشارکت در سازمانها و نهادهای بینالمللی فعال در حوزه فناوری جهت توسعه مناسبات و استفاده از فرصتها برای بسط تعاملات بینالمللی کشور، مشارکت در کمیسیونهای مشترک اقتصادی ایران با دیگر کشورها با رویکرد استفاده از تمامی پتانسیلهای کشور برای گسترش تعاملات علمی و فناوری، رصد و مطالعه فناوریهای مورد نیاز کشور و برنامهریزی برای انتقال آن به داخل و حضور در اجلاس، همایشها و مجامع معتبر بینالمللی با هدف معرفی توانمندیهای علمی و فناوری کشور.
لازم به ذکر است در ساختار سابق معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، دفتر تبادل فناوری یکی از دفاتر معاونت امور بینالملل و تبادل فناوری بوده است، پس از اصلاحات ساختاری به وجود آمده و راهاندازی مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری که مسئولیت اجرایی نمودن سند توسعه تعاملات بینالمللی علم و فناوری کشور را بر عهده دارد، دفتر تبادل فناوری به معاونت توسعه همکاریهای فناورانه در چارت سازمانی جدید این مرکز تغییر یافت.