«سامانه هوشمند تشخیص کووید ۱۹ آیمد» جهانی میشود
هوش مصنوعی یکی از فناوری هایی است که در روزهای شیوع کرونا و تشخیص بیماری، کاربردی زیادی دارد. چین نخستین کشوری بود که با استفاده از این روش، تشخیص کرونا را شتاب داد. ایران هم با استفاده از این روش، تلاش می کند تا روند تشخیص و درمان کرونا را سرعت دهد و این روش را با همکاری بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) به مراکز درمانی و تحقیقاتی سراسر دنیا به صورت رایگان عرضه کند.
یک شرکت دانشبنیان ایرانی در صنعت مخابرات داخلی جایگزین تامینکننده کانادایی شد
دستگاهی به نام سیمولاتور کانال، قطعهای است که صنعت مخابرات کشور آن را عموماً با خرید از یک شرکت کانادایی تامین می کرد. با خرید این شرکت از سوی یک شرکت آمریکایی و ایجاد تحریم و ممنوعیت فروش، فرصتی مغتنم در اختیار یک شرکت دانش بنیان ایرانی، قرار گرفت تا نسبت به بومیسازی آن اقدام کند.
کرونا حریف آموزش نشد؛ تجربه تازه ایرانی در سایه ویروس فراگیر جهانی
مدارس و دانشگاه ها اولین مراکزی بودند که تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا تعطیل شدند. اما تعطیلی مدارس به معنای تعطیلی آموزش نبود و در این روزهای قرنطینه خانگی بازار آموزش های مجازی و آنلاین مدارس گرم شد. آموزش هایی که قرار است عدالت آموزشی در کشور را محقق کند و لطمه ای به روند تحصیلی مدارس و دانشگاه ها وارد نشود. سیستمی نوین که کوله باری از تجربیات را برای نظام آموزشی کشور به همراه خواهد داشت.
مسیر توسعه حذف آلایندههای خطرناک صنعتی و بیمارستانی در کشور هموار شد
شناسايی، سنتز و فهم خواص نانوبيو مواد پیشرفته مسیری است که محققان کشور از طریق اهدای یک کرسی پژوهشی در حال پیمودن آن هستند تا تربيت نيروی متخصص و کارآمد همراه با پيشرفت علمی در این حوزه باشیم. این حوزه اهمیتهای بسیاری دارد که یک نمونه کلیدی آن توسعه نانوساختارهای ابتکاری برای گندزدایی و حذف آلایندههای خطرناک صنعتی و بیمارستانی است.
بهزودی صادرکننده کیتهای تشخیص کرونا میشویم
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: خوشبختانه اقتدار و دانش علمی و فناوری ایران باعث شده نه تنها نیاز کشور به کیت های تشخیص کرونا تأمین شود بلکه به زودی و بعد از رفع نیاز داخل به یکی از صادرکنندگان این حوزه تبدیل شویم.
رئیس شبکه فن بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:
400 تقاضا از سوی واحدهای صنعتی به شبکه فن بازار عرضه شد
زنجیره تولیدی صنتعتی کشور در فرایندهای کاری خود هر روز با مشکلات و نیازهای جدیدی مواجه میشود که نیاز به راه حلهای فناورانه داشته باشند. به گفته میلاد صدرخانلو بیش از 400 تقاضا از سوی زنجیره صنعتی کشور به شبکه فن بازار عرضه شده است تا برای آنها راه حلهای فناورانه ایجاد گردد.
کیت تشخیص هموگلوبین در ایران برای بیماران دیابتی ساخته شد
طراحی و تولید آزمایشگاهی کیت تشخیص هموگلوبین برای بیماران دیابتی توسط محققان انستیتو پاستور ایران انجام شد. با این اقدام ایران در ردیف دارندگان دانش فنی طراحی این کیت قرار گرفت.
با تلاش یک شرکت دانشبنیان؛
شیرآلات هوشمند صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور «ایرانساخت» شد
ایران کشوری نفت خیز است. کشوری با منابع عظیم نفت و گاز که سالها است بار اقتصادی کشور را به دوش میکشد. اما با شکلگیری زیستبوم فناوری و نوآوری اقتصاد کشور به سمت خلاقیتها و نوآوری های متخصصان چرخید. همین خلاقیتها و نوآوریها بود که کمک کرد تا شیرآلات پیشرفته و هوشمند صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در کشور بومیسازی شود.
شتاب تولید داروهای پیشرفته
عباس کبریاییزاده*
حل چالش پیکسایی سرمایشی
محمد طهماسبزاده*