فناوران برای حل چالش سکونتگاههای موقت دعوت شدند
«طراحی سکونتگاههای ماژولار نانوپلیمری برای اسکان موقت شهروندان» عنوان مسابقه و رویدادی است که از فناوران برای رفع چالش سکونتگاههای موقت دعوت به همکاری شده است تا راهکاری برای یکی از مشکلات در شرایط بحرانی باشد.
حلقهی مفقودهی توسعه زیستبوم نوآوری حوزه انرژی
محمد طهماسبزاده*
توسط برگزیده جایزه مصطفی؛ واکسنی برای درمان کرونا به مرحله بالینی رسید
واکسن کرونا که توسط اوگور شاهین، دانشمند برگزیده جایزه مصطفی(ص) در سال 2019 ساخته شده است، مجوز لازم برای انجام اولین آزمایش بالینی بر روی انسان را دریافت کرد.
صادرکنندگان خدمات فناوری اطلاعات توانمند میشوند
با برگزاری یک رویداد فناورانه که با حمایت مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری برگزار خواهد شد، صادرکنندگان خدمات فناوری اطلاعات توانمند میشوند. «وبینار انتقال تجربه در زمینه صادرات خدمات فناوری اطلاعات»، 21 اردیبهشتماه سال جاری برگزار میشود.
یک فراخوان؛ طرحهای فناورانهتان برای ارتقای امنیت غذایی کشور را ارائه کنید
یکی از نگرانیهای بشر برای آینده تامین آب و غذای سالم است. نیازی که از ابتدای حیات انسان بوده و تا آخرین روز زندگی آخرین بشر بر روی کره زمین ادامه خواهد داشت. تامین غذا از منابع محدود طبیعی موجود در زمین که عمر زیادی از آن باقی نمانده است یکی از مشکلات آینده بشر خواهد بود. اما شاید ایدههای خلاقانه بتواند راهی برای تامین امنیت غذایی بیابد.
با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛
بیش از 140 آزمایشگاه علوم شناختی راهاندازی شد
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با انتشار فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی مسیر ورود دستاورد و فناوریهای این حوزه به جامعه را هموار کرده است. این ستاد در قالب انتشار 12 فراخوان از راه اندازی بیش از 140 آزمایشگاه حمایت کرد.
ترویج «مالکیت فکری» رشد کرد؛ آموزش بیش از 1500 نفر در یک سال
کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گامهای محکمی را برای فعالیتهای آموزشی و ترویجی در حوزه مالکیت فکری علاقمندان به این حوزه در سراسر کشور برداشته است. در همین راستا نیز سال گذشته در 16 شهر دورههای آموزشی برگزار شد و برای سال جاری نیز ادامه دارد.
زبان، خواندن و مغز
محمود تلخابی*
راه رسیدن به توسعه پایدار اقتصاد دیجیتال از دانشبنیانها میگذرد
عمر اقتصاد دیجیتال در کشورمان زیاد نیست. این اقتصاد که با توسعه پرداختهای الکترونیکی در ایران کار خود را شروع کرد امروز با کمک زیستبوم فناوری و نوآوری در همه ابعاد رشد کرده است. روند توسعه این اقتصاد نوپا که بر پایه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی بر بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات استوار است با شکلگیری استارتاپها شتاب بیشتری گرفت.
با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و در راستای ایجاد ناحیه نوآوری پردیس؛
قرارداد واگذاری زمین فاز چهارم پارک فناوری پردیس امضاء شد
قرار داد واگذاری زمین برای احداث فاز چهارم پارک فناوری پردیس با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری امضاء شد. با این اقدام 30 هکتار زمین برای راه اندازی این فاز اختصاص یافت. همچنین ابتدای هفته جاری قرارداد دیگری میان سورنا ستاری و محمد مهدی طهرانچی امضاء شد تا شاهد رونق فعالیتهای فنارانه در این پارک با ایجاد دانشگاه ناحیه نوآوری پردیس باشیم.