6 محصول نوآورانه که برای ارتقای فناوری‌های مکان‌محور تولید شد کدامند

6 محصول نوآورانه که برای ارتقای فناوری‌های مکان‌محور تولید شد کدامند


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 73304
6 محصول فناورانه تولید شد تا کاربران بتوانند با کمک آنها پایش محصولات و اماکن را بهینه‌تر انجام دهند.

فناوری‌های مکان محور طیف وسیعی از حوزه‌های فناورانه را دربرمی‌گیرد. فناوری‌هایی کاربردی در علوم زمین‌شناسی، سنجش از دور، نقشه برداری، ناوبری و سامانه تعیین موقعیت جهانی، هواشناسی و غیره.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم که یکی از اولویت‌های اصلی خود را توسعه فناوری‌های پیشرفته و نوظهور قرار داده است، تلاش می کند سهم دانش‌بنیان‌ ها و فناوران در این عرصه را بیشتر کند. بر همین اساس نیز حمایت هایی برای توسعه این فناوری ها در کشور دارد. در همین راستا 6 محصول فناورانه به تولید رسیده است. در ادامه این گزارش با این محصولات بیشتر آشنا می‌شویم:

 

1.سامانه سهنگ

نخستین سامانه فناورانه گشت و بازرسی زمینی و هوایی مبتنی بر فناوری‌های ژئوماتیک موسوم به سامانه سهنگ در کشور تولید شد. این محصول حاصل تلاش شرکت دانش‌بنیان موج‌آفرینان اندیشمند است که با حمایت‌های ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز حراست وزارت نیرو به تولید رسیده است.

این سامانه با بهره‌گیری و تلفیق چند فناوری، امکانی فراهم کرده است که اماکن مختلف به وسیله نقشه‌های معماری ساختمان شبیه‌سازی شوند. این کار در بستر نرم‌افزار و فناوری های موقعیت یاب بومی انجام می‌شود. سازمان‌ها می‌توانند به کمک این سامانه با تعریف برنامه برای هر ایستگاه نگهبانی و تدوین لوح نگهبانی خود، کلیه اقدامات نگهبانان را به صورت آنلاین رهگیری و کنترل مکانیزه کنند. این سامانه در شرایط تهدیدات حراستی و امنیتی کنونی ایران، ارتقاء بهره‌وری عملکرد نگهبان‌ها که اصلی‌ترین و موثرترین عنصر حراستی در سازمان هستند را بالا می‌برد.

 

2. بهینه‌سازی مصرف انرژی

شرکتی دانش‌بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نرم‌افزاری برای نگهداری اطلاعات سازه‌ای و شبکه‌های تاسیساتی ساختمان‌ها طراحی کرد. شرکت دانش بنیان فرا عمران نگار طراح و سازنده این محصول نوآورانه است.

این نرم‌افزار راه‌کارهای اجرایی مناسب‌تری برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها ارائه می‌کند و گامی اساسی برای افزایش طول عمر مفید آن‌ها برمی دارد. با توجه به اینکه بیشتر پدیده‌ها در پروژه‌های ساختمانی دارای ماهیت مکانی (نقشه‌ای) هستند، استفاده از سیستم‌های مکانیزه‌ای که قابلیت مدیریت اطلاعات مکانی داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است.

 

3. سامانه هوشمند پایش ماهواره‌ای

سامانه هوشمند پایش ماهواره‌ای که با دریافت تصاویر ماهواره‌ای و پردازش تصاویر بر اساس الگوریتم‌های هوش مصنوعی، پدیده‌های محیطی کل کشور را پایش می‌کند، با فناوری‌های ژئوماتیک ارتقا یافت. شرکت تیزنگر پایش این سامانه را تولید کرده است. ارائه  خدمات جامع سنجش از دور به طور کامل در قالب یک پلت فورم مبتنی بر وب به کاربران مهم‌ترین کاربرد آن است.

«پایش دریاچه‌ها و تالاب‌ها ومرز آبی مخازن سدها به همراه گزارش‌های آماری تغییرات»، «شناسایی نقاط جنگل‌خواری و تغییر اراضی کشاورزی»، «شناسایی مناطق با ریسک و پیش‌بینی آتش سوزی و اعلام هشدار و شناسایی نقاط آتش فعال کل کشور با وضعیت نوع پوشش گیاهی» از دیگر کاربردهای این نرم افزار است.

 

4.ارتقای هوشمند کشاورزی

شرکت بوم‌نگاران هوشمند امید در حوزه پردازش تصاویر ماهواره‌ای و هوایی برای استفاده کشاورزی و شهری فعالیت می‌کند. این شرکت در حال حاضر سامانه‌ای را برای ارائه خدمات توصیه سلامتی کشاورزی ارائه کرده است.

سامانه پایش خودکار سلامت محصولات کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های ژئوماتیک محصول تولید شده این شرکت است.

 

5. مدیریت بهینه مزارع کشاورزی

شرکت کشتیار نیز مجموعه دیگری است که با با استفاده از تصاویر ماهواره ای در کنار دانش کشاورزی، راهکارهایی برای مدیریت بهینه مزارع و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی ارائه می کند. فناوری سنجش از دور، ابزاری برای مطالعات کشاورزی از طریق تصویر برداری و کسب اطلاعات از زمین با استفاده از تجهیزاتی مثل ماهواره و پهپاد است.

کشاورزان با استفاده از این فناوری به نقشه های ماهواره ای دست می یابند تا بتوانند وضعیت نقاط آسیب دیده زمین خود را کنترل کنند و علاوه بر بهینه سازی هزینه ها، عملکرد محصول و سود خود را افزایش دهند.

 

6. پایش آب و هوا

سامانه ژئواینفورماتیک هواشناسی برای سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز محصول دیگری است که برای بررسی وضعیت آب و هوا و ارتقای عملکرد اقدامات امداد و نجات به کار می‌آید. این محصول توسط شرکت کاوش سپهر لوتوس به تولید رسیده است.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

 

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
3 شرکت که سامانه‌‏های نظارتی و مراقبتی هوشمند حمل‌ونقل را توسعه دادند کدامند
3 شرکت که سامانه‌‏های نظارتی و مراقبتی هوشمند حمل‌ونقل را توسعه دادند کدامند
99/11/13 - 08:31
10 شرکتی که فناوری‌های مکان‌محور را توسعه دادند بشناسیم
10 شرکتی که فناوری‌های مکان‌محور را توسعه دادند بشناسیم
99/10/30 - 14:18
بهره‌مندی از ظرفیت‌های قانونی؛ محصولات دانش‌بنیان مکان‌محور استاندارد می‌شود
بهره‌مندی از ظرفیت‌های قانونی؛ محصولات دانش‌بنیان مکان‌محور استاندارد می‌شود
99/09/29 - 11:04
بیشتر بخوانیم